Bolo_L 12.04.2019 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Dla tych, którzy się zastanawiają nad tym co dać w kuchni między blatem, a górnymi szafkami ( źródło zdjęcia: https://wspolczesna.pl/najdziwniejsze-i-najgorsze-mieszkania-do-wynajecia-w-polsce-zdjecia/ga/13881508/zd/33830340#dom):. Przy następnym remoncie kuchni zdjęcia z chrzcin, I komunii????? Seriously? A jak się pokłócą, to stłuką to w cholerę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 16.04.2019 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 16.04.2019 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2019 Co powiesz na to Sopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 16.04.2019 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2019 Albo ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 24.04.2019 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 24.04.2019 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Gdzie to jest?Szymbark, Sopot znamy, znamy....i polecamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 24.04.2019 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Gdzie to jest? Szymbark, Sopot znamy, znamy....i polecamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 26.04.2019 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Gdzie to jest? Szymbark, Sopot znamy, znamy....i polecamy. Mediolan https://www.dezeen.com/2019/04/09/alex-chinneck-milan-installation-tortona/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 04.05.2019 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2019 Mediolan https://www.dezeen.com/2019/04/09/alex-chinneck-milan-installation-tortona/ Dziękuję za informację i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 25.06.2019 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 http://www.lazienkowy.pl/galeria-lazienek/lazienkowe-inspiracje-niebieska-lazienka---2946-15.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 06.08.2019 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 http://www.lazienkowy.pl/galeria-lazienek/lazienkowe-inspiracje-niebieska-lazienka---2946-15.html To łazienka z epoki kamienia łupanego -o czym świadczy jaskinia. Ale do czego służą te dwa pionowe pasy na ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 03.02.2021 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 https://www.mieszkanie.pl/wiadomosci/10-najwiekszych-porazek-wykonczeniowych/646?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Display_Traffic_v2&gclid=EAIaIQobChMIoavw467O7gIV0QYZCh0ZuQqhEAEYASAAEgIJlvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adabart 18.01.2022 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 Ja wychodzę z założenia, że jak się komuś podoba to niech sobie tak robi i nie interesuje mnie to u siebie robię tak jak mi się podoba i prawdopodobnie wiele osób mogłaby to uznać za kiczowate to nie będę dla nich zmieniać skoro mi się podoba Ale jak już to może to brzmieć zaskakująco, ale kiczowatym dla mnie jest moment, w którym ktoś robi u siebie coś ze względy na trendy i modę, a nie na praktyczność czy własne upodobania : D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.02.2022 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2022 Ja wychodzę z założenia, że jak się komuś podoba to niech sobie tak robi i nie interesuje mnie to u siebie robię tak jak mi się podoba i prawdopodobnie wiele osób mogłaby to uznać za kiczowate to nie będę dla nich zmieniać skoro mi się podoba Problem w tym, że styl, tzw. dobry smak nie są dane od urodzenia. trzeba je sobie wyrobić. Zalewa nas kicz. Im więcej go widzimy, tym mniej go zauważamy. Ten watek jest, żeby go nazwać po imieniu. Owszem, można mieć w domu kicz, pewnie każdy ma - byle świadomie. Najgorzej, jak się zacznie podobać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.02.2022 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2022 dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Norwis89 10.03.2022 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2022 Problem w tym, że styl, tzw. dobry smak nie są dane od urodzenia. trzeba je sobie wyrobić. Zalewa nas kicz. Im więcej go widzimy, tym mniej go zauważamy. Ten watek jest, żeby go nazwać po imieniu. Owszem, można mieć w domu kicz, pewnie każdy ma - byle świadomie. Najgorzej, jak się zacznie podobać. Czemu od razu "najgorzej" - jak komuś się coś podoba, a Tobie nie to z jakiej racji masz prawo do pouczania czy ktoś ma czy nie ma "dobry smak". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoz91 05.04.2022 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2022 Apropos kiczu zawsze mnie bawi fakt, że często pod słowem "kicz" uznajemy coś co już przeminęło, np, w modzie, a w tamtych czasach gdy to była codzienność to nikt nie patrzył na to jak na coś żenującego ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.04.2022 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2022 Apropos kiczu zawsze mnie bawi fakt, że często pod słowem "kicz" uznajemy coś co już przeminęło, np, w modzie, a w tamtych czasach gdy to była codzienność to nikt nie patrzył na to jak na coś żenującego ; ) Właśnie tym wyróżni się kicz, że jest żenujący. Wiele mód przeminęło, ale jeśli wnętrza/meble/przedmioty były dobrze zaprojektowane to opierają się czasowi. Przykładem jest wzornictwo PRL-u - są meble dziś poszukiwane, zaprojektowane przez mistrzów wzornictwa, jak Hałas, Chierowski oraz wywołujące śmiech koszmarki stworzone pod proste gusta nabywców typu rozmaite "swarzędzkie" meblościanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.04.2022 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2022 Czemu od razu "najgorzej" - jak komuś się coś podoba, a Tobie nie to z jakiej racji masz prawo do pouczania czy ktoś ma czy nie ma "dobry smak". uderz w stół.... nie pouczam. W gruncie rzeczy teraz jest niepopularne mieć ten "dobry smak". Niepopularne jest pracować nad sobą. Popularna jest pospolitość, swojska dla większości, zrozumiała, łatwa w odbiorze. Zwykle właśnie to "się podoba". I będziemy tak taplać się w samozadowoleniu podobania się sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
widenskaalicja7 24.05.2022 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2022 Dodam od siebie, że najbardziej nie lubię skrajności Wiecie co to oznacza? Z jednej strony, drażnią mnie chłodne (szare, białe, czare) odcienie w domu. Sprawia to, że czuję się, jak w muzeum, a czasami nawet, jak w grobowcu. Zero w tym, tzw. "kobiecej ręki" i czegoś, co sprawiłoby, że wnętrze wygląda rzeczywiście domowo Z drugiej, nie lubię gdy ktoś układa miliony dziwnych bibelotów na półkach (włos się jeży na myśl, jak potem wycierać kurze). To takie muzeum w innym tego słowa znaczeniu Także, wydaje mi się, że kicz jest dla każdego czymś innym. Jednak z mojego punktu widzenia, najgorzej jest przesadzić :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts