gahan 22.04.2013 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Ostatnio oglądałam niewielką kuchnię i znajomych - piękny fornir na frontach, wszystko lakierowane na połysk - i pewnie byłabym zachwycona całokształtem gdyby nie fakt,że wszystko- począwszy od cokołu, poprzez rzędy szuflad, pod blatem, nad blatem , nad górnymi szafkami - LEDY , kilometry ledów ( led ?) Bałam się otworzyć szufladę, bo w środku też by się pewnie świeciło. Są bardzo dumni z tych światełek - a kuchnia mogłaby być tak piękna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 22.04.2013 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Piu mnie zaskoczyła. Myślałem że to w Licheniu a to w Myślenicach http://www.domy-mieszkania.pl/oferta/4414a14a83d86.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 22.04.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 LED w kraniku moim zdaniem fajny gadżet, ale co w tym fajnego? dla mnie to niestety nie gadzet, tylko kuriozum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 22.04.2013 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 ale co w tym fajnego? dla mnie to niestety nie gadzet, tylko kuriozum. Gdybyś pewnie 100 lat temu zobaczyła pierwszy raz żarówkę też byłoby to kuriozum Dla mnie taki led w wylewce to gadżet, pokazujący temperaturę wody- jakie to kuriozum? Z "Kopalińskiego": [TABLE] [TR] [TD]Kuriozum- osobliwość, dziwoląg, fenomen, rzecz niezwykła, ekscentryczna, cudaczna. Etym. - łac. curiosum - rzecz ciekawa. Czy może to ostatnie miałaś na myśli? [/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 22.04.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Ostatnio oglądałam niewielką kuchnię i znajomych - piękny fornir na frontach, wszystko lakierowane na połysk - i pewnie byłabym zachwycona całokształtem gdyby nie fakt,że wszystko- począwszy od cokołu, poprzez rzędy szuflad, pod blatem, nad blatem , nad górnymi szafkami - LEDY , kilometry ledów ( led ?) Bałam się otworzyć szufladę, bo w środku też by się pewnie świeciło. Są bardzo dumni z tych światełek - a kuchnia mogłaby być tak piękna ... Na szczęście można przecież... wyłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 23.04.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 A ja o czym innym: jadąc ostatnio przez nasz kraj zaobserwowałam pozostałości chyba z lat 80-90' - kolorowe bloki i wieżowce - było już o tym? Niegdyś było to normą, na szczęście teraz jakoś rzadko widuję takie 'śliczności', już chyba się nie odnawia bloków w takie wzorki, mam nadzieję.... Przykładowe zdjęcia z internetu http://bi.gazeta.pl/im/5/8751/z8751115Q,24-11-2010---BIELSKO---BIALA---KOLOROWE-BLOKI-MIESZKALNE.jpg http://raider55.blox.pl/resource/PC240050.jpg http://www.mmkielce.eu/sites/igc3/files/imagecache/600x360/images/wwwmmkielceeu/288f31cc-adc3-102e-8bd5-00163e7e8a65/kolorowy.jpg http://bi.gazeta.pl/im/3/3012/z3012763N,Blok-przy-ul--Cyryla-i-Metodego.jpg http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/small/66696138.jpg PS. Szukając zdjęć doczytałam, że część tu pokazanych okazów była odnawiana nawet i w 2010 roku! Niektóre dosłownie gwałcą me poczucie estetyki, choć jest ono niewykształcone i intuicyjne. No jak można!?...Czy nikt z urzędów lub wspólnot nie pyta o zdanie dobrych architektów? Czy kolory z palety ral wybiera się losowo? Jestem zdruzgotana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.04.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Tak właśnie odnawia się teraz bloki :bash: mam to z lewa,prawa i na skos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 23.04.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Tia...nie ma jak za komuny...szarość tryskająca kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 23.04.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Tak właśnie odnawia się teraz bloki :bash: mam to z lewa,prawa i na skos ojej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 24.04.2013 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Blok 3. od góry przypomina mi pomalowanie bloków w Sosnowcu. Parę lat temu miasto zmieniało swój wizerunek pod hasłem "Sosnowiec - tęczowe miasto". Zaczęli malować wysokie bloki z motywem tęczy. Dumni z pomysłu wrzucili na swą stronę internetową. Odzew ze świata przerósł ich oczekiwania. Ze wszystkich stron świata zaczęły napływać podziękowania za tolerancję i przychylny klimat w mieście dla gejów. Organizacje gejowskie zachwyciły się pomysłem otwartego sprzyjania gejom w kraju o tak ciasnych poglądach. Władze miasta zdębiały. Szybko zweryfikowano kampanię reklamową. Ale pieniędzy już nie było na zamalowanie bloków. Na szczęście dla władz powietrze jest niesłychanie brudne i agresywne, a farby marnej jakości i teraz już fasady niewiele przypominają dumnie prężące się, w świetle słonecznym, tęcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 24.04.2013 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Blok 3. od góry przypomina mi pomalowanie bloków w Sosnowcu. Parę lat temu miasto zmieniało swój wizerunek pod hasłem "Sosnowiec - tęczowe miasto". Zaczęli malować wysokie bloki z motywem tęczy. Dumni z pomysłu wrzucili na swą stronę internetową. Odzew ze świata przerósł ich oczekiwania. Ze wszystkich stron świata zaczęły napływać podziękowania za tolerancję i przychylny klimat w mieście dla gejów. Organizacje gejowskie zachwyciły się pomysłem otwartego sprzyjania gejom w kraju o tak ciasnych poglądach. Władze miasta zdębiały. Szybko zweryfikowano kampanię reklamową. Ale pieniędzy już nie było na zamalowanie bloków. Na szczęście dla władz powietrze jest niesłychanie brudne i agresywne, a farby marnej jakości i teraz już fasady niewiele przypominają dumnie prężące się, w świetle słonecznym, tęcze. ha, ha dobre ; Sosnowiec zrobił "pra kampanię" dla aktualnych działań gejów tak na marginesie - z której strony rzeki mieszkasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 24.04.2013 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Obecnie mieszkam w Zagłębiu, a buduję się na Śląsku,ale to i to nie jest moją rodzinną ziemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 24.04.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 A nad morzem maluje się bloki w ślaczki imitujące fale morskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kater-acme 24.04.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 to muszę powiedzieć, że w takim razie odnawianie u mnie w generalnie paskudnym podpoznańskim Swarzędzu bloczki nie są aż takie straszne - chociaż na pewno znalazłbym lepszą alternatywę dla barwy jaką marny poeta określiłby jako "blady łosoś AKA sprane damskie gacie" a i ślaczków brak, jedynie jakieś tam nierzucające się figury gieometryczne - słowem, nie jest źle ale i tak Swarzędz jest paskudny jak krowia kupa sporo tu cygańskich zameczków, z czego duża część w stanie totalnie zdemolowanym, ale sporo również powstaje osiedli małych szeregowców, obowiązkowo w szarościach i o niby nowoczesnych bryłach - szkoda tylko, że tam nie ma ani m2 trawy czy zieleni, praktycznie wszystko pod kostką albo betonem, przed każdym maleńkim domkiem 2 auta, oczywiście garaży nie ma... aż żal się robi... tym bardziej, jak się pomyśli ile te klitki kosztują, zgroza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.04.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 W Gortatowie obok nie jest takie żle - wiele działek dużych, architektura też stonowana. Robię tam kolejne projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.04.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Blok 3. od góry przypomina mi pomalowanie bloków w Sosnowcu. Parę lat temu miasto zmieniało swój wizerunek pod hasłem "Sosnowiec - tęczowe miasto". Zaczęli malować wysokie bloki z motywem tęczy. Dumni z pomysłu wrzucili na swą stronę internetową. Odzew ze świata przerósł ich oczekiwania. Ze wszystkich stron świata zaczęły napływać podziękowania za tolerancję i przychylny klimat w mieście dla gejów. Organizacje gejowskie zachwyciły się pomysłem otwartego sprzyjania gejom w kraju o tak ciasnych poglądach. Władze miasta zdębiały. Szybko zweryfikowano kampanię reklamową. Ale pieniędzy już nie było na zamalowanie bloków. Na szczęście dla władz powietrze jest niesłychanie brudne i agresywne, a farby marnej jakości i teraz już fasady niewiele przypominają dumnie prężące się, w świetle słonecznym, tęcze. a wszystko zaczęło się od tego bloku w tle http://4.bp.blogspot.com/_Bpecp2i35ik/TUsWnyIzUwI/AAAAAAAAABA/XsFIPppBzhg/s1600/sosnowiec1_kopia.jpg http://sosnowiecfoto.blox.pl/resource/SosnowiecPatelnia266_.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komtur II 25.04.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Ciekawy przykład recyklingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.04.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Gdańsk też "lubi" kolorowe bloki:http://gfx.mmka.pl/newsph/365678/663901.3.jpg http://bi.gazeta.pl/im/0/7267/z7267400Q.jpg Choć zdarzają sie tez udane murale, które niestety giną na tle tęczowych szlaczkówhttp://redir.atmcdn.pl/scale/o2/tvn/web-content/m/p1/i/7bccfde7714a1ebadf06c5f4cea752c1/21d71cbe-f788-11e1-ba68-0025b511226e.jpg?type=1&quality=90&srcmode=0&srcx=1/1&srcy=1/1&srcw=1/1&srch=17/20&dstw=640&dsth=360 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.04.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Ciekawy przykład recyklingu Jesuuu, na Kaszubachludzie mają tego pełno w ogrodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 25.04.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Gdybyś pewnie 100 lat temu zobaczyła pierwszy raz żarówkę też byłoby to kuriozum Dla mnie taki led w wylewce to gadżet, pokazujący temperaturę wody- jakie to kuriozum? Z "Kopalińskiego": [TABLE] [TR] [TD]Kuriozum- osobliwość, dziwoląg, fenomen, rzecz niezwykła, ekscentryczna, cudaczna. Etym. - łac. curiosum - rzecz ciekawa. Czy może to ostatnie miałaś na myśli? [/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE] raczej cudaczna. Potrafie sobie umyć rece w ciepłej wodzie bez świecących ledów na czerwono, ktore maja sygnalizować, ze woda ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts