Elfir 05.01.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 jaki wzór, twoim zdaniem, powinno mieć marmoleum czy linoleum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.01.2012 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 jaki wzór, twoim zdaniem, powinno mieć marmoleum czy linoleum? Chyba bez wzoru, aby niczego nie przypominało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koga 05.01.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 linoleumowy? nieprzywodzący na myśl niczego innego a w salonie mam dębowe dechy i blat kuchenny z drewna i w nosie mam jak wygląda, że ślady, ze zarysowania - to drewno a nie okleina i ślady są naturalne, właśnie to mi się w drewnie podoba nie zrobiłabym całego salonu w płytkach bo przywodzi mi to na myśl dworzec kolejowy - ale to już rzecz gustu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.01.2012 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Ja mam w salonie dębowy parkiet, a goście mi pare razy powiedzieli: fajne panele. No i co???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 05.01.2012 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Ja mam w salonie dębowy parkiet, a goście mi pare razy powiedzieli: fajne panele. No i co???? współczuję, ale musisz jakoś z tym żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.01.2012 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 współczuję, ale musisz jakoś z tym żyć Może go porysować obcasami, aby nie wyglądał jak imitacja? Ale mąż by mnie chyba przetrącił w nagrubszym miejscu za taki czyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.01.2012 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 marmoleum to kalafonia z mączką marmurową, linoleum to mączka drzewna, olej, kalafonia - obydwa nałożone na płótno jutowe. Obydwa materiały są niemal w 100% naturalne. Dlatego się pytam, czy dla marmoleum wzór kamienia a dla linoleum wzór drewna będzie obcy czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJa1719508036 06.01.2012 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Modern green kitchen http://img339.imageshack.us/img339/3646/aranzacjewnetrzkuchniaz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 06.01.2012 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 mam takie wrazenie ze niektorzy w swoich stwierdzeniach mocno sie zapedzaja. Zaraz wyjdzie na to ze jak kogos nie stac tylko na oryginalne ubrania powinien chodzic nago. Jak ktos chce lekko przyoszczedzic przy budowie domu z wiadomych powodow, to nie powinien w ogole zaczynac budowy...bo go nie stac. Ja parkietow w domu nie zrobie z kilku powodow. Po pierwsze w tej chwili mnie na to nie stac. Wypompowalem sie z kasa na wazniejsze wedlug mnie rzeczy w domu. Doszedlem do wniosku ze jak mam teraz kupic najtanszy parkiet tylko dlatego aby bylo drewno to wole panele, przynajmniej beda takie jakie mi sie podobaja. Po drugie sam czesto chodze w domu w butach i gdzies mam zarysowania paneli. Parkietu byloby szkoda. Przy dzieciakach jest to nieuniknione. Ale to jest moje zdanie. A tu panele w dziale kicz...w glowkach sie chyba przewraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 06.01.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 jaki wzór, twoim zdaniem, powinno mieć marmoleum czy linoleum? Może w kwiatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 06.01.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 06.01.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 a dla mnie wszystko co udaje coś czym nie jest to tandeta i babcia EZS dobrze mawiała, jak CIę nie stać to zrób coś innego:P i panele to też dla mnie tandeta niestety i skóra "ekologiczna" i okleiny udające granity lub drewno oraz nowe postarzane meble brrrr - nie mam tego w domu - nie stać mnie było na drewno na górze to zrobiłam wykładziny i tyle a ghost to szuka użytkowa - celowy zamysł artysty, że by plastiku użyć do modelu krzesła funkcjonującego w drewnie - ten plastik nie udaje drewna, to zabwa z formą i konwencją myślę, że dobre płytki o wzorze drewna to też zabawa formą - pewna idea, koncepcja - nie do pomylenia z drewnem No nie, tą drogą doszlibyśmy do absurdu Zwykłe wnętrze, z panelami na podłodze, meblami brw i wypoczynkiem w alcantarze (niby zamsz ) może nie być kiczowate, a salon z drewnem na podłodze i wystrojem typu Versace, z jedwabiami, kapiącymi od złota ścianami, prawdziwymi kryształami będzie kiczem, że zęby bolą. To nie od tego zależy kicz. Panele bywają tandetne, owszem, lecz nie kiczowate. To nie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 06.01.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 To nie od tego zależy kicz. Panele bywają tandetne, owszem, lecz nie kiczowate. To nie to samo. Tak jak prezentowane kilka stron wcześniej projekty domów nie są dla mnie kiczem, owszem są brzydkie i niepraktyczne, ale nie kiczowate. Chyba bardzo różnie rozumiemy to słowo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koga 06.01.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 (edytowane) a ja wcale nie uważam paneli za kicz tylko za tandetny wyrób - użyłam tylko słowa tandeta rzeczywiście dyskusja rozgorzała w trochę niewłaściwym wątku;) kiczowate wnętrze można zorobić z dobrych materiałów jak i z tandetnych może rzeczywiście inaczej rozumiemy słowo kicz:rolleyes: a jak kogoś nie stać na oryginalną metkę to niech nosi innych producentów a nie sławetne cztery paski albo inaczej pisane versace - chyba photos widzisz różnicę między noszeniem czterech pasków i zwykłego dresu bez pasków który niczego nie udaje Edytowane 6 Stycznia 2012 przez koga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 06.01.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 nic tylko wydzielić tandetny wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 06.01.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Jak ktoś ma smak, to z tandetnych rzeczy zrobi smakowite zestawienie, a jak ktoś nie ma smaku, to z markowych wytworzy kiczowate. Tak mi sie wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.01.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Modern green kitchen http://img339.imageshack.us/img339/3646/aranzacjewnetrzkuchniaz.jpg No właśnie... kicz czy nie??? bo oprócz tego, że mała i zapchana do bólu, to jak ktoś jest fanem zielonego, to się zachwyci. Ja sama lubię ten kolor, choć w takiej ilości chybab bym nie wytrzymała. A może jednak?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 07.01.2012 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 muszę przestać czytać muratora, bo jedno co mi się na oczy rzuciło w tej zieleni to niekonsekwencja z uchwytami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.01.2012 01:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Jeden kolor źle ? To może kilka ?http://wnetrze.ekobudnet.net.pl/wp-content/uploads/2011/04/Na-granicy-kiczu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.01.2012 01:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Same najlepsze materiały - złocenia 24 karatowym złotem : http://www.ekskluziff.pl/public/images/foty/277_zdjecie3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts