ANSE72 21.03.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Mnie zdziwiło tylko to, że ktoś -kto wkleja nieudane połączenie architektury w przestrzeni publicznej, żeby udowodnić jak bardzo ważne jest zachowanie spójności- sam stawia ogrodzenie całkowicie niepasujące do okolicy- bo przeważyły względy praktyczne. Spoko- jestem jak najbardziej za takim ogrodzeniem bo sama planuje podobne. Zgrzyt jednak mocno zauważalny- obśmiewać to co samemu bez mrugnięcia okiem się robi. i O to własnie chodzi . Dlatego pisałem można polewę cisnąc z innych ale , czy my jesteśmy ideałami . Jak również z ta nieszczęsną architekturą w połączeniu z resztą zabudowań. Kazdy bedzie na to patrzył z innej perspektywy , jeden na zachowanie ciagłości stylu drugi na odcięcie , więc samo połączenie bedzie trudne , a Koszty wykonania sa zupełnie inne i to stanowi most Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.03.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Nawet nie to miałam na myśli.I mnie czasem wiele rzeczy zgrzyta "jako całokształt" i chciałabym się dowiedzieć, dlaczego. jakby ktoś coś mądrze napisał, byłabym bardzo zadowolona. Jest tu kilka osób, które mają wiedzę i to widać. Piszcie więc, komentujcie. Ale nie na zasadzie "to jest kicz" a raczej "kicz, bo.." i może będziemy mądrzejsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 21.03.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 A takie dwie propozycję kiczu -dla osłodzenia tematu http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=32099&d=1290863619 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=2300&d=1272796966 anse akurat to z kiczem nie ma nic wspólnego, nie wiem gdzie go widzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikusia 21.03.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 (edytowane) To znaczy dla kogo nie ma? Dla ciebie? Każdy kiczem nazwie co innego. Myślisz, że wnętrza, które były tu wklejane dla ich właścicieli są kiczowate? i z premedytacją fundowali sobie to co wy nazywacie tu kiczem? (zaznaczam, że piszę to w odpowiedzi na twierdzenie- to jest kicz, to nie jest kicz. Absolutnie nie odnoszę się do domu Agi). To co dla ciebie jest kiczem, dla innych kiczem nie jest i odwrotnie to co dla ciebie kiczem nie jest, dla innych jest. Edytowane 21 Marca 2011 przez ikusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 21.03.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 http://pl.wikipedia.org/wiki/Kicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 21.03.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 wyluzujcie rozmowa na temat kiczu kontrolowanego i kicz rowna sie szczescie http://vod.onet.pl/lekcja-stylu,lekcja-stylu,1889,5,2176,odcinek.html anica nie widziałęm linka , ale jak wiadomo każda osoba ma odrębny pogląd na wszystko , więc to czy ktoś ma wiedzę na temat , a pogląd wobec swoich upodoban to jest to różnica i nawet wiedza na temat mody, malarstwa , rzeźbiarstwa i innych pięknych dziedzin może się okazać za kilka lat ,lipą bo gusta się zmieniają i co człowiek to inna wizja . Więc wydaje mi się ze zbyt mocno ktoś tu chce zaistnieć w świecie medialnym , Bo za pare lat może to samo wykonać u siebie w domu jak się zmienia gusta , CZy większośc z nas nie śmigała w RELAXACH NA tamte czasy buty miały wzięcie , po kilku latach jak ktos wyskoczył w takim obuwiu to był linczowany < smiechem > a dzis ponownie powracają < jak również spodnie PIRAMIDY . wiele osób ucierpiało na tych spodniach . więc więcej luzu w obydwie strony a szacunek się należy artystą jakimi by nie byli < http://www.joemonster.org/i/am/drogieobrazy02.jpg moja córka by namalowa coś ALE PODOBNEGO I za kilkaset lat by może nabrało wartości <żart > ale prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 21.03.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 anse akurat to z kiczem nie ma nic wspólnego, nie wiem gdzie go widzisz? zobacz jak to jest ja widze a Ty nie _ i top jest zastanawiające dlaczego Ty nie a dlaczego ja TAK. A w ogóle mnie to nie nie przeszkadza , nawet jak by na dachu był postawiony duży dzwon > Najwidoczniej właściciel miałby , taką potrzebę aby on tam wisiał > |Więc aby cokolwiek porównać do kiczu , sprawdzmy czy my również tego nie mamy , a jak mamy to pokażmy ze jesteśmy również podatni na krytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 21.03.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 http://englishrussia.com/index.php/2007/03/19/creepy-playgrounds-2/ pomyslowe ogrodki dla dzieci rodem z horroru,uwaga moga sie przesnic Koszmar! Chyba nie sądzicie, ze muszę tę opinię motywwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 22.03.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Przyznam,że mam mieszane uczucia dotyczące komentowania tutaj zdjęć wziętych z dzienników budowy.Z jednej strony niby kazdy kto prowadzi dziennik liczy się z tym ,że komentarze mogą być różne z drugiej strony nalezy wyrażnie rozgraniczyć i rozróżnić ---to jest dla mnie kicz ---to mi się nie podoba ,to nie jest w moim stylu. A jeśli chodzi o rezydencję ,może jak mówi Wojtek jest tam spójność stylistyczna i dbałość i szczegół i znakomite wykonanie.I może w rosji nie jest to kicz tylko niedościgły dowód statusu i pieniędzy.Jeśli tak jest,to kiczem i megalomanią jest umieszczenie wszędzie portretów rodziny sugerujących historyczne koneksje jak słynny portret przodka z pchlego targu;)Mam jeszcze niedosyt w oglądaniu pana domu;wazon jest dobrym pomysłem ale może jeszcze wycieraczka bądż toaleta;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 22.03.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 A jeśli chodzi o rezydencję ,może jak mówi Wojtek jest tam spójność stylistyczna i dbałość i szczegół i znakomite wykonanie. I może w rosji nie jest to kicz tylko niedościgły dowód statusu i pieniędzy.Jeśli tak jest,to kiczem i megalomanią jest umieszczenie wszędzie portretów rodziny sugerujących historyczne koneksje jak słynny portret przodka z pchlego targu;) Mam jeszcze niedosyt w oglądaniu pana domu;wazon jest dobrym pomysłem ale może jeszcze wycieraczka bądż toaleta;) :)Całkowicie się zgadzam, że takie stawianie sprawy współcześnie dla nas, jest wyraźnym przejawem zbyt przerośniętego ego i nadzwyczajnej megalomanii , ocierającej się o śmieszność a nawet kicz i infantylizm. Alegorie z udziałem podobizn osób zamawiających i żyjących, były zarezerwowane w zasadzie niemal tylko dla możnowładców a w kulturze i sztuce rosyjskiej trafiały się chyba wyłącznie carom i nieżyjącym kniaziom. Oni wytęsknieni w swoim zamordystycznym systemie tak już mają i tak mieli to od dawna. Dla nich taka forma okazywania estetyki jest z jednej strony brochowskim dążeniem do szczęścia, z drugiej wyrazem zniewolenia słabszych ( stąd moja poprzednia uwaga o rewolucji i próba delikatnego usprawiedliwienia całą ich historią). Nieszczęsna "amfora" z podobizną jest wyraźnym przegięciem i niesmacznym pomysłem kogoś, kto albo nie bardzo zna się na historii, albo ( jeśli zrobił to dekorator) celową złośliwością takiego pomysłodawcy. Jest to bowiem nie amfora ale właściwie tzw lutrofora rzymska, która stawiana była na... grobach młodych dziewcząt, zmarłych przed zamążpójściem. Dosyć makabryczny pomysł, żeby zrobić sobie coś takiego w domu. Pomijam ,że architekt tej budowli kompletnie sobie nie dał rady z detalem, ale gdzie on biedny miał się tego nauczyć. Oczywiście to go nie usprawiedliwia, bo wzorów baroku rosyjskiego trochę się zachowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkala2 22.03.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Takiego to i ja chcę ! wczesniej bylo cos o krasnalach ogrodowych,nie wiem czy pojawila sie ta fota,ale jak ja zobaczylam,to zapragnelam takiego krasnala miec :oops: http://i.obrazky.pl/krasnale-ogrodowe-979-OBRAZKY.PL.jpg jest odlotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 22.03.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 A takie dwie propozycję kiczu -dla osłodzenia tematu http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=32099&d=1290863619 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=2300&d=1272796966 no bez przesady ja tu zadnego kiczu nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 22.03.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Cos przebijacego wnetrzem nawet Lichen,anjabardzej chyba rowalajaca psychike jest amfora z typowa ruska geba jak mniemam wlasciela tych wspanialosci http://englishrussia.com/index.php/2010/11/12/a-posh-mansion-near-moscow/ az mnie oczy od tych złotosci rozbolały...jak mozna zyc i odpręzac się w takim wnętrzu:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimmi 24.03.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Przyznam,że mam mieszane uczucia dotyczące komentowania tutaj zdjęć wziętych z dzienników budowy.Z jednej strony niby kazdy kto prowadzi dziennik liczy się z tym ,że komentarze mogą być różne z drugiej strony nalezy wyrażnie rozgraniczyć i rozróżnić ---to jest dla mnie kicz ---to mi się nie podoba ,to nie jest w moim stylu. Otóż to! Pomijam opinie zwykłych śmiertelników, ale nawet projektanci i architekci nie potrafią się powstrzymać w złośliwych krytykach prac swoich swoich kolegów, a jakoś jedni i drudzy mają klientów. Potrafię kategorycznie stwierdzić, że coś jest absolutnie nie w moim stylu, a jednocześnie przyznać, że ktoś może mieć odmienne odczucia. Zresztą są osoby, które celowo celebrują wszystko co się zwie kiczem świadomym, taktując go jako zabawę, z dystansem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 07.07.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Odgrzebię wątek wklejając "fajny " projekt domu :)Podkreślam DOMU JEDNORODZINNEGO .Kto zaczyna nawą budowę? http://img.extradom.pl/grafiki/10238/big695.jpg?ext=gif,jpg&q=85&resize=695x695 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 07.07.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Odgrzebię wątek wklejając "fajny " projekt domu :)Podkreślam DOMU JEDNORODZINNEGO .Kto zaczyna nawą budowę? Chyba duża ta rodzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 07.07.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Nooooo, z rozmachem zaprojektowane Architekt miał wyobraźnię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.07.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 w drzwiach widać rodzinę 2+1 Czyli domek dla trojga..... plus kucharka, 2 pokojówki, kamerdyner, szofer i bona do dziecka. Można jeszcze dołożyć prywatnego instruktora fitness dla pani domu i sekretarkę dla pana... Gdzie oni się pomieszczą??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 07.07.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 w drzwiach widać rodzinę 2+1 Czyli domek dla trojga..... plus kucharka, 2 pokojówki, kamerdyner, szofer i bona do dziecka. Można jeszcze dołożyć prywatnego instruktora fitness dla pani domu i sekretarkę dla pana... Gdzie oni się pomieszczą??? Na krużgankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 08.07.2011 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Odgrzebię wątek wklejając "fajny " projekt domu :)Podkreślam DOMU JEDNORODZINNEGO .Kto zaczyna nawą budowę? http://img.extradom.pl/grafiki/10238/big695.jpg?ext=gif,jpg&q=85&resize=695x695 Gdyby dołożyć szyny to wrocławski Dworzec Głowny -jak żywy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts