zielonooka 15.02.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 z kiczu przeszli do wiochy , hm, ciekawe kim byli potomkowie nas wszystkich, pewnie pochodzą z miast z I wieku ne .: moze powinnam wyjasnic ze dla mnie "wiocha" ma znaczenie "obciach" a nie "wiejskie" , "pochodzace ze wsi"" majace swoje korzenie we wsi" choc akurat jak pisalam zostawianie obuwia na progu bylo kiedys na wsiach mocno rozpowszechnione i TAM mialo sens w bloku w miescie - dla mnie to objaw braku kultury, obciachu i "wiochy" pojmowanej perioatywnie tak samo moge np . przestac korzystac z wc i zaczac wylewac nieczystosci za okno - wszak w dawnych miastach bylo to na porzadku dziennym ze szambo plynelo kanalami a przechodzac pod oknem nalezalo mocno uwazac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.02.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 z kiczu przeszli do wiochy , hm, ciekawe kim byli potomkowie nas wszystkich, pewnie pochodzą z miast z I wieku ne .: moze powinnam wyjasnic ze dla mnie "wiocha" ma znaczenie "obciach" a nie "wiejskie" , "pochodzace ze wsi"" majace swoje korzenie we wsi" choc akurat jak pisalam zostawianie obuwia na progu bylo kiedys na wsiach mocno rozpowszechnione i TAM mialo sens W Japonii również. Może więc powinno się mówić Japonia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 23.02.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Wymiękam z wami normalnie. Czy wy nie rozumiecie że to forum jest do wyrazania swoich typów do słowa kicz - "To, co dla jednych jest kiczem, przez innych może być uznane za wartościową sztukę" - cytat. z wikipedii, jak ktos chce więcej to pl.wikipedia.org/wiki/Kicz czasami na tym forum nie warto mieć innego zdania tu niektórzy lubią jak się idzie "z ich prądem "............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 23.02.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 z kiczu przeszli do wiochy , hm, ciekawe kim byli potomkowie nas wszystkich, pewnie pochodzą z miast z I wieku ne .: moze powinnam wyjasnic ze dla mnie "wiocha" ma znaczenie "obciach" a nie "wiejskie" , "pochodzace ze wsi"" majace swoje korzenie we wsi" choc akurat jak pisalam zostawianie obuwia na progu bylo kiedys na wsiach mocno rozpowszechnione i TAM mialo sens W Japonii również. Może więc powinno się mówić Japonia? nazewnictwo jest sprawa drugorzedna chcesz na rzeczy ktore w pewnych sytuacjach i miejscach nie powinny miec miejsca mowic "japonia" a nie "wiocha" - ja nie widze problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.02.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 nazewnictwo jest sprawa drugorzedna chcesz na rzeczy ktore w pewnych sytuacjach i miejscach nie powinny miec miejsca mowic "japonia" a nie "wiocha" - ja nie widze problemu Po prostu nie lubię jak słowa w takich niejasnych okolicznościach nabierają pejoratywnego znaczenia. Może dlatego, ze mieszkam na wsi a mimo to trzymam gumiaki w kotłowni a nie na ganku? A może dlatego, że wielu ludzi ze wsi reprezentuje sobą znacznie wyższy poziom kultury niż ludzie mający się za mieszczan? A może dlatego, ze jest w języku wiele słów na określenie danego stanu i nie trzeba innym nadawać nowych znaczeń? A może z zupełnie innego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 23.02.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 juz napisalam ze slowo "wiocha" nie uwazam za obrazliwe dla wsi czy ich mieszkancowto po prostu potoczne wyrazenie ktore sie przyjelo i juz i nie sadze zeby ktos (urodzony na wsi/mieszkajacy na wsi) mial by powod sie czuc urazony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.02.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 juz napisalam ze slowo "wiocha" nie uwazam za obrazliwe dla wsi czy ich mieszkancow to po prostu potoczne wyrazenie ktore sie przyjelo i juz i nie sadze zeby ktos (urodzony na wsi/mieszkajacy na wsi) mial by powod sie czuc urazony Szkoda, że nie wszyscy wiochmeni podzielają Twój pogląd w tym temacie. Powiem Ci szczerze, że nawet większość To tak jak powiedzieć komuś, że ma chamskie to czy tamto, ale nie powinien czuć się chamem Ale chyba nie ma sensu wchodzić w dyskusję na ten temat, szczególnie przy tak utwierdzonych poglądach Zrobimy tylko Off Topa. A dyskusja nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 23.02.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Szkoda, że nie wszyscy wiochmeni podzielają Twój pogląd w tym temacie. Powiem Ci szczerze, że nawet większość . To juz ich problem. (nie moj) Moze maja nieuswiadomione kompleksy w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
assani 24.02.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Dla mnie szczytem kiczu, wiochy(oczywiście nie obrażając ludzi pochodzących ze wsi ) i bezguścia jest pokazywanie tyłka w profilu. amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 24.02.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Dla mnie szczytem kiczu, wiochy(oczywiście nie obrażając ludzi pochodzących ze wsi ) i bezguścia jest pokazywanie tyłka w profilu. amen Szczytem wiochy i brak odwagi jest zakładanie nowego nicka tylko po to, żeby komuś "nawrzucać" Mieszkaniec wsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 24.02.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Dla mnie szczytem kiczu, wiochy(oczywiście nie obrażając ludzi pochodzących ze wsi ) i bezguścia jest pokazywanie tyłka w profilu. amen Tylko się zielonookoa nie załam z powodu tej jakże konstruktywnej, odkrywczej i sprytnie zawaluowanej krytyki PS. Tyłek tyłkowi nie równy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 24.02.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Dla mnie szczytem kiczu, wiochy(oczywiście nie obrażając ludzi pochodzących ze wsi ) i bezguścia jest pokazywanie tyłka w profilu. amen Tylko się zielonookoa nie załam z powodu tej jakże konstruktywnej, odkrywczej i sprytnie zawaluowanej krytyki PS. Tyłek tyłkowi nie równy Co prawda to prawda. Mi się podoba tyłek Zielonookiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 24.02.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 oooo!!! fajny wątek "o szczytowaniu" chyba męża zawołam! ... na dodatek z tego tyłka coś wyrosło - chyba wiosnę poczuło?!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 25.02.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 zieeeeloooonaaaaa!!!! Bo ciebie tu obgaduuuująąąąą! A ja wcale nie skarżę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 25.02.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 dla mnie kiczowate są stringi wystające z dzinsów...ale avatarki żądzą sie swoimi prawami i avatar zielonookiej jest baaaardzo ok a zeby było w temacie domu i ciap....nie lubie gdy "będąc w gościach" ktoś mi wciska kapcie ....brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 25.02.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 dla mnie kiczowate są stringi wystające z dzinsów...ale avatarki żądzą sie swoimi prawami i avatar zielonookiej jest baaaardzo ok a zeby było w temacie domu i ciap....nie lubie gdy "będąc w gościach" ktoś mi wciska kapcie ....brrr Dla mnie szczytem jest jak przyjdzie do mnie i bezczelnie włazi w buciorach,kwestia wychowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.02.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 dla mnie kiczowate są stringi wystające z dzinsów...ale avatarki żądzą sie swoimi prawami i avatar zielonookiej jest baaaardzo ok a zeby było w temacie domu i ciap....nie lubie gdy "będąc w gościach" ktoś mi wciska kapcie ....brrr Dla mnie szczytem jest jak przyjdzie do mnie i bezczelnie włazi w buciorach,kwestia wychowania A dla odmiany mnie doprowadza do szału jak ktoś przychodzi i od wejścia buty ściąga Kwestia wychowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 25.02.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 dla mnie kiczowate są stringi wystające z dzinsów...ale avatarki żądzą sie swoimi prawami i avatar zielonookiej jest baaaardzo ok a zeby było w temacie domu i ciap....nie lubie gdy "będąc w gościach" ktoś mi wciska kapcie ....brrr Dla mnie szczytem jest jak przyjdzie do mnie i bezczelnie włazi w buciorach,kwestia wychowania mi chodziło o taką sytuację ze przychodze na impreze rodzinną full wypas w ubraniu szpilki itepe a tu nagle dostaje kapcie bo podłoga sie rysuje bo kapcie wygodniejsze i takie tam...a gdy jest dywan albo mam zabrudzone butki to zdejmuje i wole chodzic w skarpetkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 25.02.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Ja również wolę na boso niż w kapciach,na dodatek rozciągniętych i wyszarpanych przez psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 25.02.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Było już o tarasach ? Kwestią gustu jest obmurowywanie ich betonowymi , grubaśnymi tralkami - balustrada , że mucha nie siada ..... za to z jej 2 narożników do odlotu szykują się dwa przeolbrzymie.... betonowe - a jakże - orły. I jeżeli całkiem dobrze widać je z drogi ( jakieś 60 metrów ) to zatanawiam się jadąc do siebie na działkę - jakich rozmiarów są w rzeczywistości. I może sam dom komuś mógłby umknąć z pola widzenia, gdyby nie elewacja - ściany w dwóch różnych odcieniach żółci. P.S. Osobiście bardzo żółty kolor lubię na elewacji, ale jak CAŁY domek jest jednolity. A tu ściany na ekipy malarskie były chyba podzielone .... Dla mnie jest to szczyt kiczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts