d7d 04.05.2025 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja Czyli szeroki i nie zmieści się w fragmencie ściany nośnej (?) obok słupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 05.05.2025 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja (edytowane) Szerokość szafki na 11 - 12 obwodów to 85cm, na 13 - 14 obwodów to 98cm . Owe 101,5cm to szerokość zewnętrzna wraz z ramką na zewnątrz ściany nie ta w ścianie. Ściana od kanału komina ma 102cm natomiast od słupa 139cm dlatego nie rozumiem niepokoju i nieodpartej chęci przeniesienia. Edytowane 5 Maja przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowik2 05.05.2025 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja Wolę w kotłowni bo w korytarzu mam już otynkowana ścianę z przewodami w tamtym miejscu. Poza tym będę przechodził tym korytarzem kilka ładnych lat, a po prostu, skrzynka mi się nie podoba 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowik2 05.05.2025 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja (edytowane) Aktualnie jestem na etapie projektowania, powinienem nanieść trasę przyłączy, czy może sama ilość pętli jest wystarczająca? Edytowane 5 Maja przez jowik2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowik2 18.05.2025 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 19:34 (edytowane) Zrobiłem projekt ogrzewania, ma oczywiście jeszcze błędy, ale już zaczęło się wyliczać. Po dodaniu stref brzegowych aplikacja dodała dodatkowe obwody i wyszło ich 13. Gdzieś słyszałem, że 14 obwodowy rozdzielacz to już będzie a dużo i lepiej dać dwa rozdzielacze (tego jeszcze nie doczytałem jak je połączyć). Wolałbym dać jakiś markowy 12 obwodowy. Wiatrołap wyszedł z pętlą 24,8m i zabiera 1 pętlę. Zastanawiam się, czy garaż powinien być ogrzewany czy nie, jego ściany są wystawione na zachód i większość na północ. Mam położone rury 63mm (średnica wewnętrzna 53mm) do miejsca gdzie ma być rozdzielacz, ale jeszcze nie widziałem takiej zaciskarki, chyba, że można do inaczej przykręcić do rozdzielacza. Podobno przy odbiorze domu potrzebny jest protokół szczelności instalacji co, instalacji wodnej?. Edytowane 23 godziny temu przez jowik2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts