Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szczyty kiczu i kuriozum

zone

Recommended Posts

patrząc na tego typu fotki zastanawiam się jacy ludzie tam mieszkają......jakbym nie kombinowała to zawsze typuję karka z bmk-ą i laską w białych kozakach i ostrej opaleniźnie z solarium.

eee tam, ja myslę, że tak mieszkają zupełnie przeciętni ludzi, którzy po prostu nie pilnują aktualnych trendów, albo mają to w nosie i kupują to, co uważają za hmmm ciekawe. Albo to ludzie w okolicach 50, którzy całe życie żyli w meblościankach PRL-u- dla nich takie wnętrze to uosobienie luksusu.

Karko i lala z solarium mają fale, łuki i podświetlane kible.

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

eee tam, ja myslę, że tak mieszkają zupełnie przeciętni ludzi, którzy po prostu nie pilnują aktualnych trendów, albo mają to w nosie i kupują to, co uważają za hmmm ciekawe. Albo to ludzie w okolicach 50, którzy całe życie żyli w meblościankach PRL-u- dla nich takie wnętrze to uosobienie luksusu.

Karko i lala z solarium mają fale, łuki i podświetlane kible.

na bank nie są tacy przeciętni...zobacz jak sie starają, przeciętni ludzie, którzy nie śledzą trendów, mają meble z brw, firany z gipiurą i i kuchnię w okleinie z pseudoczereśni.

na bank nie są tacy przeciętni...zobacz jak sie starają, przeciętni ludzie, którzy nie śledzą trendów, mają meble z brw, firany z gipiurą i i kuchnię w okleinie z pseudoczereśni.

Ja sledzę trendy i też mam meble z BRW. Bo na te "trendi" nie bylo mnie stać gdy się urządzałam. W sumie na oryginały nie stać mnie nadal :D

Witam, wiecie co jest najgorsze, że patrząc na te niektóre zdjęcia widzę mieszkania u mojego brata a raczej bratowej. Niestety od indywidualności jej dużo brakuje a inspiracji nie wiem gdzie szuka :eek: Podobno nad gustami się nie dyskutuje ale jak tam jestem czuję się bardzo dziwnie:)

Witam, wiecie co jest najgorsze, że patrząc na te niektóre zdjęcia widzę mieszkania u mojego brata a raczej bratowej. Niestety od indywidualności jej dużo brakuje a inspiracji nie wiem gdzie szuka :eek: Podobno nad gustami się nie dyskutuje ale jak tam jestem czuję się bardzo dziwnie:)

... a ja się dziwnie czuję czytając taki dziwny post ...

A mi się taki zamaskowany maszkaron podoba :cool:. Swojego czasu planowałam przed domem wielkiego gnoma, który wyglądał jakby wyłaził z ziemi. W ramach rozbawienia gości i przejezdnych i poprawienia sobie humoru w porze śniadania ;). Oczywiście teraz mam ładny trawniczek bez gnomów ale co by było gdyby ? :lol2:.

..jakbym nie kombinowała to zawsze typuję karka z bmk-ą i laską w białych kozakach i ostrej opaleniźnie z solarium.

nosz cholera - a karki nie jeżdżą mercedesami i chociażby audicami?? albo golfikami, lanosami i cholera wie czym jeszcze po tuningu?? stereotypowe generalizowanie!!

czy każdą kobietę korzystającą z solarium trzeba od razu besztać? w czym są gorsze białe kozaki od białych japonek, sandałów, adidasów czy półbutów?? jak się komuś podobają to niech sobie noszą. a dorośli ludzie nie powinni siebie oceniać po wyglądzie.

przepraszam, ale krew mnie zalewa jak widzę takie durne posty

Kendra, dorośli ludzie właśnie oceniają po wyglądzie. Podświadomie...... Jest to normalne, wygląd daje nam pierwsze informacje o człowieku, pierwsze dostępne informacje, które musimy wykorzystać w tzw kontaktach socjalnych. Czy przyjdą następne informacje zależy od tego, jak ta wstępna selekcja zadziała, czesm nie mamy ochoty zagłębiać się w osobowość, czasem nie mamy mozliwości..

Dlatego ten pierwszy rzut oka jest ważny i ważne są kody ubraniowe, kulturowe które widzimy wtedy.

Dodam jeszce, że jak byłam młoda to też się buntowałam, potem zaczęłam rozumieć, teraz nawet się już na to godzę :)

Kendra a co cię tak zdenerwowało? 90 % moich spostrzeżeń się sprawdza. W większości ludzi oceniamy po wyglądzie, potem po sposobie bycia. Na tej podstawie jestem w stanie trafnie ocenić co człowiek sobą reprezentuje i czy wart jest jakiejkolwiek uwagi.

http://images43.fotosik.pl/1747/228f4e75d7488b8amed.jpg

http://images35.fotosik.pl/1821/81fcf5d076e2ecf9.jpg

http://images34.fotosik.pl/571/34313e8f33552b85.jpg

Gdyby to było w dobrym guście i akceptowalne przez ogół, to nikt by tego nie wyśmiewał, nie powstawały by portale typu: wiocha pl, kozaczek. pl, czy absurdy internetu.:p

co w tym może być fajnego, ładnego, gustownego? to jest wręcz kiczowate i nie dziw się, ze ludzi będą oceniać te ''panie'' negatywnie. Niejako same sie o to proszą.

nosz cholera - a karki nie jeżdżą mercedesami i chociażby audicami?? albo golfikami, lanosami i cholera wie czym jeszcze po tuningu?? stereotypowe generalizowanie!!

czy każdą kobietę korzystającą z solarium trzeba od razu besztać? w czym są gorsze białe kozaki od białych japonek, sandałów, adidasów czy półbutów?? jak się komuś podobają to niech sobie noszą. a dorośli ludzie nie powinni siebie oceniać po wyglądzie.

przepraszam, ale krew mnie zalewa jak widzę takie durne posty

przyłączam się do postu.

Nie jest to łatwe nie oceniać po pozorach , ale myślę, że warto nad tym pracować.