boguslaw 01.04.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Mnie nic nie boli. Grzejnik to grzejnik, dzisiaj liczy się cena, dostępność i to co poleci pan "Kaziu" . Mam podłogowe, nigdy nie interesowałem się ogrzewaniem dynamicznym bo akurat uwalnia to we mnie bardzo nieprzyjemny katar sienny i swędzenie w nosie . Tak reaguje na zmianę temperatur . W związku z powyższym polecam podłogówkę w całym domu, która daje maksimum komfortu. PS. Propozycje na PRIV przyjmuję, jeszcze jestem do wzięcia. I tylko konkretne propozycje bez pier ... marketingowego i obietnic !!! BZDURA! Od razu widać, że nie masz pojęcia.. A propos. Co rozumiesz przez termin "ogrzewanie dynamiczne" ? Ps. To zdaje się Ty szukasz pracy.. Może właśnie tracisz życiową szansę pisząc taki tekst jak wyżej. Niezbyt zachęcający co do Twojej osoby.. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 01.04.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 No to pozostaje mi przeprosić swojego niedoszłego szefa za moją niewyparzona gębę i brak wiedzy .Przepraszam też innych za off-topic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.04.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Dwa w jednym? Dyskusji? Toż to zwykłe czepiactwo i zawracanie głowy... Nikt Wam nie każe "dyskutować" ze mną. Dajcie sobie spokój i unikajcie zadawania mi pytań. Wy macie swoje rozwiązania i poglądy, ja mam swoje. Ani Wy mnie nie przekonacie do swoich wyborów ani ja nie zamierzam Was przekonywać do swoich.. Pozdrawiam Bogusław Boguś, dla jasności: 1. Nigdy nie przekonywałam Cię do niczego! 2. Zawsze pytałam, chcąc poznać uzasadnienie takich, a nie innych Twoich stwierdzeń. Wszystko, jeśli ma sens, ma też swoje uzasadnienie, jeśli uzasadnienia nie ma, to nie ma też żadnej wartości. Dogmaty występują w teologii, zaś wszystkie konkretne rozwiązania/prawidłowości/czyjaktonazwaćinaczej muszą mieć i mają swoje wytłumaczenie czy uzasadnienie Nawet kiedyś napisano: "niech wasza mowa będzie tak, tak, nie nie" Też pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 04.04.2011 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 (edytowane) Marudzisz cieszynianko... Nie czuję się zobowiązany odpowiadać na jakiekolwiek Twoje pytania.. Przeczytaj uważnie jeszcze raz wątek i sama sobie odpowiedz.. Pozdrawiam Bogusław Ps. Życie zatoczyło małe kółeczko.. Edytowane 4 Kwietnia 2011 przez boguslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 04.04.2011 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Może wrócimy do sedna tematu.... Dostałem ofertę, bardzo dziękuję. Czekam na koniec sezonu grzewczego i biorę się za wymianę grzejników. Mam nadzieję, że oferta będzie aktualna także za kilka tygodni Nie mam gdzie składować towaru. No i po instalacji oczywiście podzielę się spostrzeżeniami/doświadczeniami. Jestem za... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 04.04.2011 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 I sposób na zwrócenie uwagi na markę produktu który promujesz . Stawiasz grzejniki ponad swoją osobę, to już tak źle jest ze sprzedażą ? A Piczman, Twoje cieszynianko alter ego, myśli w tym temacie inaczej.... Wcale mu nie chodzi o postawienie na swoim i wymuszenie mojej odpowiedzi... Czyżbyś miała jakieś kompleksy? Ps. Szanuję cieszyniaków, wśród których jest sporo ewangelików i dużo wzajemnego poszanowania i tolerancji. Jeszcze bardziej szanuję Zaolziaków, za ich niezwykłe wielopokoleniowe więzi i poczucie wspólnoty. Lecz wszędzie są ludzie i ludziska.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.04.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 (edytowane) A Piczman, Twoje cieszynianko alter ego, myśli w tym temacie inaczej.... Wcale mu nie chodzi o postawienie na swoim i wymuszenie mojej odpowiedzi... Czyżbyś miała jakieś kompleksy? Ps. Szanuję cieszyniaków, wśród których jest sporo ewangelików i dużo wzajemnego poszanowania i tolerancji. Jeszcze bardziej szanuję Zaolziaków, za ich niezwykłe wielopokoleniowe więzi i poczucie wspólnoty. Lecz wszędzie są ludzie i ludziska.. Hm, ani Piczman ani nikt inny nie ma obowiązku myśleć tak samo jak ja, to chyba oczywiste (przynajmniej dla mnie ). Od dziecka, kiedy coś mi mówiono, pytałam dlaczego ma być tak, a nie inaczej, bo po prostu chciałam wiedzieć. Odpowiedź: "bo tak i koniec" nigdy nie była dla mnie odpowiedzią, tylko wykręcaniem kota ogonem. Zawsze byłam ciekawa otaczającego świata i tak mi zostało, a dogmatów poza teologicznymi nie przyjmuję . Jeśli chodzi o kompleksy chyba każdy ma, tylko nie każdy potrafi się do nich przyznać (Ja mam chude nogi, ale na szczęście da się z tym całkiem fajnie żyć, bo na co dzień nie przeszkadzają, a po wybiegach chodzić i tak nie będę, bo odpowiedniego wzrostu nie otrzymałam. A z resztą wiek też już by mnie dyskfalifikował ) Z poczuciem wspólnoty Zaolziaków różnie bywa, ale lubię tradycyjne imprezy organizowane przez PZKO, w tym roku już na dwóch byłam Edytowane 4 Kwietnia 2011 przez cieszynianka literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 05.04.2011 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ależ Ty trujesz cieszynianko... Takie sobie tam ple, ple..Ale miło jest... Niestety, uważam osobiście, że Twoje pytania nie wynikają ze zwykłej ciekawości świata.Gdyby motywowała Cię wyłącznie ciekawość, dawno odpowiedziałabyś sobie na normalne w formacie FM nieistotne dla meritum wątku niedopowiedzenia."Mądrej głowie dość dwie słowie". A Ty udajesz mało rozgarniętą. Po co? PozdrawiamBogusław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.04.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ależ Ty trujesz cieszynianko... Takie sobie tam ple, ple.. Ale miło jest... Niestety, uważam osobiście, że Twoje pytania nie wynikają ze zwykłej ciekawości świata. Gdyby motywowała Cię wyłącznie ciekawość, dawno odpowiedziałabyś sobie na normalne w formacie FM nieistotne dla meritum wątku niedopowiedzenia. "Mądrej głowie dość dwie słowie". A Ty udajesz mało rozgarniętą. Po co? Pozdrawiam Bogusław No właśnie, nie lubię niedopowiedzeń. Cenię jasność sytuacji i wypowiedzi. Dlatego unikam dywagacji na temat "co autor miał na myśli". Można wysnuć niewłaściwe wnioski. Też pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 05.04.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 To smutne. Niedopowiedzenia, niuanse, gra słów mają swój urok i swój klimat.Najpiękniejsze jest między wierszami.. Stwarza poczucie wzajemnego zrozumienia.A poza tym powtórzę po raz któryś tam..Mądrej głowie dość dwie słowie. Trzymaj się tematu wątku a nie kombinuj.. Chyba Ci z tym nie do twarzy.Naprawdę masz czas bić w kółko pianę?I tak Ci nie odpowiem na zadane pytanie.. Nie mam ochoty.Jeśli masz problem z wnioskowaniem, trudno. Pozdrawiam wiosennie.Bogusław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.04.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 To smutne. Niedopowiedzenia, niuanse, gra słów mają swój urok i swój klimat. Najpiękniejsze jest między wierszami.. Stwarza poczucie wzajemnego zrozumienia. A poza tym powtórzę po raz któryś tam.. Mądrej głowie dość dwie słowie. Trzymaj się tematu wątku a nie kombinuj.. Chyba Ci z tym nie do twarzy. Naprawdę masz czas bić w kółko pianę? I tak Ci nie odpowiem na zadane pytanie.. Nie mam ochoty. Jeśli masz problem z wnioskowaniem, trudno. Pozdrawiam wiosennie. Bogusław Niedopowiedzenia, niuanse czy gra słów pewnie mają swój urok, ale na pewno nie w sprawach technicznych, bo te trzeba załatwiać bardzo konkretnie, wręcz po aptekarsku. Jakoś nie wyobrażam sobie niedopowiedzeń i gry słów podczas projektowania czy wykonywania jakichkolwiek instalacji, konstrukcji tudzież innych elementów budowy Poczucie wzajemnego zrozumienia z fachowcami budowlanymi różnej maści dawały mi tylko konkretne ustalenia, zaś niedopowiedzenia wręcz przeciwnie (były dla mnie powodem do nieufania tej osobie). No cóż, każdy ma inne oczekiwania w stosunku do adwersarza Również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 06.04.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Problem w tym, że nie czuję się Twoim cieszynianko adwersarzem.Usiłuję Ci to delikatnie uzmysłowić. Ja też cyt. "jakoś nie wyobrażam sobie niedopowiedzeń i gry słów podczas projektowania czy wykonywania jakichkolwiek instalacji, konstrukcji tudzież innych elementów budowy" koniec cyt.Biorąc pod uwagę rodzaj i kontekst Twojego pytania, które namolnie powtarzasz, nie widzę żadnej analogii z formułowanymi przez Ciebie górnolotnymi oczywistościami. Twoja własna opinia o sobie wyjaśnia "małe co nieco" jak zwykła mawiać Puchatek... cyt.:Ja mam chude nogi, ale na szczęście da się z tym całkiem fajnie żyć, bo na co dzień nie przeszkadzają, a po wybiegach chodzić i tak nie będę, bo odpowiedniego wzrostu nie otrzymałam. A z resztą wiek też już by mnie dyskfalifikował" koniec cyt. Nieodmiennie pozdrawiamBogusław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.04.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Problem w tym, że nie czuję się Twoim cieszynianko adwersarzem. Usiłuję Ci to delikatnie uzmysłowić. Ja też cyt. "jakoś nie wyobrażam sobie niedopowiedzeń i gry słów podczas projektowania czy wykonywania jakichkolwiek instalacji, konstrukcji tudzież innych elementów budowy" koniec cyt. Biorąc pod uwagę rodzaj i kontekst Twojego pytania, które namolnie powtarzasz, nie widzę żadnej analogii z formułowanymi przez Ciebie górnolotnymi oczywistościami. Twoja własna opinia o sobie wyjaśnia "małe co nieco" jak zwykła mawiać Puchatek... cyt.:Ja mam chude nogi, ale na szczęście da się z tym całkiem fajnie żyć, bo na co dzień nie przeszkadzają, a po wybiegach chodzić i tak nie będę, bo odpowiedniego wzrostu nie otrzymałam. A z resztą wiek też już by mnie dyskfalifikował" koniec cyt. Nieodmiennie pozdrawiam Bogusław To takie proste, konkretne pytanie techniczne było: "Masz w swojej instalacji bufor czy nie masz?" No cóż, jestem szczera, nie udaję kogoś, kim nie jestem i nie lubię niejasności oraz niedopowiedzeń. Te ostatnie zawsze mi się kojarzą z krętactwem Również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 06.04.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Widzę cieszynianko, że masz z sobą poważny problem...Nie masz wrażenia, że się ośmieszasz? Dobrych snów Ci życzę.Wypocznij. Bogusław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.04.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Widzę cieszynianko, że masz z sobą poważny problem... Nie masz wrażenia, że się ośmieszasz? Dobrych snów Ci życzę. Wypocznij. Bogusław Boguś, co coś Ty, nigdy bym na to nie wpadła Mów co widzisz (w tej szklanej kuli ), jaki to problem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_1974 18.05.2011 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Jestem za.. OK. Utrzymamy ofertę dla Ciebie do końca czerwca. Liczę na podzielenie się obserwacjami z użytkowania regulusów po sezonie grzewczym lub jeszcze w trakcie.. Są tacy, którym nie w smak wysokie notowania Regulusa na rynku... Pozdrawiam Bogusław Witam ponownie, byłem wczoraj na Dworkowej przypomnieć się. Mam małą obsuwę w terminarzu remontu, ale myślę, że wyrobię się w proponowanym terminie. Jeszcze raz dziękuję za przedłużenie ważności oferty i do zobaczenia wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 18.05.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Tak czytam te wasze posty z kilku ostatnich stron i nijak nie kumam o co wam chodzi.Skoro to ma być wątek o regulusach to niechby już taki był. Posty typu dam pracę, szukam pracy, chcę takiej odpowiedzi bo inna jest be nadają się do kosza a ich autorzy do przedszkola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 18.05.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Właśnie dołączyłeś do tego przedszkola .I reklama trwa dalej.Tomek_1974 mógł napisać PW, ciekawe dlaczego tego nie zrobił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_1974 18.05.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Właśnie dołączyłeś do tego przedszkola . I reklama trwa dalej. Tomek_1974 mógł napisać PW, ciekawe dlaczego tego nie zrobił ? Bo zaczłąem na forum i po to założyłem ten wątek. Pomijam już fakt, że zamiast merytorycznej wymiany poglągów nt. regulusów zamieniliście go w jakiś kącik psychoanalityczny... Nie jesteście zainteresowani Regulusami, jest kupa innych wątków. Uprzedzając pytanie: Nie jestem pracownikiem Regulusa, nie dostaję prowizji od sprzedanej sztuki, nie zajmuję się reklamą produktu, nie jestem w żaden sposób spokrewniony z firmą (poza miejscem zamieszkania i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 19.05.2011 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Właśnie dołączyłeś do tego przedszkola . I reklama trwa dalej. Tomek_1974 mógł napisać PW, ciekawe dlaczego tego nie zrobił ? Co rozumiesz przez termin "ogrzewanie dynamiczne" Piczmanie? Czy "podłogówka" to grzejnik czy też nie? Reklama trwa dalej? Pozdrawiam Bogusław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts