Lopesjus 25.06.2014 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 http://img.joemonster.org//mg/albums/new/140625/punk_nie_umarl.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 25.06.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Jaszczura po prostu genialna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 25.06.2014 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Jeśli jesteś niezbyt urodziwy, chory,słaby,niezaradny,popychany i poniżany przez innych, to Ministerstwo Spraw Wewnętrznych przygotowało instrukcje dla Prawdziwego Zdrowego Nowego Społeczeństwa ( inspirowali się ideologią JKM) http://www.youtube.com/watch?v=LP5WB6OXv1g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 26.06.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 http://img.joemonster.org//mg/albums/new/140626/niesamowita_suknia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.06.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Piekna suknia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.06.2014 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Piekna suknia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 26.06.2014 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Mmmmmm...cudowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszynka 27.06.2014 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Suknia taka drapieżna... Gotyk taki niepokojący...Ja mam swoją nieulubioną trójcę chały w domu, mianowicie firanki-boazeria-meblościanka. Każde z osobna może być, ale jak się spotkają trzy do kupy, najlepiej jeszcze z wystawką kryształów, to ja wymiękam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aberowski 27.06.2014 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Suknia taka drapieżna... Gotyk taki niepokojący... Ja mam swoją nieulubioną trójcę chały w domu, mianowicie firanki-boazeria-meblościanka. Każde z osobna może być, ale jak się spotkają trzy do kupy, najlepiej jeszcze z wystawką kryształów, to ja wymiękam. hahahaha coś w tym jest, ostatnio zrywałem u kumpla jak kupił mieszkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANTERIUSZ 27.06.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 boazeria to jest hit lat PRLu, nie ma co się śmiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 27.06.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Takie to są "hity" różnych dekad. Pewnie za 30 lat moje dzieci i ewentualnie wnuki będą się dziwić, że babcia miała kominek obłożony sztucznym kamieniem, a inne dzieci i wnuki będą ręce łamać nad całymi ścianami tak wykończonymi. http://stegu.hu/media/igallery/a/3/a3tm7gtopyusoieqza_paln1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Resoviax 27.06.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 ale ładnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.06.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Czy ja wiem...ja łamię ręce juz teraz, zwłaszcza kiedy to jest gips. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malawiedzma 27.06.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Takie to są "hity" różnych dekad. Pewnie za 30 lat moje dzieci i ewentualnie wnuki będą się dziwić, że babcia miała kominek obłożony sztucznym kamieniem, a inne dzieci i wnuki będą ręce łamać nad całymi ścianami tak wykończonymi. http://stegu.hu/media/igallery/a/3/a3tm7gtopyusoieqza_paln1.jpg mi sie to nie podoba... wole bardziej tradycyjne wnetrza... a gips? gips to faktycznie "szczyt wszystkiego"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.06.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 mi sie to nie podoba... wole bardziej tradycyjne wnetrza... a gips? gips to faktycznie "szczyt wszystkiego"... a dlaczego? Czy mi się wydaje, czy dawne stiuki też z gipsu robili? Moda była na rozety i inne wykończenia, gipsowe były o ile pamiętam i wcale nie rzeźbione ręcznie, odlewy gipsowe leciały z formy . No, teraz szczytem jest styropian, choć w sumie, jak ładnie go wykończyć, to nikt nie wie, że styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 28.06.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 W sumie odczucie czy się podoba czy nie jest średnio dla mnie istotne, ale mnie również zaintrygowało, dlaczego gips jest tak bardzo passe? Bardziej niż styropian czy mniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.06.2014 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 nie gips tylko gips udający kamienie. Dlaczego? bo udaje niestety nieładnie, widać wyraźnie, że to konstrukcja z gotowych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 29.06.2014 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Takie to są "hity" różnych dekad. Pewnie za 30 lat moje dzieci i ewentualnie wnuki będą się dziwić, że babcia miała kominek obłożony sztucznym kamieniem, a inne dzieci i wnuki będą ręce łamać nad całymi ścianami tak wykończonymi. Dlaczego dopiero za 30 lat? Znacznie wcześniej. Jeszcze nie tak dawno "obowiązkowa" była ściana w salonie ze starej/postarzanej cegły. Dzisiaj taka ściana jest passé. Teraz króluje sztuczny kamień. Teraz trochę zmniejsza się ilość kartonogipsoplastyki na sufitach w połączeniu z ledami. Połączenie wygibasów z kg na suficie i ledów,ściany z gipsu udającego kamień i dużych płytek gresowych w salonie daje nam Polakom złudzenie luksusu, rodem z all inclusive z Egiptu czy Tunezji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 29.06.2014 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 nie gips tylko gips udający kamienie. Dlaczego? bo udaje niestety nieładnie, widać wyraźnie, że to konstrukcja z gotowych elementów. Dobra, jeśli chodzi o gips udający kamienie, to się zgadzam. Jeszcze nie tak dawno "obowiązkowa" była ściana w salonie ze starej/postarzanej cegły. Dzisiaj taka ściana jest passé.. Wyraźnie zmiany trendów wyglądają jak jazda na karuzeli. Pytanie tylko czy inwestorzy nadążą A swoją drogą wydaje mi się, że kolejność panowania na forum była odwrotna, najpierw kamienie, a potem cegła. Karton gips jeszcze wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 29.06.2014 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Jak dla mnie, to praktycznie wszystkie materiały służące ozdabianiu, czynieniu "ekstra" są potencjalnie niebezpieczne jeżeli chodzi o przekraczanie granicy kiczu czy inaczej mówiąc przedekorowania. Pozostając na chwilę przy kamieniu (obojętnie - gipsowym, czy tym cięższym elewacyjnym) - oglądając różne zdjęcia i aranżacje na żywo, odbieram wiele jako atrakcyjne, przyjemne, tworzące klimat i są to zwykle te, gdzie użyto jakiegoś w miarę spokojnego wzoru, koloru, wykończono fragment ściany będący jakąś mniejszą czy trochę większą całością. I nawet o takich myślę, że choć dziś są ok, to może za dziesiąt, a może tak, jak pisze firewall - znacznie wcześniej, ale jednak wyjdą z mody, zostaną wyparte przez nowe materiały. Jest też wiele pomysłów, które od razu są dla mnie jakoś tak za mocne, choć ciągle mają pewną spójność, zachowaną konsekwencję. No i trzecia kategoria, czyli od razu jest dramat - wtedy, kiedy sam fakt ozdobności kamienia to za mało i jeszcze z niego lub dla niego buduje się dodatkowe ozdoby. A to wije się ten kamień jakimiś falami po ścianach, przełazi gdzieś schodkowo, jest podświetlony kolorkami, jakiś twór regipsowy zaznacza "patrz - tu mam kamień!". Kategoria trzecia. http://płytkiścienne.com.pl/wp-content/uploads/2014/03/72-cok%C3%B3%C5%82-sztuczny-kamie%C5%84-pustynny-br%C4%85zowy-%C5%BC%C3%B3%C5%82ty.jpg To nie jest akurat luksus afrykańskiego kurortu, raczej jaskinia Rumcajsa + drzewo bluszczowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts