cykloza1985 31.03.2025 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca Witam, mam następujący dylemat. Na podłodze w garażu mam wylany beton B20 i zastanawiam się w jaki sposób mogę wykończyć posadzkę minimalizując grubość warstw. Płytki z gresu technicznego? wylewka przemysłowa? Są jeszcze jakies inne opcje? Garaż będzie nieogrzewany. Z góry dzięki za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 01.04.2025 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia U mnie gres techniczny, ale opcji jest sporo. Jeśli posadzka jest równa można wylać żywicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cykloza1985 01.04.2025 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia Godzinę temu, Mareks77 napisał: U mnie gres techniczny, ale opcji jest sporo. Jeśli posadzka jest równa można wylać żywicę. I też na goły beton? Jak przygotowywałeś podłoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 01.04.2025 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia (edytowane) Zależy co rozumiesz pod pojęciem goły beton. Jeśli jest to wylewka z miksokreta inaczej jastrych to tak ale jeśli masz na myśli betonową płytę podłogową ( chudziak ) na ubitym piasku ( pospółce ) to w zależności od równości powierzchni należało by jednak chociaż wykonać hydroizolację lub po niej wyrównać powierzchnię. kształtując spadki itp. Grubość zaoszczędzisz na samym ociepleniu jednak z uwagi na funkcję pomieszczenia 6cm to minimum Edytowane 1 Kwietnia przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cykloza1985 01.04.2025 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia (edytowane) No właśnie miał być miksokret i spadki do odpływu ale wykonawca zgubił 10cm na otworze bramy i jest 210cm zamiast 220cm dlatego myślę, czy nie zrezygnować z miksokreta i spadków na rzecz wyższej bramy. Wylane mam B20 bo w tym samym czasie laliśmy ściany fundamentowe i szło z jednej gruchy Edytowane 1 Kwietnia przez cykloza1985 Edycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cykloza1985 01.04.2025 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia No właśnie miał być miksokret i spadki do odpływu ale wykonawca zgubił 10cm na otworze bramy i jest 210cm zamiast 220cm dlatego myślę, czy nie zrezygnować z miksokreta i spadków na rzecz wyższej bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 01.04.2025 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia Rezygnacja jest uzależniona od wysokości samochodu, poziomu wód gruntowych oraz układu domu. Jeżeli kotłownia jest zlokalizowana koło garażu licz się z tym że niektóre instalacje mogą iść w podłodze garażu. Poza tym brak wylewki spowoduje stopień pomiędzy garażem i resztą domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cykloza1985 01.04.2025 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia (edytowane) U mnie garaż nie jest połączony z domem, jest niejako na poziomie -1 i nad nim będzie taras. Pytanie jest czy mogę na ten beton położyć ten gres techniczny. I jakie zabiegi przygotowawcze wykonać. Edytowane 1 Kwietnia przez cykloza1985 Edit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 02.04.2025 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia W pomieszczeniu poniżej poziomu gruntu raczej unikał bym wszelkich eksperymentów i wykonywał wszystkie warstwy zgodnie z projektem. Obniżenie światła bramy o owe 10 cm nie wnosi wielkiej różnicy i jakiegokolwiek niebezpieczeństwa. Taras nad garażem wymaga zachowania warstw zgodnych z technologią i wiedzą raczej na jego stropie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts