kordzina 29.09.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Joshi kurczę ja rozumiem że mogło to cię obrazić ale pewne określenie z mowy potocznej, przyjmuja sie potem jako norma a ich dwuznaczność jest ogólnie znana i zwyczajowo przyjęta...przeciez Judka na pewno nie miała na mysli wiochy jako wsi: Wieś (łac. pagus, rus) - jednostka osadnicza o zwartej, skupionej lub rozproszonej zabudowie i istniejących funkcjach rolniczych lub związanych z nimi usługowych lub turystycznych, nie posiadająca praw miejskich lub statusu miasta (art. 2 ustawy z 29 sierpnia 2003 o urzędowych nazwach miejscowości i obiektów fizjograficznych).myślę też że miliony ludzi typowy wiejski styl traktują jako kanon pięknego wnętrza...mówię o typowych wiejskich domostwach, patrz werandy, ganki, malwy i dzikie róże pod płotem......a że do tej rzeczywistości jeszcze nie liczni już niestety prowadzą czynnie gospodarstwo rolne...no to chylimy czoło bo to ciężka praca...a "wiocha" to stwierdzenie porównywalne do "robić bydło" i co teraz wszyscy co mają gospodarstwo hodowlane się obrażą.... Judka Joshiproszę się tu nie drażnic ze sobą ....przecież nie o to chodzi...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 29.09.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Jeszcze wielu rzeczy możemy się od tych reprezentantów "Totalnej Wiochy" „buraków” i „wieśniaków” nauczyć Zabrzmiało niezręcznie datego w uzupełnieniu dodam że i ja się kwalifikuję we wszystkich kategoriach: - mieszkam na wsi, - lubię kwiatki i mam w domu paprotkę, której nie oddam - nie wiem jeszcze czy będe miał wenge i podwieszane sufity z halogenkami ale mam już prawdziwe wiejskie, złote szprosy w oknach Miśle o mieczu samurajskim i wachlarzu. Mogą wisieć na ściane - w razie czego będą pod ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 29.09.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 jak zwykle w tym wątku, wszystko rozbija się o semantykę.... tym razem słowa "wiocha".i subiektywne pojęcie kiczu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 29.09.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 A dla mnie przedstawione wnętrze z paprotka nie jest kiczowate. Może skromne, raczej napewno bez udziału projektanta ale bliżej mu do określenia ''przeciętne'' niż kiczowate. Dla mnie nieodłacznym towarzyszem kiczu jest aspirowanie(cholera wie do czego) i wielkie zadęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 29.09.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 ma ktoś może paprotkę do oddania ? chętnie przyjmę cza z każdej okazji korzystać, bo a nuż ktoś po tych "wiochach" będzie chciał się pozbyć O, Matko, byłaś pierwsza, ale jak będą dwie paprotki, to biorę drugą ja mam i nie oddam troszkę "wiochy" muszę mieć w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.09.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 ma ktoś może paprotkę do oddania ? chętnie przyjmę cza z każdej okazji korzystać, bo a nuż ktoś po tych "wiochach" będzie chciał się pozbyć O, Matko, byłaś pierwsza, ale jak będą dwie paprotki, to biorę drugą ja mam i nie oddam troszkę "wiochy" muszę mieć w domu Patrzcie go, nie dość, że "wiochę" ma, to jeszcze się nie chce nią podzielić z innymi, normalnie egoista jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 29.09.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Patrzcie go, nie dość, że "wiochę" ma, to jeszcze się nie chce nią podzielić z innymi, normalnie egoista jeden U mnie podzielić było by trudniej - wystarczy, że drzwi wyjściowe za sobą zamknę, a już cała "wiocha" wyszła z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 30.09.2009 03:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Patrzcie go, nie dość, że "wiochę" ma, to jeszcze się nie chce nią podzielić z innymi, normalnie egoista jeden U mnie podzielić było by trudniej - wystarczy, że drzwi wyjściowe za sobą zamknę, a już cała "wiocha" wyszła z domu To znaczy, że z paprotką pod pachą chodzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 30.09.2009 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Dla mnie nieodłacznym towarzyszem kiczu jest aspirowanie(cholera wie do czego) i wielkie zadęcie Z takiego zadęcia bywa nadęcie a w jego następstwie wielkie..ówno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 30.09.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 ma ktoś może paprotkę do oddania ? chętnie przyjmę cza z każdej okazji korzystać, bo a nuż ktoś po tych "wiochach" będzie chciał się pozbyć O, Matko, byłaś pierwsza, ale jak będą dwie paprotki, to biorę drugą ja mam i nie oddam troszkę "wiochy" muszę mieć w domu Patrzcie go, nie dość, że "wiochę" ma, to jeszcze się nie chce nią podzielić z innymi, normalnie egoista jeden hm jak oddam to sam się pozbawię tej radości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hobbykominki 30.09.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/03/kozo1_atmosphere.jpg muszę mieć takie - muszę sama sobie zrobię i się pochwalę własnoręcznym kiczem zrób i dla mnie, plissssssss też mi się podoba, zresztą jak reszta lampek, które wrzuciła ziaba Ale to nie kicz ... to wysokiej klasy artyzm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej 1964 08.10.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Lampki lampkami, a ja mam coś gustownego do sypialni. http://foto2.m.onet.pl/_m/a0c685eea297d7a08efb9a236410c2ce,10,19,0.jpg Tu odjazdowa pościel do kompletu http://foto2.m.onet.pl/_m/59eab5149ec1323e3ea3f26fd76b6d16,10,19,0.jpg Szafki też niczego sobie http://foto2.m.onet.pl/_m/4bbb1f00a24842a2c4e156a68d2d6e4e,10,19,0.jpg Oryginalny opis : Wezgłowie płaskorzeźby przechodzące w rzeźbę, na górze król zwierząt lew z dwiema boginkami po bokach otuleni liśćmi, poniżej kobieta i mężczyzna w uniesieniu miłosnym. Spokoju ich pilnują po bokach rzeźba lwicy i lwa. Wezgłowie łączy się z szafkami nocnymi. Na bokach szafek płaskorzeźby skaczących nad falami delfinów. Na drzwiczkach widać leżące antylopy. Na blacie leży syrena na fali a na jej ogonie spoczywa głowa węża. Uchwyt do drzwiczek szafki to wyrzeźbiona muszla. Na bokach łóżka widać wyrzeźbione zwierzęta a sam rant to gałąź z liśćmi Część przy nogach jest rzeźbiona z dwóch stron czyli i dla tego przed łóżkiem i dla tego w łóżku. Od strony materaca na górze bogini wśród lwic a na dole akt kobiety. Po bokach głowy antylop a pod nimi posągi lwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 08.10.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 a wy chciałyście wątek zamknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 08.10.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 , poniżej kobieta i mężczyzna w uniesieniu miłosnym. Spokoju ich pilnują po bokach rzeźba lwicy i lwa. Wezgłowie łączy się z szafkami nocnymi. Na bokach szafek płaskorzeźby skaczących nad falami delfinów. Na drzwiczkach widać leżące antylopy. Na blacie leży syrena na fali a na jej ogonie spoczywa głowa węża. Uchwyt do drzwiczek szafki to wyrzeźbiona muszla. Na bokach łóżka widać wyrzeźbione zwierzęta a sam rant to gałąź z liśćmi Leżę. I kwiczę. I będę to robił długo. Conajmniej tak długo, aż ta syrena na fali mnie się ukaże. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 08.10.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 O kurka wodna ! Te łoże przebiło chyba wszystko, hahaha ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magga 08.10.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 no i wymiękłam przy tym łóżku nie usnę do rana:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 08.10.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Tak właśnie myślałem, że opis to na mur beton jest z allegro no i faktycznie. Znalazłem tą aukcję, a na niej link do galerii przedstawiającej więcej zdjęć tego cuda. http://picasaweb.google.pl/basiagaleria1/Loze# Nowa jakość, po prostu nowa jakość w tym wątku została ustanowiona. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barto 08.10.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 łóżko przednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 09.10.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 A przecież ktoś to kupi Wtedy oglądanie sypialni będzie obowiązkowym zaszczytem lub zaszczytnym obowiazkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.10.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 obejrzałam sobie to łóżko i wiecie co... te postacie "w miłosnym uniesieniu" są w czymś w rodzaju spodenek Uniesienie przez spodenki. Super. Musiał to robić jakiś bardzo niewyżyty domorosły rzeźbiarz, który po prostu miał przyjemność w rzeźbieniu i tyle. Więc naćkał bez ładu, ale rysunku słojów i koloru drzewa do danej rzeźby już dobrać nie umiał. Niech mu na zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts