Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szczyty kiczu i kuriozum

zone

Recommended Posts

A mnie ciekawi co kieruje ludżmi aranżującymi sobie tak wnętrza:

i tak... tn_5255_100_6974.JPG

Nie znam się na projektowaniu wnętrz, nie mam zmysłu dekoratorskiego i myślę, że pewne błędy w urządzaniu wnętrz widać dopiero na zdjęciach.

Etap urządzania przede mną - oby tylko tu nie trafić :lol2:

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wczoraj wróciłem z urlopu - i a jakże - kilka rodzynków utrwaliłem..... :)

http://x.garnek.pl/ga5914/39b97178d4f18a21955887a3/21955887.jpg

http://x.garnek.pl/ga5482/2e2c68e95c571a21955947a3/21955947.jpg

http://x.garnek.pl/ga28/d4645d67c07c8a21956163a3/kicz.jpg

polecam program "Zycie w przepychu" o ichnich "elytach" finansowych produkcji ukrainskiej idacy w TTV w niedziele okolo 18stej ,chociarz wlasciwie powienien sie nazywac ;"Jak zostac super burakiem za duza kase" ,warto ogladnac slowo kicz i buractwo nabiera szerszych tresci .Pzdr Edytowane przez gumis107

spełenienie marzeń inwestora:

Jest płyta k-g, ołtarzyk, wnęki, półeczki, napinany sufit lustrzany, halogenki w suficie, kryształy, lustra, ekoskóra lamparta, tapeta neobarok.

Ogromny minus za brak wenge![/quote

:-) dokladnie ,wenge by podkreslilo,iz wlasciel tych wspnialosci jest cool i trendy .Swoja droga najlepsze w wenge jest to ,iz ludzia ktorzy maja je w domach

wcale sie ona nie podoba .Niemozliwe ? A jednak , przeciez dopuki wenge nie byla modna to nikt ,naprawde nikt nie mial jej w domu,,wiec logicznie myslac ludziom sie to nie podobalo ,a zaczeli kupowac na zasadzie " bo wszyscy maja wenge".Na szczescie etap wenge i niby wenge z bejcowanej sosny mamy juz za soba i dzis posiadanie wenge w domu to wiocha i obciach .Pzdr

[.Na szczescie etap wenge i niby wenge z bejcowanej sosny mamy juz za soba i dzis posiadanie wenge w domu to wiocha i obciach .Pzdr

W takim razie posiadanie samochodu tez jest obciachem i wiochą, zwłaszcza jeśli jest to samochód produkowany seryjnie.

Obciachem jest też posiadanie w ogóle mebli z jakiegokolwiek drewna, szklanych naczyń , metalowych sztućców itp.

Coś się zagalopowałeś nieco w tej definicji obciachu i kiczu.

Wenge ( to wenge a nie ta wenge) to tylko materiał, a że spowszedniał jak merbau, dąb czy sosna , to już nie jego wina i właśnie dlatego , zwłaszcza miłośnicy kiczu ,szczególnie go teraz nie lubią.