Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szczyty kiczu i kuriozum

zone

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ANSE - twoim zdaniem krytykiem literackim może być tylko osoba, która napisała książkę?

Elfir - a napisz czy tytułowany ogrodnik musi być dobrym ogrodnikiem >? otóż nie . A jeżeli ktoś ,kto będzie zwykłym ogrodnikiem , wskaże błędy u tytułowanego ogrodnika , i będą zasadne wówczas można powiedzieć ze kiczem było nadanie mu takiego tytułu .

THEWIZZO w odróżnieniu do Ciebie , ktoś to wykonał i z pewnością Ty byś takiego czegoś nie był w stanie wykonać .Więc kiczem jest naśmiewanie się z osoby , która potrafi coś wykonać niż zadawać , Tylko pytania jak co wykonać , lub jak dobrać COŚ do czegoś . ŻAL ŻAL ŻAL

Podejrzewam że broniąc te koniki twoja frustracja jest spowodowana tym że masz taki badziew w domu, no i za sprawą tego wątku dowiedziałeś się o sobie nowej rzeczy, że masz podobny kicz w chałupie, głupio ci i się wpieniasz, nawet to rozumiem :), sądzę również że nie masz wyłączności na domorosłą psychoanalizę, spinając się oceniając moją kpinę, odbijam piłeczkę , i proponuje wsadzić głowę do różowego sedesu i spuścić wodę, na pewno orzeźwi, no bo głowy już nie naprawi :)

Podejrzewam że broniąc te koniki twoja frustracja jest spowodowana tym że masz taki badziew w domu, no i za sprawą tego wątku dowiedziałeś się o sobie nowej rzeczy, że masz podobny kicz w chałupie, głupio ci i się wpieniasz, nawet to rozumiem :), sądzę również że nie masz wyłączności na domorosłą psychoanalizę, spinając się oceniając moją kpinę, odbijam piłeczkę , i proponuje wsadzić głowę do różowego sedesu i spuścić wodę, na pewno orzeźwi, no bo głowy już nie naprawi :)

pomijam twoją inteligencję , jak również Twoje poczucie humoru , aby to forum nie było społecznościowe napisałbym co tak naprawdę myślę o takich ..... jak Ty

a internet jest dobra kryjówka

Elfir - a napisz czy tytułowany ogrodnik musi być dobrym ogrodnikiem >? otóż nie . A jeżeli ktoś ,kto będzie zwykłym ogrodnikiem , wskaże błędy u tytułowanego ogrodnika , i będą zasadne wówczas można powiedzieć ze kiczem było nadanie mu takiego tytułu .

Pretensje kieruj do tego co nadaje tytuły - zwykły forumowicz nie ma mozliwości przypisywania ich sobie:)

Nie sądzę, by wskazywanie nowym użytkownikom osoby, która potrafi, a przede wszystkim chce mi pomóc było kiczowate. Zapoznaj się z zasadami przyznawania tytułów, bo narażasz się na śmieszność.

Edytowane przez Elfir

Elfir ,po co się krztusisz , jak nie musisz . ŹLE MNIE ZROZUMIAŁAŚ , nie chodziło mnie o tytuły przyznawane na forum .Lecz chodziło o to , czy zwykły ogrodnik ,< Sorki że akurat przytoczyłem ogrodnika > ale akurat To jest Twoją pasją i wiesz najlepiej co jest poprawne w tej tematyce . I chodziło mi , o to ze zwykły ogrodnik z działek bez Tytułu jeżeli zwróci osobie , błędy jakie popełnia w tej dziedzinie , to TO JEST KICZEM -- I RÓWNIEZ NADANIE MU ODPOWIEDNIEGO TYTUŁU Edytowane przez ANSE72

Anse - sorry, źle zrozumiałam.

Ale dla mnie to nie jest kiczem. Mnie tam się zdarza, że ktoś mi zwraca uwagę i poprawia, bo jako projektant mam mniejszą wiedzę praktyczną z pewnych dziedzin wiedzy ogrodniczej niż np. pracujący w zawodzie szkółkarz po technikum albo doświadczony sadownik-amator.

Anse - sorry, źle zrozumiałam.

Ale dla mnie to nie jest kiczem. Mnie tam się zdarza, że ktoś mi zwraca uwagę i poprawia, bo jako projektant mam mniejszą wiedzę praktyczną z pewnych dziedzin wiedzy ogrodniczej niż np. pracujący w zawodzie szkółkarz po technikum albo doświadczony sadownik-amator.

dokładnie - ale Elfir jak już napisałem można sobie polewę cisnąć , ale czy my nie jesteśmy tacy sami , warto to sobie przemyśleć . Również można wkleić zdjęcia kuchni forumowiczów i nazwać je KICZEM ale czy właściciel będzie zadowolony

dokładnie - ale Elfir jak już napisałem można sobie polewę cisnąć , ale czy my nie jesteśmy tacy sami , warto to sobie przemyśleć . Również można wkleić zdjęcia kuchni forumowiczów i nazwać je KICZEM ale czy właściciel będzie zadowolony

Chyba trafiłeś tutaj pretensjonalny Andrzeju nie całkiem przypadkiem, bo twoje umoralnianie staje się tak żałosne że stało się właśnie kiczem. Nie wiem czy spotkałeś się z takim pojęciem jak subiektywizm...