Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szczyty kiczu i kuriozum

zone

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przeglądałem wczoraj ogłoszenia - domy na sprzedaż - w mojej okolicy:

http://otodom.pl/dom-brzesc-kujawski-150m2-5-pokoi-345000-pln-id34891905.html

http://img02-otodom.sogastatic.pl/full/34891905_5.jpg

Oj bardzo brzydko nabijać się z cudzej własności. Gdybym była właścicielką to bym natychmiast poprosiła administratora o usunięcie postu bo negatywne komentarze potencjalnie obniżają wartość tej nieruchomości. Strach umieszczać zdjęcia swojego domu na sprzedaż bo potem człowiek wchodzi np. na FM i wpada w osłupienie:(

Oj bardzo brzydko nabijać się z cudzej własności. Gdybym była właścicielką to bym natychmiast poprosiła administratora o usunięcie postu bo negatywne komentarze potencjalnie obniżają wartość tej nieruchomości.

Właściciel upublicznił wizerunek domu, a zdjęcia nie są wklejone na forum tylko zastosowano podgląd oryginalnej strony. Jak właściciel usunie zdjęcie to tu też zniknie.

Oj bardzo brzydko nabijać się z cudzej własności. Gdybym była właścicielką to bym natychmiast poprosiła administratora o usunięcie postu bo negatywne komentarze potencjalnie obniżają wartość tej nieruchomości. Strach umieszczać zdjęcia swojego domu na sprzedaż bo potem człowiek wchodzi np. na FM i wpada w osłupienie:(

Zauważ proszę, że mój post został opublikowany bez żadnego komentarza, podałem też źródło. Nie sądzę też, żeby odwiedzający ten wątek Forum, to potencjalni nabywcy tegoż kuriozum (a może kiczu)

Wiem, wiem, że wszystko od strony prawnej trzyma się kupy. Ja sobie tylko wyobraziłam sytuację, że sprzedaję dom np. po dziadkach, który jest tylko lekko "nieświeży" stylistycznie i nagle znajduję link do mojego ogłoszenia w wątku szczyty kiczu i kuriozum a nie np. w wątku- wnętrza początku lat 90' XXw. Wierz mi, że ostro bym się wkurzyła.

Lew jak lew:) Ostatecznie nie jest to dajmy na to dziecko siedzące na nocniku, które zaplątało się w kadr.

[quote........ale wybacz, kto wystawia do sesji zdjęciowej pluszowego lwa przy kominku ??? :D .... ale ten lew... :lol2: boski :wiggle:

Ludzie maja różne gusta estetyczne a o gustach......

Możliwe też że po prostu maja małe dzieci i nawet już nie zauważają takich "drobiazgów" ... a agent z biura nieruchomości szybko pstryknął kilka fotek .

Wiem, wiem, że wszystko od strony prawnej trzyma się kupy. Ja sobie tylko wyobraziłam sytuację, że sprzedaję dom np. po dziadkach, który jest tylko lekko "nieświeży" stylistycznie i nagle znajduję link do mojego ogłoszenia w wątku szczyty kiczu i kuriozum a nie np. w wątku- wnętrza początku lat 90' XXw. Wierz mi, że ostro bym się wkurzyła.

.

Na początku lat 90 też były ładne i wysmakowane domy. Nie można zwalać braków estetycznych na lata 90. Właściciel przedstawiając zdjęcia z widocznymi upiększeniami i dodatkami najwyraźniej był z nich dumny- i to właśnie jest powód, ze znalazły się tutaj ;)

A co do wkurzenia... lepiej pomyśleć zamiast się wkurzać. Tam wystarczy trochę uporządkować chaos, wywalić nadmiar i będzie strawne. Przecież boazerii nikt się nie czepia, jest po prostu do wymiany. Podobnie, jak kuchnia.

Poddaję się. Moje poczucie humoru jest zbyt słabe, żeby śmiać się z wystroju wnętrza sąsiada ( może mój sąsiad ma podobnie w domu?!) :( Sprzedający nie musi mieć wiele wspólnego z umeblowaniem tego domu. Nie oszukujmy się, że jest to wątek doradczy co można zmienić w domu, żeby było ładniej a obecność tej nieruchomości tutaj nie jest dodatkową reklamą. Tyle i chyba nawet za dużo biorąc pod uwagę, że nie jest to moje ogłoszenie:)

• 3 weeks później...