Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szczyty kiczu i kuriozum

zone

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://i.deccoria.strefa.com.pl/files/38078/58523/1f014b9d381cda156084898f4a962e80.jpg

wydawać by się mogło, że właściciel mieszkania ogląda tylko kanał Mini Mini, a tu proszę, Wiadomości ;)

Piu, nie, no bardzo ładnie, właściwe to nie ma się do czego przyczepić ;) Konsekwentnie pod względem kolorystycznym jak i stylistycznie bardzo spójnie ;)

hahaha, no właśnie, jaka to bywa pułapka ;)

a to powyżej??? Kto mi to wytłumaczy??

o jakie szkaradztwo....:sick:

a tu znalazłam opinię o tym czymś rzeźbiarki, rzeczoznawcy dzieł sztuki współczesnej: "Amatorzyna wydłubał chałę - a że nie miał pojęcia o kompozycji i formie, no to stoi to, co stoi, niestety, w miejscu publicznym i szacownym. Postaw to sobie, biedne beztalencie, w pokoju, w ogródku raczej nie, bo i tam ludzie kaleczyliby oczy. Ktoś popełnił coś, co należy usunąć, bo toto kompromituje piękne miasto. "

Dla mnie to jest masakra! :D dodam że to Pomnik Dzieci Poczętych i Nienarodzonych w Ząbkowicach

http://d.polskatimes.pl/k/r/10/34/21/4c50779ebddd0_k2.jpg

To potwór z gry komp. "Silent Hill"! Nie dziwota, że przeraża, bo to horror był.

• 3 weeks później...
Hm, rzeczywiście ciekawe... Ja nie potrafię nic wymyślić. Jak zaczęłam się zastanawiać to wyszło mi, że ja nie widzę kiczu czy bezguścia, a jedynie rzeczy, które mnie osobiście się nie podobaja. Ale nie nazwałabym ich kiczem. Chętnie poczytam i pooglądam jak inni to odbierają.

A dla mnie kiczem ,czy raczej tandetą jest ,gdy np panele mają udawać drewno ,albo skaja skórę ,albo płytki gipsowe cegłę czy jakiś kamień .

A kicz nad kicze o tej porze to ...oświetlenie drzewek , domów czy czego tam jeszcze światełkami ...Jak w wesołym miasteczku !!:))).

Pozdrawiam

Bo oprawa świąt jest kiczowata. Taka choinka na przykład. Sztuczne, albo wycięte, opadające z igieł drzewo ustrojone na pstrokato, albo gałązki, czy reniferki i mikołajki świecące w oknach. Ale tego rodzaju kicz to kicz dla zabawy, dla święta i wynikający z tradycji. W przeciwieństwie do kiczu "na poważnie", czyli takim, który udaje elegancję albo modę, a sprawia, że na jego widok zęby bolą.

A kicz nad kicze o tej porze to ...oświetlenie drzewek , domów czy czego tam jeszcze światełkami ...Jak w wesołym miasteczku !!:))).

Pozdrawiam

jakiekolwiek oswietlenie? to znaczy ze należy je zdjąć po 26 grudnia?

mnie sie nie podoba oświetlenie domu jak choinki, kazdy balkon, kazdy narodnik, dach i na dodatek wszystko mruga, ale choinka, czy delikatne oświetlenie niemrugające nie jest dla mnie kiczem i zdecydowanie lubie na nie patrzeć dłużej niz przez święta ( ja zdejmuje 2 lutego razem z choinką)

Ja też bardzo lubie dekorowanie domów wewnątrz i na zewnątrz na święta.

Czy to kicz czy nie, nie mi o tym decydować, wolny wybór...

Uważam że to pomaga przetrwać zimowe ciemności. Gdy wracam wieczorem do domu to miło popatrzeć na kolorowe światełka.

I niech tak będzie aż do lutego :)

no bo trzeba założyć oświetlenie ...z gustem, a nie tak hop siup co mamy pod ręką i ile mamy pod ręką, i potem wychodzą takie migające, pływające, pełzające, i co tam jeszcze fabryka dała, i we wszystkich kolorach tęczy, i człowiek nie wie czy to wesołe miasteczko czy co....:-) i wychodzi bezguście :-)

A dla mnie kiczem ,czy raczej tandetą jest ,gdy np panele mają udawać drewno ,albo skaja skórę ,albo płytki gipsowe cegłę czy jakiś kamień .

a jak podejść do płytek podłogowych imitujących drewno ( tak modne ostatnio), albo ostatnio widziałam w sklepie panele udające płytki - to też tandeta?