Tomek_1974 13.10.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Panie Bogusławie, Kaloryfery zainstalowane, sezon grzewczy lada moment się zacznie. Mam małą prośbę: czy może mi Pan polecić jakiegoś instalatora, który wyreguluje mi instalację? Dokładnie chodzi o wyregulowanie przepływów. Dwa z 11 grzejników nie są dogrzewane. Prosiłem o to na targach w Bielsku jednego z Pańskich pracowników, ale niestety nie doczekałem się pomocy... Oczywiście jestem świadomy, że będzie to usługa odpłatna... Z góry dziękuję PS Piszę na ogólnym, bo ma Pan zablokowaną opcję wysyłania wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 14.10.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Panie Bogusławie, Kaloryfery zainstalowane, sezon grzewczy lada moment się zacznie. Mam małą prośbę: czy może mi Pan polecić jakiegoś instalatora, który wyreguluje mi instalację? Dokładnie chodzi o wyregulowanie przepływów. Dwa z 11 grzejników nie są dogrzewane. Prosiłem o to na targach w Bielsku jednego z Pańskich pracowników, ale niestety nie doczekałem się pomocy... Oczywiście jestem świadomy, że będzie to usługa odpłatna... Z góry dziękuję PS Piszę na ogólnym, bo ma Pan zablokowaną opcję wysyłania wiadomości. Skaza na obrazie... Bogusław jak do tego dopusciłes????no.... wysyłaj tam instalatorów!!! chwalisz sie jak to one nie działają, ile dają ciepła,jak promieniują, a u użytkowników którzy je zakupili ... grzejniki są zimne no jak to policzysz teraz te sprawnosci grzejnika???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_1974 14.10.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Skaza na obrazie... Bogusław jak do tego dopusciłes????no.... wysyłaj tam instalatorów!!! chwalisz sie jak to one nie działają, ile dają ciepła,jak promieniują, a u użytkowników którzy je zakupili ... grzejniki są zimne no jak to policzysz teraz te sprawnosci grzejnika???? Widzę, że czytanie ze zrozumieniem sprawia Ci trudności... Więc jeszcze raz, żeby Piotrek zrozumiał: W związku z niewyregulowaniem instalacji 2 z 11 zainstalowanych kaloryferów nie są dogrzewane (Piotrek, uważnie przeczytaj to zdanie jeszcze raz: nigdzie nie napisałem, że są zimne). Zakładam, że jest to kwestią wyregulowania przepływów (Piotr, chodzi mi o kryzowanie - grzejniki o które mi chodzi są najdalej od pieca...) Pomysł z odpowietrzeniem odpada - grzejniki są odpowietrzone, ale kwestia zmiany biegu opmpy jest właśnie w fazie testów. Dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 14.10.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Tomek_1974 a mi chodzi o takie coś jak ŻART trzeba wprowadzić trochę świezego powietrza do tak poważnej dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 14.10.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Panie Bogusławie, Kaloryfery zainstalowane, sezon grzewczy lada moment się zacznie. Mam małą prośbę: czy może mi Pan polecić jakiegoś instalatora, który wyreguluje mi instalację? Dokładnie chodzi o wyregulowanie przepływów. Dwa z 11 grzejników nie są dogrzewane. Prosiłem o to na targach w Bielsku jednego z Pańskich pracowników, ale niestety nie doczekałem się pomocy... Oczywiście jestem świadomy, że będzie to usługa odpłatna... Z góry dziękuję PS Piszę na ogólnym, bo ma Pan zablokowaną opcję wysyłania wiadomości. Witaj! Z opcją "wiadomości PW" spróbuj jeszcze raz.. Twój temat został przekazany do pilnej realizacji pracownikowi działu sprzedaży. Nie będziemy się zdawać na nikogo. Pracownik, który na targach przyjął od Ciebie informację, przekazał ją komu trzeba dalej, lecz mamy dosłownie urwanie głowy w związku z gwałtownym startem sezonu sprzedażowego a część zespołu jest na kolejnych targach - teraz w Wa-wie na Murexpo na Torwarze. Jeśli już będziesz mieć jakiś ogląd, osąd co do produktu, daj znać co i jak.. Pozdrawiam Bogusław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jodek1 04.01.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Witam Was, Zalogowałem się na tym forum by napisać o tych grzejnikach i wpiszę jeszcze moje zdanie na temat tego produktu w innym wątku na tym forum. Miałem pecha i 2 miesiące temu kupiłem grzejnik Regulusa od początku : Nie wiem co mnie podkusiło ale sądziłem że zakup grzejnika którego zadanie jest banalne - ma grzać - więc nie trzeba czytać żadnych porad itd bo to żaden wydatek jak kupuje się jeden grzejnik - otworzyłem internet wpisałem w wyszukiwarkę grzejniki wyskoczył mi sklep internetowy w podanym wymiarze 30/140 trafiłem na Regulusa w cenie 566 zł - ładna obudowa - (na bartyckiej widziałem grzejniki po 700-1100 zł ) więc cenę uznałem za dobrą bo to internet więc taniej. Grzejnik został zamontowany przez hydraulika któremu sam grzejnik się spodobał bo był łatwy w montażu i bardzo lekki i ładny . I tutaj zaczyna się cyrk..... grzejnik cały czas w odstępach kilkunastu/ kilkudziesięciu sekund wydaje z siebie trzaski raz ciszej ras głośniej - pierwszy raz spotkałem się z takim bublem - słucham muzyki słyszę trzaski , kładę się spać słyszę trzaski - to jest bubel który się nie nadaje do użytku w domu !!!!Na początku myślałem przejdzie mu jest nowy , może zapowietrzony, żle powieszony ... itd... ale nie wisi od miesiąca i nadal słyszę trzaski. więc zaczynam czytać forum - owszem ludzie o tym piszą ale widocznie im to nie przeszkadza że trzaska - dla mnie to nowość nigdy nie miałem z tym do czynienia dla mnie to ewidentny bubel który nie nadaje się do mieszkania a jedynie do jakiejś fabryki czy gdzieś gdzie hałas z grzejnika komuś nie przeszkadza.mam w mieszkaniu jeszcze 3 inne grzejniki i na miejscu tego złomu wisiały dwa inne żaden nie wydawał dźwięków z siebie - do tej pory (robiłem remont powiększałem okno w pokoju dlatego wymieniałem ) !!!! z forum wyczytałem o dynamicie , innowacyjności , ekonomiczności - to wszystko jest NIC warte jak grzejnik będzie w domu wydawał trzaski Podsumowując: - odradzam zakup grzejnika tej firmy a szczególnie serii: Regulus RD 3/140 jeżeli ktoś ma ochotę by grzejnik tylko grzał do czego jest stworzony a nie wydawał dźwięki- dobrze że nie mam wszystkich takich grzejników bo bym zwariował i zbankrutował.- przy remoncie kolejnego pokoju (też będę powiększał okno w przyszłym roku ) i wymianie grzejnika wymienię te trzeszczące dziadostwo na normalny cichy grzejnik.- mam nadzieję że osoby ceniące spokój w domu i ciszę przeczytają ten mój wpis i nie popełnią takiego błędu jak ja . Jeżeli ktoś ma ochotę na film z trzaskami lub zdjęcie tego pięknego bubla - proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_1974 16.01.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam, zgodnie z umową, kilka informacji o moich subiektywnych odczuciach dot. regulusów: - wszystko działa tak, jak ma działać, w domu jest ciepło i przyjemnie i chyba o to chodzi. - kaloryfery pracują cicho i bez niespodzianek. Jedynie jeden z nich podczas stygnięcia wydaje z siebie nieznaczne odgłosy, podobne do stygnącego samochodowego katalizatora. - zgodnie z przypuszczeniami musiałem podnieść krzywą grzewczą w piecu. 45 stopni w cwu nie dogrzewało pomieszczeń. Przesunięcie krzywej w okolice 55 st. załatwiło sprawę, - wbrew przepowiedniom niektórych forumowiczów nie pojawiły się czarne smugi na ścianach nad kaloryferami - może jeszcze nie ich czas, a może żona wyrabia się ze sprzątaniem - wiosną tego roku dociepliłem elewację i wymieniłem kaloryfery. W grudniu 2010 spaliłem 600m gazu. W tym roku od 02.11 do 02.01. poszło 598 m. Wiem, że wynik nie jest miarodajny, bo lich zima tego roku, ale mimo wszystko uważam, że kaloryfery miały swój udział w generowaniu oszczędności. Jednym słowem, uważam, że był to dobry zakup i mogę szczerze polecić towar. Pozdrawiam, Tomek_1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 16.01.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 uważam, że kaloryfery miały swój udział w generowaniu oszczędności. W tym roku kupiliśmy sobie z Żoną stół z krzesłami ,,, do jadalni ! W zeszłym roku go nie mieliśmy . Zauważyłem że w tym roku spaliłem do tego czasu o ok. 200 kg brykietu drzewnego mniej niż w poprzednim sezonie. Wiem że wynik nie jest miarodajny ale uważam że kupno stołu z krzesłami miało swój udział w generowaniu oszczędności . Pozdrawiam, Piczman . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_1974 16.01.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 W tym roku kupiliśmy sobie z Żoną stół z krzesłami ,,, do jadalni ! W zeszłym roku go nie mieliśmy . Zauważyłem że w tym roku spaliłem do tego czasu o ok. 200 kg brykietu drzewnego mniej niż w poprzednim sezonie. Wiem że wynik nie jest miarodajny ale uważam że kupno stołu z krzesłami miało swój udział w generowaniu oszczędności . Trzeba było oprócz stołu wziąć wiaderko rozumu, nie zaszkodzi, a może pomóc... Pozdrawiam, Tomek_1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 16.01.2012 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Trzeba było oprócz stołu wziąć wiaderko rozumu, nie zaszkodzi, a może pomóc... Z rozumem się urodziłem. Potraktuj to jako żart i nie pisz bzdur, nie mam nic do tych grzejników. Rozwiązanie jak każde inne, sam często je polecam polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 17.01.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Z rozumem się urodziłem. Potraktuj to jako żart i nie pisz bzdur, nie mam nic do tych grzejników. Rozwiązanie jak każde inne, sam często je polecam polecam ! Dwukrotne zmniejszenie zużycia gazu u Tomka_1974 to wypadkowa trzech zmian: oiceplenia, wymiany grzejników oraz stosunkowo łagodnej zimy. Który w jakim stopniu wpłynął na zużycie gazu to sprawa otwarta. Każdy procent oszczędności wygenerowany zmianą grzejników na sterowalniejsze jest istotny. I nie ma najmniejszego znaczenia czy jest to jeden procent, dziesięć procent czy dwadzieścia pięć procent.. Nieprawdaż? Zima zimie nierówna, inne jest zużycie paliw przy bezśnieżnej zimie a inne przy obfitym pokryciu okolicy białym puchem. Dlaczego? "Doradcy od energooszczędności" łatwo odpowiedzą na tę kwestię. Jeżeli kogoś interesuje wyłącznie dojazd do celu, to nie ma dla niego większego znaczenia czy podróżuje TIR-em, busem czy osobowym.. Jeli natomiast interesuje kogoś wysoki komfort jazdy oraz mniejsze zużycie paliwa spowodowane choćby nieekonomicznymi skutkami zmiany prędkości pojazdu, hamowaniem i przyspieszaniem, wówczas wybierze szybki, łatwo manewrujący samochód sportowy.. Pozdrawiam Bogusław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 17.01.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Jak w przyszłym roku będzie ostrzejsza zima lub jeśli domownikom zachce się mieć o 2 C więcej to też będziecie tak trąbić o oszczędnościach ?Czy pominiecie temat bo nie jest to miarodajne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 17.01.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 (edytowane) mpoplaw.. Ty masz jakąś obsesję. Gdy tylko pojawia się temat regulusów, ty jesteś pierwszy, żeby do niego nas...Poza tym ciągle piszesz co innego.Jesteś żałosny w tej swojej nadętej, głupiej agresji. To nie cechy wyważonego doradcy poważnego forum, lecz chłopaczka z piaskownicy..To tak sam od siebie? Ps. Wątek założył Tomek_1974. Wypowiedział się. Wypowiedział się grzecznie... "Doradcy.. szybko mu uświadomili, oj jak szybko (wystarczy popatrzyć na czas reakcji), że wszystko inne może mieć wpływ na jego dobre samopoczucie, tylko broń boże regulusy.. Oni to wiedzą znacznie lepiej od niego... Bez komentarza... Edytowane 17 Stycznia 2012 przez boguslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 17.01.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 jestem w tym wątku bo 2 z 11 twoich super produktów nie chcą działać poprawnie, natomiast co do poziomu twojej wypowiedzi to zostawię bez komentarza, widać wyraźnie że recesja ciebie dopadła skoro wszędzie doszukujesz się spisku Spisku? Wyłącznie złej woli.. Niechęci i agresji.. Klapek na oczach.. Urażonej ambicji.. To nie cechy wyważonego doradcy poważnego forum, lecz chłopaczka z piaskownicy.. Tomek_1974 pisze: "Widzę, że czytanie ze zrozumieniem sprawia Ci trudności... Więc jeszcze raz, żeby Piotrek zrozumiał: W związku z niewyregulowaniem instalacji 2 z 11 zainstalowanych kaloryferów nie są dogrzewane (Piotrek, uważnie przeczytaj to zdanie jeszcze raz: nigdzie nie napisałem, że są zimne). Zakładam, że jest to kwestią wyregulowania przepływów (Piotr, chodzi mi o kryzowanie - grzejniki o które mi chodzi są najdalej od pieca...) Po regulacji hydraulicznej problem u Tomka_1974 zniknął. EOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 17.01.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 brak mi złej woli bo nie dałem się nabrać na twoje marketingowe bajki o wspaniałych energooszczędnych grzejnikach, przez to mam niechęć i agresje dla twojej nachalnej reklamy, i mam już klapki na oczach, bo jak widzę regulus to od razu wiem że zaraz będzie w koło Macieju, jak to nieuczciwy spisek zachodnich firm zarzyna polskiego producenta chłopaczek z piaskownicy to zdecydowanie bardzo dobrze pasuje Nie pochlebiaj sobie ... Zarzyna? Spisek? Recesja? Niedoczekanie.. Chyba w grupie produktów, które forsujesz.. Ja mam wzrosty. I to całkiem niezłe.. I na wszystkich kierunkach.. Na marginesie.. Chińczycy! z Hong-kongu kupują właśnie moje grzejniki dla swojego centrum administracyjno-rządowego (kontrakt na 2,4 mln EURO). Ciekawe... Nie mają swoich produktów, tylko kupują w UE ? Pasuje ci to mpoplaw? Pewnie, że nie.. Wątek jest Tomka_1974.. Powtórzę: Tomek_1974 pisze: "Widzę, że czytanie ze zrozumieniem sprawia Ci trudności... Więc jeszcze raz, żeby Piotrek zrozumiał: W związku z niewyregulowaniem instalacji 2 z 11 zainstalowanych kaloryferów nie są dogrzewane (Piotrek, uważnie przeczytaj to zdanie jeszcze raz: nigdzie nie napisałem, że są zimne). Zakładam, że jest to kwestią wyregulowania przepływów (Piotr, chodzi mi o kryzowanie - grzejniki o które mi chodzi są najdalej od pieca...) Po regulacji hydraulicznej problem u Tomka_1974 zniknął. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybniczanin 17.01.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 ...Na marginesie.. Chińczycy! z Hong-kongu kupują właśnie moje grzejniki dla swojego centrum administracyjno-rządowego (kontrakt na 2,4 mln EURO). Ciekawe... Nie mają swoich produktów, tylko kupują w UE ?... Myślą że z kraju Unii Europejskiej to dobry produkt. Jednak się zdziwią że podobny do ich chińszczyzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 17.01.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Myślą że z kraju Unii Europejskiej to dobry produkt. Jednak się zdziwią że podobny do ich chińszczyzny. Oglądali, sprawdzali na wszystkie strony.. Była ich ekipa.. Myślisz rybniczanin, że chodzi im o to, by kontenery nie wracały puste po ich towary? Niech i tak będzie. Ważne, że kupują i nawet przedpłacają.. A może chodzi im o miedź i aluminium, z których zbudowane są regulusy? Pozdrawiam Bogusław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 17.01.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 to po kiego grzyba na tym forum się produkujesz ?? kup sobie mały ładny domek na Malediwach jak rasowy człowiek sukcesu, i zacznij spędzać czas miło sympatycznie bez stresów na różnorakich rozrywkach Przecież boguś właśnie tam ma domek i pewno tam siedzi i mailuje ,zeby sie sprzedawały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 17.01.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Dwukrotne zmniejszenie zużycia gazu u Tomka_1974 to wypadkowa trzech zmian: oiceplenia, wymiany grzejników oraz stosunkowo łagodnej zimy. Bogusław Oczywiście Wystarczy zamontować REGULUSY I w każdym dodatkowo ocieplonym domu w czasie lekkiej zimy w porównaniu do ostrej zimy spadnie zużycie gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_1974 17.01.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Oczywiście Wystarczy zamontować REGULUSY I w każdym dodatkowo ocieplonym domu w czasie lekkiej zimy w porównaniu do ostrej zimy spadnie zużycie gazu. Ja pie.dole! Chciałem tylko porady odnośnie kaloryferow i nic wiecej. Nie jestem znawca, ale zakładam, ze skoro jeden kaloryfer szybko się nagrzewa i szybko oddaje ciepło, to jest lepszy ( ekonomiczniejszy) niż stare klaoryfery, których używałem. I o ile z Boguslawem i kilkoma innymi osobami udało się dyskutować merytorycznie, o tyle z pozostałą częścią postujacych w tym wątku niestety nie da się dyskutować . Ja wychodzę z założenia, ze skoro nimaria nic do napisania, to nie piszę. Niestety jestem w mniejszości. Czy wam się to podoba, czy nie to jestem zadowolony z nowych kaloryferow. Uważam, że były to dobrze zainwestowane środki. Nie wykluczam także, ze jest lepszy towar ńiz Regulus, ale pasuje mi to co kupiłem. Nie od razu trzeba jeździć mercedesem czasem wystarczy BMW :-0 Boguslaw, jeszcze raz dziękuje za pomoc w regulacji. Masz we mnie zadowolonego klienta. A reszta sfrustrowanych, ze polecę Tuwimem, calujcie mnie wszyscy w dupę... Pozdrawiam, Tomek_1974 Edytowane 17 Stycznia 2012 przez Tomek_1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts