egry 06.04.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Czarnuszkę możesz siać do gruntu. Po wzejściu należy przerwać wg instrukcji na opakowaniu. Ostróżki to byliny. Należy je przepikować. Ale kwiatów spodziewaj się w drugum roku uprawy (również rada - przeczytaj opis na opakowaniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 06.04.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 w tym sęk, że czytać umiem ale nie mam oryginalnych opakowań, to są nasiona z wymiany forumowiczowskiej.......,a wiec czarnuszkę mogę już teraz wysiać prosto do gruntu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egry 06.04.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Siej. Możesz wysiewać stopniowo, bo czarnuszka dość szybko zakwita a po kwitnieniu zamiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 07.04.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Czarnuszka to twardziel, można ją siać kiedy się chce Potem sama się wysieje. Poza tym - ona nie zamiera, tworzy piękne ozdobne owocostany (?) z nasionkami w środku, może zdobić do późnej jesieni... A ta ostróżka to bylinowa, czy jednoroczna, bo są też ostrózki letnie, które kwitną w tym samym sezonie (ale nie są tak piękne jak bylinowe...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 07.04.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 dzieki za info, zabieram sie jutro do dziela,a ostrózka to też pewnie tylko 1roczna, bo to z nasion, a rozumiem że jakby była byliną to miałaby jakieś bulwy do nasadzeń,?!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 07.04.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Oj nie, byliny też się rozmnaża z nasion...ja mam zamiar własnie bylinową ostróżźkę w tym roku porozmnazać w ten sposób... Jakby to sprawdzić...hmmm...wysiej i zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 13.06.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 mam pytanie nie wszystkie kwiaty posiane w kwietniu i maju wykiełkowały mi na mojej rabacie kwiatowej co jeszcze mogę posiać w czerwcu- najlepiej z jednorocznych,chciałabym cieszyć oko kwiatami jeszcze tego lata macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.06.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 kosmos - szybko rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts