KrzysztofLis2 18.01.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Chyba że dasz grzejnik podłogowy, pozwalający na ten sam komfort cieplny przy niższej temperaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 18.01.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Ja pie.dole! Chciałem tylko porady odnośnie kaloryferow i nic wiecej. Nie jestem znawca, ale zakładam, ze skoro jeden kaloryfer szybko się nagrzewa i szybko oddaje ciepło, to jest lepszy ( ekonomiczniejszy) niż stare klaoryfery, których używałem. I o ile z Boguslawem i kilkoma innymi osobami udało się dyskutować merytorycznie, o tyle z pozostałą częścią postujacych w tym wątku niestety nie da się dyskutować . Ja wychodzę z założenia, ze skoro nimaria nic do napisania, to nie piszę. Niestety jestem w mniejszości. Czy wam się to podoba, czy nie to jestem zadowolony z nowych kaloryferow. Uważam, że były to dobrze zainwestowane środki. Nie wykluczam także, ze jest lepszy towar ńiz Regulus, ale pasuje mi to co kupiłem. Nie od razu trzeba jeździć mercedesem czasem wystarczy BMW :-0 Boguslaw, jeszcze raz dziękuje za pomoc w regulacji. Masz we mnie zadowolonego klienta. A reszta sfrustrowanych, ze polecę Tuwimem, calujcie mnie wszyscy w dupę... Pozdrawiam, Tomek_1974 Nie mniej, abstrahując od ekonomii i merytorycznych akcentów : ŁADNY WPIS ! Należy ci się co najmniej dwu litrowy Sir Edward's od Bogusława Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 18.01.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Nie jestem znawca, ale zakładam, ze skoro jeden kaloryfer szybko się nagrzewa i szybko oddaje ciepło, to jest lepszy ( ekonomiczniejszy) niż stare klaoryfery, których używałem. To jest właśnie błędna teoria w którą wierzą wszyscy którzy mają stare żeliwniaki zwalając na nie powód dla którego zużywają 5 ton węgla w sezonie . Winny zawsze musi być prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 18.01.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) Polemika (agresywna polemika) z zadowolonym klientem? NIEZWYKŁE! Poziom zadowolenia, oczekiwania co do komfortu, to sprawa subiektywna.Nie da się go zapisać w formie prostego wyliczenia i sprowadzić do różnicy w zużyciu węgla... Takie wyliczenie można zresztą zawsze podważyć.. Na poziom zużycia energii (paliwa) wpływa wiele zmiennych. Nie tylko o węgiel czy gaz w tym wszystkim chodzi.. Forumowicze!! Czy macie do czynienia z grupowym atakowaniem zadowolonego klienta na FM w takiej bezpardonowej formie wobec innych towarów??I nie dzieje się to pierwszy raz..O co tu chodzi? Towarzystwo wzajemnej adoracji? Nie dziwię się, że w końcu Tomek_1974 w końcu się wkurzył. On sam również pracuje z klientami. Jest szefem serwisu Siemensa Ps. Eniu. Abstrahując od ekonomii i merytorycznych akcentów: ŁADNY WPIS ! Tylko tyle w temacie? Edytowane 18 Stycznia 2012 przez boguslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 18.01.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 A co ma tu do rzeczy zadowolenie klienta ?Grzejnik to grzejnik, jak grzeje to KAŻDY będzie zadowolony . Dyskusja zaczęła się od bzdurnego stwierdzenia czegoś co nie jest prawdą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 18.01.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Niehonorowe metody? I kto to pisze mpoplaw? Fakt, że ktoś pracuje w branży technicznej świadczy w istocie o kierunku wykształcenia.Tomek_1974 nie jest hodowcą tulipanów lecz człowiekiem o wykształceniu technicznym (inżynierskim - to ulubione słowo mpoplawa) ... EOT !! Ps. Piczman. recenzujesz wypowiedzi wszystkich na FM, czy tylko te dotyczące regulusów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 18.01.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Tak jak wcześniej pisałem, nie mam nic do Twojego towaru.Sam często polecam .Domyśl się wiec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_1974 18.01.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Długo tak jeszcze możecie? Kaloryfery wybrane, zainstalowane i grzeją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 18.01.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Długo tak jeszcze możecie? Kaloryfery wybrane, zainstalowane i grzeją... Pozdrawiam EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 18.01.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Długo tak jeszcze możecie? Kaloryfery wybrane, zainstalowane i grzeją... Gratuluję . Miło wiedzieć że wszystko zadziałało jak trzeba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jodek1 24.02.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Witam Was, Zalogowałem się na tym forum by napisać o tych grzejnikach i wpiszę jeszcze moje zdanie na temat tego produktu w innym wątku na tym forum. Miałem pecha i 2 miesiące temu kupiłem grzejnik Regulusa od początku : Nie wiem co mnie podkusiło ale sądziłem że zakup grzejnika którego zadanie jest banalne - ma grzać - więc nie trzeba czytać żadnych porad itd bo to żaden wydatek jak kupuje się jeden grzejnik - otworzyłem internet wpisałem w wyszukiwarkę grzejniki wyskoczył mi sklep internetowy w podanym wymiarze 30/140 trafiłem na Regulusa w cenie 566 zł - ładna obudowa - (na bartyckiej widziałem grzejniki po 700-1100 zł ) więc cenę uznałem za dobrą bo to internet więc taniej. Grzejnik został zamontowany przez hydraulika któremu sam grzejnik się spodobał bo był łatwy w montażu i bardzo lekki i ładny . I tutaj zaczyna się cyrk..... grzejnik cały czas w odstępach kilkunastu/ kilkudziesięciu sekund wydaje z siebie trzaski raz ciszej ras głośniej - pierwszy raz spotkałem się z takim bublem - słucham muzyki słyszę trzaski , kładę się spać słyszę trzaski - to jest bubel który się nie nadaje do użytku w domu !!!! Na początku myślałem przejdzie mu jest nowy , może zapowietrzony, żle powieszony ... itd... ale nie wisi od miesiąca i nadal słyszę trzaski. więc zaczynam czytać forum - owszem ludzie o tym piszą ale widocznie im to nie przeszkadza że trzaska - dla mnie to nowość nigdy nie miałem z tym do czynienia dla mnie to ewidentny bubel który nie nadaje się do mieszkania a jedynie do jakiejś fabryki czy gdzieś gdzie hałas z grzejnika komuś nie przeszkadza. mam w mieszkaniu jeszcze 3 inne grzejniki i na miejscu tego złomu wisiały dwa inne żaden nie wydawał dźwięków z siebie - do tej pory (robiłem remont powiększałem okno w pokoju dlatego wymieniałem ) !!!! z forum wyczytałem o dynamicie , innowacyjności , ekonomiczności - to wszystko jest NIC warte jak grzejnik będzie w domu wydawał trzaski Podsumowując: - odradzam zakup grzejnika tej firmy a szczególnie serii: Regulus RD 3/140 jeżeli ktoś ma ochotę by grzejnik tylko grzał do czego jest stworzony a nie wydawał dźwięki - dobrze że nie mam wszystkich takich grzejników bo bym zwariował i zbankrutował. - przy remoncie kolejnego pokoju (też będę powiększał okno w przyszłym roku ) i wymianie grzejnika wymienię te trzeszczące dziadostwo na normalny cichy grzejnik. - mam nadzieję że osoby ceniące spokój w domu i ciszę przeczytają ten mój wpis i nie popełnią takiego błędu jak ja . Jeżeli ktoś ma ochotę na film z trzaskami lub zdjęcie tego pięknego bubla - proszę o kontakt. Grzejnik reklamowałem w firmie Regulus - reklamacja przebiegła sprawnie - grzejnik został wymieniony na inny bez wad - działa dobrze i najważniejsze nie wydaje z siebie żadnych dźwięków - mam nadzieję że to koniec przygód Panu Bogusławowi dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 14.11.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Proszę opisać ,czy często zmieniacie gwałtownie temperaturę w pomieszczeniach .Podobno to ogromna zaleta.Czy czujecie jakiś super komfort:Jeżeli macie również podłogówkę ,proszę o porównanie komfortu i czy jest jakaś różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris_w 15.11.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Mieszkam w bloku, mam żeliwne grzejniki, od dwóch lat nie ruszyłem pokrętła na grzejnikach. Temperaturę mam ustabilizowaną przez całą zime - szybkie chłodzenie uzyskuję oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 15.11.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Hydraulik popraw błąd w słowie "urzytkowników", a może redakcja by poprawiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 15.11.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Zamiast zainstalować podzielnik (bo chyba kazdy ciepłomierz pokaże prawidłowo), który prawidłowo pokaże zuzytą energię (tylko czy są takie?) zdesperowany uzytkownik woli się ich pozbyć. Czasami jedna wada przekreśla wszystkie zalety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 15.11.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Proszę opisać ,czy często zmieniacie gwałtownie temperaturę w pomieszczeniach .Podobno to ogromna zaleta. Czy czujecie jakiś super komfort: Jeżeli macie również podłogówkę ,proszę o porównanie komfortu i czy jest jakaś różnica Prawie co dziennie podnoszę temp w sypialni o ok 3* (do 23*) przed przebudzeniem, robi to klimatyzator. Niższa temp (teraz 20*) niż przedtem poprawiła komfort spania - lepiej śpimy niż w temp 22* - tak było wcześniej. W ubiegłym sezonie grzewczym eksperymentowałem tak samo, zauważyłem spadek zapotrzebowania na energię, wszędzie podłogówka, przy tym sposobie w moim przypadku jest lepiej i taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 15.11.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Zamiast zainstalować podzielnik (bo chyba kazdy ciepłomierz pokaże prawidłowo), który prawidłowo pokaże zuzytą energię (tylko czy są takie?) zdesperowany uzytkownik woli się ich pozbyć. Czasami jedna wada przekreśla wszystkie zalety. Jak mieszkałem w bloku to miałem dokładnie tak samo... posiadałem grzejniki "Convector " i firma montująca podzielniki nie potrafiła prawidłowo ustawić parametrów podzielnika... totalna porażka.. (oczywiście firmy- bo grzejniki były fajne) wizualnie, jakościowo i szybko oddawały ciepło...wywaliłem podzielniki i płaciłem ryczałt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 15.11.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Jak mieszkałem w bloku to miałem dokładnie tak samo... posiadałem grzejniki "Convector " i firma montująca podzielniki nie potrafiła prawidłowo ustawić parametrów podzielnika... totalna porażka.. (oczywiście firmy- bo grzejniki były fajne) wizualnie, jakościowo i szybko oddawały ciepło...wywaliłem podzielniki i płaciłem ryczałt... Pisałem już w tym temacie niedawno.. Regulusy są opomiarowywane podzielnikami ISTA, METRONA i in. Współczynnik IF wyznaczyło laboratorium w Kolonii. Gdy któraś z firm dokonujących opomiarowywania zwraca się do nas, otrzymuje szczegółowe informacje.. Jednakże amatorów, również w tym zakresie nie brakuje... Pozdrawiam Bogusław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 15.11.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Prawie co dziennie podnoszę temp w sypialni o ok 3* (do 23*) przed przebudzeniem, robi to klimatyzator. Niższa temp (teraz 20*) niż przedtem poprawiła komfort spania - lepiej śpimy niż w temp 22* - tak było wcześniej. W ubiegłym sezonie grzewczym eksperymentowałem tak samo, zauważyłem spadek zapotrzebowania na energię, wszędzie podłogówka, przy tym sposobie w moim przypadku jest lepiej i taniej. Nic dodać, nic ująć... Obniżenie temperatury daje zauważalny efekt finansowy... W temp. niższej dobrze się śpi, lecz kiepsko się wstaje... Pozdrawiam Bogusław .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 15.11.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Nic dodać, nic ująć... Obniżenie temperatury daje zauważalny efekt finansowy... W temp. niższej dobrze się śpi, lecz kiepsko się wstaje... Pozdrawiam Bogusław .. Hehe, każdy kto ma możliwość regulacji, czy to sterownikiem czy jakimś urządzeniem godzinowym tak robi, ja akurat podnoszę temp z 21 do 22,5st ,warunek -uregulowany tryb życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts