Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szczyty kiczu i kuriozum

zone

Recommended Posts

A mnie powalają KOGUCIKI ceramiczne umieszczone na dachu nowo co wybudowanego domu. A jak ktoś sobie chce to i lwa, sowę, delfina lub orła może sobie kupić. Sprawdziłam ile to kosztuje i taki lepszy kogucik z podstawką to nawet 800zł. Pytam się po co????? :o :o

Dobre, też się zastanawiam :D

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A mnie powalają KOGUCIKI ceramiczne umieszczone na dachu nowo co wybudowanego domu. A jak ktoś sobie chce to i lwa, sowę, delfina lub orła może sobie kupić. Sprawdziłam ile to kosztuje i taki lepszy kogucik z podstawką to nawet 800zł. Pytam się po co????? :o :o

Dobre, też się zastanawiam :D

A ja tak chciałam mieć kogucika. Ale kasy zabrakło. No właśnie, był wątek o tym, z czego musieliśmy zrezygnować. Więc ja - z kogucika. A tu dowiaduję się, że brak kasy uchronił mnie przed bezguściem.. Nie ma tego złego.. Ale żal

A generalnie to, czego nie lubię (choć pewnie kicz to nie jest właściwe słowo) to jak coś udaje to, czym nie jest. Np blachodachówka która udaje dachówkę - płyta w okleinie udającej drewno - plastikowe gałki udające chrom - gipsowe rzeźby udające kamień - okładzina z cementu która udaje piaskowiec czy inny kamień- okna plastikowe w okleinie udającej drewno (tu się pewnie narażę 8) ). I wiele wiele innych. Ale niestety, realia są takie, że sama mam kanapę ze skóry "ekologicznej" zamiast naturalnej. Podobnie kurtkę :cry: Życie jest brutalne

Gość BEATA-BETI
Nie wiem, czy widzieliście (ja dopiero ostatnio) np w Liroy M śliczne "żywe obrazy" np prawie prawdziwy wodospad, ale są i inne wszystko podświetlone, odlot - mówię Wam :lol:

Widziałam :o tak jak dla mnie to kicz w 100%

A! Jeszcze kryształki Svarowskiego udające brylanty :roll:

Trochę zły przykład,byłaś w salonie Svarowskiego?Chyba nie :-?

tez sądzę że nie .........Swarovski nie udaje brylantów, swarovski jest oryginałem sam w sobie , Swarovskiego to mogą udawać najwyżej cyrkonie........

Dla mnie szczytem kiczu, wiochy(oczywiście nie obrażając ludzi pochodzących ze wsi :wink: ) i bezguścia jest pokazywanie tyłka w profilu.

amen

w avatarze jak juz

mi sie moj tylek podoba i jak bede miala ochote to go bede pokazywac

(pomijajac drobny fakt ze byc moze jest to avatar z netu a nie moj wlasny osobisty tylek (a moj jest np. zgrabniejszy jakby co :wink: )

zazdosne biedactwo czy jak? (a moze tez ktos mu smierdzace butki z korytarza na klatce wywalil hm....) ? ojejku.... az sie nameczylo i nowy profil zalozylo

oj oj :):):) straszne :)

ps.tzw "procy" tez nie pokazuje choc ta na avatarku mi sie podba :)

zieeeeloooonaaaaa!!!!

Bo ciebie tu obgaduuuująąąąą!

:wink:

:

luzik :)

gdyby sfrustrowane biedactwo wiedzialo jaka tym samym sprawia mi frajde :)

uwielbiam jak mnie obgaduja (i obrabiaja - nomen omen :D - tyłek !) :D

I to tez mozemy zaliczyc do "szczytów kiczu" :) - mi nie przeszkadza :)

A wracajac do tematu - dostalam w ramach prezentu z wojazy po Egipcie potworne ohydne i kiczowate "egipskie" koty (takie rzezby - nie że zywe :))jeden jest czarny i ma niebieski kamyk (cos a'la brylant :D) na czólku [ to ten ładniejszy]

a drugi jest malowany złotą farbką (juz lekko odłazi) i ma pare "cennych" tudzież błyszczących kamyków na sobie :roll: :lol: :lol:

Taki - nie przymierzając egipski "jeleń na rykowisku" :)

problem taki ze osobe ktora mi to dala bardzo lubie, prezent przyjelam z usmiechem (mam nadzieje ze zamaskował moj lekko oszołomiony wyraz twarzy) i nie wiem tylko co z tym cholerstwem zrobic

Przeciez nie wywale bo podarowane od serca :)

(ale sa naprawde wstrrrretne :):):):))

:wink: :lol: :wink:

Zielona-podejrzewam że kot z egiptu to nic w porównaniu z maską z Tanzanii , którą dostałam...z robalami w drewnie owej maski. Darczynczy nie zauważyli, ja dopiero po kilku miesiacach jak postanowiłam ją prewiesić. W każdym razie-nadal udajemy, ze ją mamy ale jej nie mamy bo natychmiast wyladowała w smieciach. Na przyjazni darczynców bardzo nam zalezy, maska była beznadziejna i dodatkowo z roblalami ale chcieli dobrze... jak powiem ze dalam komuś-niesmak, jak powiem o robalach-niesmak. Wiec udajemy ze nie ma miejsca. musze wymyslic awaryjny plan bo w domu j u z bedzie m i e j s c e i co w tedy?

Zielona-podejrzewam że kot z egiptu to nic w porównaniu z maską z Tanzanii , którą dostałam...z robalami w drewnie owej maski. Darczynczy nie zauważyli, ja dopiero po kilku miesiacach jak postanowiłam ją prewiesić. W każdym razie-nadal udajemy, ze ją mamy ale jej nie mamy bo natychmiast wyladowała w smieciach. Na przyjazni darczynców bardzo nam zalezy, maska była beznadziejna i dodatkowo z roblalami ale chcieli dobrze... jak powiem ze dalam komuś-niesmak, jak powiem o robalach-niesmak. Wiec udajemy ze nie ma miejsca. musze wymyslic awaryjny plan bo w domu j u z bedzie m i e j s c e i co w tedy?

Zaginęła w trakcie przeprowadzki :o - ciągle szukacie :lol:

A! Jeszcze kryształki Svarowskiego udające brylanty :roll:

Trochę zły przykład,byłaś w salonie Svarowskiego?Chyba nie :-?

byłam, byłam, nie mówię wcale że mi sie nie podoba. Ale jednak to nie brylanty.

cyrkonie też lubię :roll: