YreQ 25.02.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A mnie powalają KOGUCIKI ceramiczne umieszczone na dachu nowo co wybudowanego domu. A jak ktoś sobie chce to i lwa, sowę, delfina lub orła może sobie kupić. Sprawdziłam ile to kosztuje i taki lepszy kogucik z podstawką to nawet 800zł. Pytam się po co????? Dobre, też się zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 25.02.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 cały ten kraj jest jednym wielkim kiczem............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 25.02.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Orły powiadasz...... przemyslę, przemyslę...mam nawet takie fajne miejsce:) ale moze lepiej lew?sztuk dwie? doradźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BEATA-BETI 25.02.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Orły powiadasz...... przemyslę, przemyslę...mam nawet takie fajne miejsce:) ale moze lepiej lew?sztuk dwie? doradźcie Weź wszystko i w dużych ilościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.02.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A mnie powalają KOGUCIKI ceramiczne umieszczone na dachu nowo co wybudowanego domu. A jak ktoś sobie chce to i lwa, sowę, delfina lub orła może sobie kupić. Sprawdziłam ile to kosztuje i taki lepszy kogucik z podstawką to nawet 800zł. Pytam się po co????? Dobre, też się zastanawiam A ja tak chciałam mieć kogucika. Ale kasy zabrakło. No właśnie, był wątek o tym, z czego musieliśmy zrezygnować. Więc ja - z kogucika. A tu dowiaduję się, że brak kasy uchronił mnie przed bezguściem.. Nie ma tego złego.. Ale żal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 25.02.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Orły powiadasz...... przemyslę, przemyslę...mam nawet takie fajne miejsce:) ale moze lepiej lew?sztuk dwie? doradźcie powiadam i doradzam lwa - może być nawet taki jak u nas w parku - legenda głosi, że jak dziewica obok przechodzi to lew ryczy. Nie ryczał już daaaawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.02.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A generalnie to, czego nie lubię (choć pewnie kicz to nie jest właściwe słowo) to jak coś udaje to, czym nie jest. Np blachodachówka która udaje dachówkę - płyta w okleinie udającej drewno - plastikowe gałki udające chrom - gipsowe rzeźby udające kamień - okładzina z cementu która udaje piaskowiec czy inny kamień- okna plastikowe w okleinie udającej drewno (tu się pewnie narażę ). I wiele wiele innych. Ale niestety, realia są takie, że sama mam kanapę ze skóry "ekologicznej" zamiast naturalnej. Podobnie kurtkę Życie jest brutalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BEATA-BETI 25.02.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 EZS może zamiast kicz to imitacja albo podróbka. Muszę przeprowadzić rozmowę z moją blachodachówką żeby nie próbowała udawać dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.02.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A! Jeszcze kryształki Svarowskiego udające brylanty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 25.02.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Nie wiem, czy widzieliście (ja dopiero ostatnio) np w Liroy M śliczne "żywe obrazy" np prawie prawdziwy wodospad, ale są i inne wszystko podświetlone, odlot - mówię Wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BEATA-BETI 25.02.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Nie wiem, czy widzieliście (ja dopiero ostatnio) np w Liroy M śliczne "żywe obrazy" np prawie prawdziwy wodospad, ale są i inne wszystko podświetlone, odlot - mówię Wam Widziałam tak jak dla mnie to kicz w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 25.02.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A! Jeszcze kryształki Svarowskiego udające brylanty Trochę zły przykład,byłaś w salonie Svarowskiego?Chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 25.02.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A! Jeszcze kryształki Svarowskiego udające brylanty Trochę zły przykład,byłaś w salonie Svarowskiego?Chyba nie tez sądzę że nie .........Swarovski nie udaje brylantów, swarovski jest oryginałem sam w sobie , Swarovskiego to mogą udawać najwyżej cyrkonie........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 25.02.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dla mnie szczytem kiczu, wiochy(oczywiście nie obrażając ludzi pochodzących ze wsi ) i bezguścia jest pokazywanie tyłka w profilu. amen w avatarze jak juz mi sie moj tylek podoba i jak bede miala ochote to go bede pokazywac (pomijajac drobny fakt ze byc moze jest to avatar z netu a nie moj wlasny osobisty tylek (a moj jest np. zgrabniejszy jakby co ) zazdosne biedactwo czy jak? (a moze tez ktos mu smierdzace butki z korytarza na klatce wywalil hm....) ? ojejku.... az sie nameczylo i nowy profil zalozylo oj oj :) straszne ps.tzw "procy" tez nie pokazuje choc ta na avatarku mi sie podba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 25.02.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 sie 2 x wyslalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 25.02.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 zieeeeloooonaaaaa!!!! Bo ciebie tu obgaduuuująąąąą! : luzik gdyby sfrustrowane biedactwo wiedzialo jaka tym samym sprawia mi frajde uwielbiam jak mnie obgaduja (i obrabiaja - nomen omen - tyłek !) I to tez mozemy zaliczyc do "szczytów kiczu" - mi nie przeszkadza A wracajac do tematu - dostalam w ramach prezentu z wojazy po Egipcie potworne ohydne i kiczowate "egipskie" koty (takie rzezby - nie że zywe )jeden jest czarny i ma niebieski kamyk (cos a'la brylant ) na czólku [ to ten ładniejszy] a drugi jest malowany złotą farbką (juz lekko odłazi) i ma pare "cennych" tudzież błyszczących kamyków na sobie Taki - nie przymierzając egipski "jeleń na rykowisku" problem taki ze osobe ktora mi to dala bardzo lubie, prezent przyjelam z usmiechem (mam nadzieje ze zamaskował moj lekko oszołomiony wyraz twarzy) i nie wiem tylko co z tym cholerstwem zrobic Przeciez nie wywale bo podarowane od serca (ale sa naprawde wstrrrretne :):)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 25.02.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Zielona-podejrzewam że kot z egiptu to nic w porównaniu z maską z Tanzanii , którą dostałam...z robalami w drewnie owej maski. Darczynczy nie zauważyli, ja dopiero po kilku miesiacach jak postanowiłam ją prewiesić. W każdym razie-nadal udajemy, ze ją mamy ale jej nie mamy bo natychmiast wyladowała w smieciach. Na przyjazni darczynców bardzo nam zalezy, maska była beznadziejna i dodatkowo z roblalami ale chcieli dobrze... jak powiem ze dalam komuś-niesmak, jak powiem o robalach-niesmak. Wiec udajemy ze nie ma miejsca. musze wymyslic awaryjny plan bo w domu j u z bedzie m i e j s c e i co w tedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.02.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Zielona-podejrzewam że kot z egiptu to nic w porównaniu z maską z Tanzanii , którą dostałam...z robalami w drewnie owej maski. Darczynczy nie zauważyli, ja dopiero po kilku miesiacach jak postanowiłam ją prewiesić. W każdym razie-nadal udajemy, ze ją mamy ale jej nie mamy bo natychmiast wyladowała w smieciach. Na przyjazni darczynców bardzo nam zalezy, maska była beznadziejna i dodatkowo z roblalami ale chcieli dobrze... jak powiem ze dalam komuś-niesmak, jak powiem o robalach-niesmak. Wiec udajemy ze nie ma miejsca. musze wymyslic awaryjny plan bo w domu j u z bedzie m i e j s c e i co w tedy? Zaginęła w trakcie przeprowadzki - ciągle szukacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.02.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A! Jeszcze kryształki Svarowskiego udające brylanty Trochę zły przykład,byłaś w salonie Svarowskiego?Chyba nie byłam, byłam, nie mówię wcale że mi sie nie podoba. Ale jednak to nie brylanty. cyrkonie też lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 25.02.2008 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Kryształy Svarowskiego nie muszą udawać brylantów- to brylanty udają Svarowskiego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts