Elfir 22.11.2017 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Nie bardzo wiem co chcesz czyścić, jak powietrze do kanału wlatuje przez gęsty filtr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 22.11.2017 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Może chodzi o kanały wyciągowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 22.11.2017 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 (edytowane) RURY, w których poczęło się nowe życie.Pierdyliad bakterii niezliczonych, które nawiedzają dom przy nadmuchu.Czyścił ktoś z was te rury?Pewnie nie.A tam jest naprawdę ciekawie... Edytowane 22 Listopada 2017 przez Misterhajt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.11.2017 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 W mechanicznej są DWA filtry. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.11.2017 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 (edytowane) Ktoś Ci straszliwie moderowano wentylację, jak Ci w niej coś rośnie i żyje... Adam M. Edytowane 22 Listopada 2017 przez Tomaszs131 Wulgaryzmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 22.11.2017 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Mnie?To wam ktoś założył te rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.11.2017 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Acha... Tyś z tych co nie mają, nie widzieli, ale wiedzą najlepiej... Coś Ty w szkole na biologii robił? A na fizyce? Jedno było na pierwszej lekcji a drugie na ostatniej? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 22.11.2017 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 (edytowane) Weź kawałek sterylnej tkaniny, wejdź w tę rurę, potrzyj i oddaj do badania. Twoja Pani z biologi takich stworzeń nie widziała, jakie tam mieszkają Podpowiem, że takie podobne, jak twój awatar. Edytowane 22 Listopada 2017 przez Misterhajt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.11.2017 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 (edytowane) misterhajt - w ten sposób to na kazdej swojej ścianie masz bakterie i zarodniki grzybów. Niezależnie od rodzaju wentylacji. Jak często odkażasz ściany w swoim mieszkaniu?Bo założę się, że przetarcie twoich ścian dałoby identyczne wyniki podczas badań, o ile nie gorsze (bo ścian dotyka się brudnymi rękoma). Ale! Zarodniki rozwijają się tylko w wysokiej wilgotności. Np. podczas zalania czy na przemarzniętej ścianie na której skrapla się para wodna.WM wysusza powietrze!Czyszczenie kanałów dotyczy klimatyzacji, gdzie w kanałach jest wilgotno. Przestań rozpowszechniać mity, tym bardziej, że nigdy nie miałeś styczności z tą technologią i nie masz o niej bladego pojęcia. Edytowane 22 Listopada 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.11.2017 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Wstawiałem tam już szalki Petriego do hodowli kultur.Nic więcej nie wyrosło niż na kontrolnej za oknem na parapecie.Nawet mniej tam było niż na oknie.Komu by się chciało rozmnażać w przeciągu i suszy? A jak gadamy o konterfektach...Wstydzisz się wstawić swojego?Jakiś masterhejt mało merytoryczny jesteś... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 22.11.2017 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Ale! Zarodniki rozwijają się tylko w wysokiej wilgotności. Np. podczas zalania czy na przemarzniętej ścianie na której skrapla się para wodna. WM wysusza powietrze! No to niedobrze, skoro wysusza, prawda? A jak zaciąga wilgotne powietrze jesienią? Podczas deszowych dni? Też wysusza? Ano nie jest w stanie. Czyli nie wysusza. A co się dzisje w kanałach tejże wentylacji niewysuszonej? Czy muszę Ci to wytłumaczyć, czy sama dojdziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.11.2017 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Tak, wysusza. Mam z rekuperatora przewód do odprowadzania skraplającej się wody. Filtr jest ZA miejscem skraplania. A do nawilżania powietrza w domu mam rośliny i akwarium. Ale bez nich suchość powietrza faktycznie jest wadą. Jak widzisz - nie masz pojęcia o tym jak to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 22.11.2017 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 (edytowane) RURY, w których poczęło się nowe życie. Pierdyliad bakterii niezliczonych, które nawiedzają dom przy nadmuchu. Czyścił ktoś z was te rury? Pewnie nie. A tam jest naprawdę ciekawie... A mozesz powiedziec nam, jak Ty czyścisz swocje niesterylne, chropowale kanaly wentylacji grawitacyjnej (konwekcyjnej), w ktorych to kanalach latem wilgotne powietrze wedruje raz w jedna, a raz w drugą strone ? Edytowane 22 Listopada 2017 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 22.11.2017 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 (edytowane) No to niedobrze, skoro wysusza, prawda? A jak zaciąga wilgotne powietrze jesienią? Podczas deszowych dni? Też wysusza? Ano nie jest w stanie. Czyli nie wysusza. A co się dzisje w kanałach tejże wentylacji niewysuszonej? Czy muszę Ci to wytłumaczyć, czy sama dojdziesz? Podczas jesiennych dni, takich jak teraz ilosc pary wodnej w powietrzu nawiewanym jest o wiele nizsza, niz ta, w powietrzu domowym. Podgrzewając to powietrze w wymienniku sprawiamy, ze z 90% wilgotnosci robi nam sie powietrze o 35-40% wilgotnosci. I takie przeplywa przez kanaly nawiewne, takoe wpada dodomu. Trudno, zeby tam coś żylo (sucho i wieczny przeciag), tym bardziej, ze pokryte są warstwą zawierającą Ag. Edytowane 22 Listopada 2017 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.11.2017 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Po co czyścić? Zaraz i tak kawki nawrzucają ogryzionych kości ze śmietnika... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 22.11.2017 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 A mozesz powiedziec nam, jak Ty czyścisz swocje niesterylne, chropowale kanaly wentylacji grawitacyjnej (konwekcyjnej), w ktorych to kanalach latem wilgotne powietrze wedruje raz w jedna, a raz w drugą strone ? Z czego mam czyścić? Z powietrza atmosferycznego? U mnie nic żadnymi kanałami nie wraca, tylko wywiewa. A nawiewa poprzez rozszczelniki w oknach. Za to u ciebie w tej nawiewnej rurze budzi sie nowe życie. Kumasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.11.2017 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Chyba ty nie kumasz, że nawiewniki ni dają ci stałego ciągu jednokierunkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.11.2017 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Mój kanał nawiewny po pięciu latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 22.11.2017 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Z czego mam czyścić? Z powietrza atmosferycznego? U mnie nic żadnymi kanałami nie wraca, tylko wywiewa. A nawiewa poprzez rozszczelniki w oknach. Za to u ciebie w tej nawiewnej rurze budzi sie nowe życie. Kumasz? A z czego ja mam czyscic ? Z powietrza atmosferycznego ? Przeciez to takie samo powietrze jak u Ciebie... Z tym, ze ZAWSZE plynie w jednym kierunku. A ty, gdybys nie spal na fizyce, to wiedzialbys, co robi sie z ruchem powietrza w kanalach WG , kiedy na zewnatąrz jes cieplej, niz w domu, a Ty otworzysz okna... Albo zimą, kiedy wiatr wieje z niekorzystnej strony.... Polecam haslo "cofka z kanalu wentylacyjnego" w google. Dokszałć się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.11.2017 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 U mnie nic żadnymi kanałami nie wraca, tylko wywiewa. A nawiewa poprzez rozszczelniki w oknach. Poczytaj trochę o fizyce zanim się będziesz wypowiadał w tematach, o których nie masz bladego pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts