amalfi 05.02.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Co się dziwicie? Znalazła sobie kobitka niszę i pieniądze zarabia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 05.02.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Jak moga byc chetni na takie cos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 05.02.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 twórczość przez duże TFU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 05.02.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Wśród słuchaczy pewnego radia pewnie by się znaleźli chętni na to... dzieło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 05.02.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 jakby nie było popytu -to zmalałaby podaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 05.02.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 To nie jest kicz, to jest głupota i barbarzyństwo. A to że sygnowane przez Muzeum Narodowe to już kpina. malka myślę, ze sam darczyńca tej żyrafy nie uśmiercił. Może to ofiara kłusowników? W wielu pałacach i zamkach są wystawy, na ktorych eksponuje się trofea myśliwskie.....Zwidzałam kiedyś Zamek Konopiszte (Franciszka Ferdynanda) pod Pragą, tam na wszystkich korytarzach wisiały takie trofea, nikogo to nie bulwersowało. Łącznie kilka tys. sztuk. http://i712.photobucket.com/albums/ww128/Aastra28/Astra28/Czechy/Konopiste/Konopiste_13.jpg Myśliwstwo od wieków wpisywało się w naszą i nie tylko naszą kulturę. Więc nie generalizowałabym i nie nazywała tego barbarzyństwem. Ostatecznie większośc populacji jada mięso i nosi skórzane buty o reszcie galanterii nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.02.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Co się dziwicie? Znalazła sobie kobitka niszę i pieniądze zarabia. Jakoś nikt się o to "dzieło" nie bije...uffff, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.02.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Myśliwstwo od wieków wpisywało się w naszą i nie tylko naszą kulturę. Więc nie generalizowałabym i nie nazywała tego barbarzyństwem. Ostatecznie większośc populacji jada mięso i nosi skórzane buty o reszcie galanterii nie wspomnę. ale nie musi się tym chwalić. Zabijanie z potrzeby, dla mięsa, a zabijanie dla przyjemności i zabawy to różne sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.02.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 malka myślę, ze sam darczyńca tej żyrafy nie uśmiercił. Może to ofiara kłusowników? Myśliwstwo od wieków wpisywało się w naszą i nie tylko naszą kulturę. Więc nie generalizowałabym i nie nazywała tego barbarzyństwem. Ostatecznie większośc populacji jada mięso i nosi skórzane buty o reszcie galanterii nie wspomnę. Ale owszem, czym w niejednym wywiadzie się chełpi. To bestialskie morderstwo niejednokrotnie zagrożonych gatunków. To nie jest polowanie dla przeżycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 05.02.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 a to sorry, wywiadów z nim nie czytałam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 05.02.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Myślałam, ze juz wiele w życiu widziałam..... http://allegro.pl/renata-brzezowska-tryptyk-smolenski-3-obrazy-akryl-i2951936338.html jednak się myliłam. Tryptyki są modne i fajne. Że ta matka katyńska kark skręca ? Ale pomysłowości ludziom nie brakuje Szczególnie nad kanapą w salonie Co się dziwicie? Znalazła sobie kobitka niszę i pieniądze zarabia. Każdy z nas ma rachunki do zapłacenia. Nie oceniam bliźnich w jaki sposób to robią. jakby nie było popytu -to zmalałaby podaż. Głupia jestem, ale nie sądzę, że na to będą chętni.. Naiwność to czasami zaleta. Jakoś nikt się o to "dzieło" nie bije...uffff, Uf... To nie kicz ani kuriozum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 05.02.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 ''Tryptyki są modne i fajne.'' polemizowałabym.....no ale uczę się tolerancji na tym forum, więc dalej milczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 05.02.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) To w nawiązaniu do popytu i podaży. Skoro ktoś poświęcił parę godzin z życia na realizację tryptyku, to pewnie wcześniej zrobił analizę tego, co "pójdzie". Nie milczysz, piszesz na forum : ) Edytowane 5 Lutego 2013 przez m&m niewielki m05b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.02.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 To nie kicz ani kuriozum. Ależ oczywiście, że i kicz i kuriozum. Tandetne malowidełko i równie tandetna ideologia, przebrzmiewająca przez tytuły tryptyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 05.02.2013 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 To w nawiązaniu do popytu i podaży. Skoro ktoś poświęcił parę godzin z życia na realizację tryptyku, to pewnie wcześniej zrobił analizę tego, co "pójdzie". Nie milczysz, piszesz na forum : ) :yes:Myślisz, że artysta zanim namaluje obrazek, dokonuje najpierw analizy rynku? Ciekawe. Rozwiń ten wątek. Pomijam sytuację, że malująca przymiera głodem i przez to maluje z wybitnym obrzydzeniem do samej siebie. PS Wiem ,że w tym przypadku nie warto tego w ogóle robić, ale gdyby ktoś pokusił się tu o chłodną lecz rzeczową ocenę tego dzieła, to przy nawet największej sympatii do twórcy, stworzyłby niezły tekst satyryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 06.02.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Ale za to "artystka" jest wszechstronna.http://www.galeriakarpacka.pl/data/lv1/docImg/5_521_b_m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 06.02.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Ale za to "artystka" jest wszechstronna. http://www.galeriakarpacka.pl/data/lv1/docImg/5_521_b_m.jpg Gdzie tam wszechstronna? To jest dalsza część i ten gość, co wysadził samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 07.02.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 powiem tak, gdyby stanąć w niedzielę pod kościołem w mojej parafii, sprzedałabym'' na pniu'' kilka takich sztuk. A zamówienia autorka dostałaby na kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 08.02.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Ależ oczywiście, że i kicz i kuriozum. Nie - masakra z porażką, którą trudno ogarnąć normalnie funkcjonującemu człowiekowi. :yes:Myślisz, że artysta zanim namaluje obrazek, dokonuje najpierw analizy rynku? Ciekawe. Rozwiń ten wątek. Pomijam sytuację, że malująca przymiera głodem i przez to maluje z wybitnym obrzydzeniem do samej siebie. PS Wiem ,że w tym przypadku nie warto tego w ogóle robić, ale gdyby ktoś pokusił się tu o chłodną lecz rzeczową ocenę tego dzieła, to przy nawet największej sympatii do twórcy, stworzyłby niezły tekst satyryczny. Takich malowideł jest więcej, analizowanie dlaczego tak się dzieje mnie przerasta. Satyryczne teksty o tej tematyce również. http://www.google.pl/search?hl=pl&gs_rn=2&gs_ri=serp&pq=smole%C5%84sk&cp=14&gs_id=o&xhr=t&q=smole%C5%84sk+obraz&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&biw=1276&bih=864&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=zzUVUdSEBeSo4AS-q4CICA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.02.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 "Hołd Smoleński" był już pokazywany tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts