asizo 30.12.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/original/5255_100_6974.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 31.12.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 ojej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 31.12.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 ojej .... Właściciel tego wnętrza jest z niego dumny. Poza tym tłumaczy, ze na razie nie ma pieniędzy ani czasu na dopasowywanie szczegółów, więc na razie jest tak, a jak kiedyś będzie miał czas i pieniądze, zeby myśleć nad detalami, to moze zrobi inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 31.12.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 no cóż.... to cos z niebieskimi półeczkami jest naprawdę hmmm co najmniej niespotykane, ale wydaje mi sie, że umieszczanie tego cuda bez wiedzy 'autora' w dziale szczyty kiczu i kuriozum, to juz lekka perwersja... wiem, że toczyła sie już dyskusja na temat co jest kiczem a co nie, na pewno są jakieś bazowe założenia, ale kurcze pieczone, wolność mamy, człowiek sobie 'walnął' takie cos w swoim domu i niech będzie jak najdłużej szczęśliwy i zadowolony z efektu. a do tego, jak jest z tego dumny, to jeszcze fajniej.... mi by było co najmniej przykro, gdybym odnalazła swoje wypieszczone i wymarzone przeze mnie wnętrze w tym dziale.... co innego ten zmyslny płyn do mycia rąk, ale korzystanie ze zdjęć ludzi którzy chcą się pochwalić swoimi osiągnięciami na jednym forum i wykorzystywanie ich w dziale szczyty kiczu na drugim forum to mało smaczne. chyba że to wnętrze to sklepowa inspiracja i nie posiada jeszcze właściciela (nie, żebym pretendowała do tego zaszczytnego tytułu), ale z późniejszego komentarza to nie wynika. ale to moje zdanie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 31.12.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Toż to nie kicz wcale, ale jedynie kuriozum.A na "tamtym forum" i tak suchej nitki nikt na tym wnętrzu nie pozostawił, więc pewnie umieszczenie go tu jest i tak bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 01.01.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 kurcze pieczone, wolność mamy, człowiek sobie 'walnął' takie cos w swoim domu i niech będzie jak najdłużej szczęśliwy i zadowolony z efektu. a do tego, jak jest z tego dumny, to jeszcze fajniej.... mi by było co najmniej przykro, gdybym odnalazła swoje wypieszczone i wymarzone przeze mnie wnętrze w tym dziale.... Wolność mamy, więc zamieszczenie swojego zdjęcia w przestrzeni publicznej wiąże się z wystawieniem go na ocenę oraz krytykę innych. Jeżeli ktoś tego nie chce, niech nie publikuje i kropka. Co innego gdy pokazuje się znajomym, ludziom o podobnym guście - wtedy można się spodziewać jedynie pochwał (szczerych lub nie, bo en face nie wszyscy mają odwagę powiedzieć, co naprawdę myślą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 01.01.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Wolność mamy, więc zamieszczenie swojego zdjęcia w przestrzeni publicznej wiąże się z wystawieniem go na ocenę oraz krytykę innych. Jeżeli ktoś tego nie chce, niech nie publikuje i kropka. Co innego gdy pokazuje się znajomym, ludziom o podobnym guście - wtedy można się spodziewać jedynie pochwał (szczerych lub nie, bo en face nie wszyscy mają odwagę powiedzieć, co naprawdę myślą). owszem, ale mi nie o to chodzi. to, że ktos publikuje - jego sprawa i problem. Sęk w tym, że umieszczenie zdjecia w konkretnym forum nie jest równoznaczne ze zgoda na uzywanie tego zdjecia do innych celów - jak na przykład wrzucenie go w innym forum do watku szczyty kiczu i kuriozum.... moim zdaniem to jest po prostu niesmaczne i tyle. eot pozdrawiam noworocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 01.01.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Może i jest niesmaczne, ale w tym wypadku można powiedzieć, że cały ten wątek jest niesmaczny. Jeżeli ktoś jest zniesmaczony, może tu nie zaglądaćZamieszczając zdjęcie tutaj nikt nie łamie prawa, nie przypisuje jego autorstwa sobie, źródło jest widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 01.01.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 (edytowane) Może i jest niesmaczne, ale w tym wypadku można powiedzieć, że cały ten wątek jest niesmaczny. Jeżeli ktoś jest zniesmaczony, może tu nie zaglądać Zamieszczając zdjęcie tutaj nikt nie łamie prawa, nie przypisuje jego autorstwa sobie, źródło jest widoczne. serdecznie pozdrawiam:bye: Edytowane 1 Stycznia 2013 przez amglad1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.01.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 owszem, ale mi nie o to chodzi. to, że ktos publikuje - jego sprawa i problem. Sęk w tym, że umieszczenie zdjecia w konkretnym forum nie jest równoznaczne ze zgoda na uzywanie tego zdjecia do innych celów - jak na przykład wrzucenie go w innym forum do watku szczyty kiczu i kuriozum.... moim zdaniem to jest po prostu niesmaczne i tyle. Sposób udostępniania zdjęć na forum w sposób inny niż poprzez załącznik (jak w przypadku pokazanych powyżej pomieszczeń) nie jest "wrzuceniem na inne forum" tylko bezpośrednim linkowaniem z podglądem. Dzięki temu nie narusza się niczyich praw autorskich. Jeśli autor usunie zdjęcie tam gdzie je wkleił, zniknie ono także tutaj. Dlatego namawiam gorąco by wklejać linki do zdjęcia między tagami i a nie poprzez dodaj załącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 01.01.2013 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 owszem, ale mi nie o to chodzi. to, że ktos publikuje - jego sprawa i problem. Sęk w tym, że umieszczenie zdjecia w konkretnym forum nie jest równoznaczne ze zgoda na uzywanie tego zdjecia do innych celów - jak na przykład wrzucenie go w innym forum do watku szczyty kiczu i kuriozum.... moim zdaniem to jest po prostu niesmaczne i tyle. eot pozdrawiam noworocznie a gdyby tę fotkę ktoś chwalił to byłoby ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 02.01.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 (edytowane) nie byłoby okpozdrawiam Edytowane 2 Stycznia 2013 przez amglad1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 02.01.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 (edytowane) Ten obrazek (kuchni ze śródziemnomorską wystawką) był już w tym wątku 3 lata temu - właśnie znalazłam:"Iwa_P12-02-2010, 12:44Raz doznalam szoku, gdy zobaczylam na forum LM ten oto obrazek: http://inspiracje.leroymerlin.pl/medium/5255_100_6974.JPG Obrazek mial byc inspiracja dla innych. Zazwyczaj nie wyrazam opinii, gdy widze 'inne' gusty, bo w koncu kicz to tez sztuka, ale ten widok mnie kompletnie zamrozil. Nawet mnie nie smieszy, lecz zadziwia, bo wizja i realizacja tej wizji bardzo 'oryginalna' :)" Komentarze z forum , na którym zdjęcie zostało zamieszczone, to dopiero jest walenie prosto z mostu (tylko nie wiem, czy mogę wkleić tu link bezpośrednio do strony innego forum???) To, że tu wrzucam jakieś zdjecie i jest komentarz w stylu "ojej" to naprawdę o niczym nie świadczy. A kuriozum to to na pewno jest, kicz pewnie też dla niektórych. Autor zdjęcia, gdyby chciał, usunąłby je z sieci już dawno, po pierwszych niepochlebnych komentarzach. Edytowane 2 Stycznia 2013 przez asizo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.01.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 w zasadzie większość zawartości działu wnętrza to znalezione w sieci zdjęcia Z tym, że większośc wzbudza zachwyty jako inspiracje. Ciekawe co amglad sądzi o wiocha.pl, ziomal.pl, demotywatory.pl, gdzie korzysta się głównie z cudzych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 02.01.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Mural jest perfekcyjny Domki na drzewie osobliwe, acz moje dziecko było by zachwycone A domy w skarpach powszechne np.w australijskim Coober Pedy,choć ten powyżej to mega "willa" -Szwajcaria ? Dla mnie rewelacja -latem przyjemny chłodek,zimą ciepełko.....i jakie pięne - bajka Ten pierwszy dom z malunkiem na bocznej ścianie akurat jest bardzo ladny na żywo (znajduje się w Qubec City w Kanadzie) a domy w Coober Pedy nie są w skarpach a hałdach ziemi usypanych w wyniku poszukiwania opali i wcale tak pięknie w nich nie jest... oprócz tej zalety że temperatura przez cały rok jest taka sama to wszędobylskie robactwo wszelkiej maści potrafi naprawdę skutecznie obrzydzić w nich nocleg:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.01.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 a skąd tam robactwo? Ja marzę o domku-ziemiance w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 02.01.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 a skąd tam robactwo?. cholera wie:) akurat tamtejsze domki/bunkry to nie są jakieś super wypaśne lokale, wiadomo jedne są lepsze drugie gorsze ale naprawde nie jest to miejsce, w którym ludzie chętnie będą mieszkać całe życie, krajobraz iście księżycowy, wszędzie "wykopki" i hałdy, wiadomo sama czerwona ziemia, to taka zwykła kopalniana wioska do której jedzie się by zarobic pieniądze i kupic dom z widokiem na ocean:) ( akurat ja spałam w podziemnym schronisku i tylu rozmaitych robali ile sie naoglądałam w np łazienkach to przyznam że przez większosć życia nie widziałam- generalnie duże te robale są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.01.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 a nie jest to wina po prostu niskiego standartu sanitarnego? Albo bogactwa fauny owadziej w okolicy (i tyle samo właziłoby do normalnego domu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.01.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Dla mnie nie ma większego znaczenia jak skarpa powstała, niemniej dom pokazany w tym watku jest mega wypasiony i dla mnie rewelacyjny A australijskie chatki to był przykład na lokalną powszechność takich budowli(?) uzasadnioną panującym klimatem. wnętrza tamtego domu http://www.blog.awx2.pl/wp-content/uploads/2011/07/underground-home-vals-switzerland-mountain-house-9.jpg http://www.blog.awx2.pl/wp-content/uploads/2011/07/underground-home-vals-switzerland-mountain-house-3.jpg http://www.blog.awx2.pl/wp-content/uploads/2011/07/underground-home-vals-switzerland-mountain-house-11.jpg http://www.blog.awx2.pl/wp-content/uploads/2011/07/underground-home-vals-switzerland-mountain-house-2.jpg ja nie dostrzegam nic ani kiczowatego, ani tym bardziej kuriozalnego. robactwa nie dostrzegłam.....chyba,że przegoniono je na czas robienia fot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 03.01.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Dla mnie nie ma większego znaczenia jak skarpa powstała, niemniej dom pokazany w tym watku jest mega wypasiony i dla mnie rewelacyjny A australijskie chatki to był przykład na lokalną powszechność takich budowli(?) uzasadnioną panującym klimatem. akurat ten domek, który pokazałas jest ładny ale takich jest naprawdę niewiele;) i to bardzo lokalna powszechność bo występują one tylko w Cobber Pedy-reszta ludzi ma klimę w domach i tak sobie radzą:)Generalnie chodziło mi o to, że ta miejscowość jest dla ludzi miejscem tymczasowego życia dla zarobienia pieniedzy i dlatego wszystko tam jest raczej takie średnie, nie przywiązuje się wagi do wyglądu. Niski standard sanitarny to raczej nie, bardziej obfitość tego robactwa jest winna- ale ja tylko odniosłam się do domków tam i wcześniejszego postu malki bo przeciez istnieją ładne i zadbane domy pod ziemią (choćby wyjątek pokazany własnie przez malke) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts