Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szczyty kiczu i kuriozum

zone

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Najbardziej kiczowate ze wszystkiego to są chyba... dzieci :oops: :roll: 8)

Lubią różowe, bociany w ogródku są prześliczne, krasnale i rózne żaby też, łóżeczka w kształcie zamków i pościel z księżniczką - to chyba marzenie każdej przedszkolaczki, chociaż moja chciala mieć takie jak Miś Uszatek.

:lol:

Do tego Barbie i kucyki Pony, tony świecidełek we włosach.... można by wymieniać godzinami.

Co do bociana - to ja kiedyś wybrnęłam z żaby nadnaturalnej wielkości (prawie średniego psa), ceramicznej, wściekle zielonej z okropnymi wyłupiastymi oczami - powiedziałam, że ukradli - niczego nie ukradli, a ją tak, bo taka piękna była. :wink: I odmówiłam przyjęcia następnej, że na pewno znów ukradną. Trochę mi wstyd, ale nie było wyjścia. :oops: A kaczkę na oczku zapchałam w szuwary.

Słucajcie, a ja niedawno dostałam.... bociana, takiego do ogrodu :o

Co z nim zrobić? Wywalenie nie wchodzi w grę. Powiedzieć że odleciał? :wink:

W sumie też nie bardzo, bo ma takie 3 szpile do przytwierdzania go do podłoża....

Ukryłabym go w krzakach, ale nie mam krzaków jeszcze :roll:

Umieść go na chwile w ogródku, tak żeby widzieli ci co podarowali. Później schowaj pod ich nieobecność i powiedz, że taki był piękny, że ktoś sie połakomił i ukradł :) Nie zapomnij napomknąć, żeby nowego nie kupowano, bo szkoda, żeby znowu ktoś zabrał i że same kamienie musisz mieć w ogrodzie, to sie nikt nie połakomi.

markdottir napisał "znajomi nam grozili, ze jak podpadniemy, to dostaniemy cos takiego w prezencie slubnym. Udało sie ;o)"

Znaczy co? Macie w salonie, czy nie podpadliście :lol:

:lol: udało się nie podpaść. czyli nie mamy. Na szczęście.

A ja na pamiatkę 1-szej komunii dostałam od kogos plastikowy krzyżyk z flurescencyjnym Jezusem, który swiecił w nocy na zielono. Przez jakis czas nawet wisiał u mnie w pokoju, bo dla 8 latki był fascynujący...

Mnie też ten Chrystus powalił...Bo jeszcze niektórzy dawniej budowali sobie malutkie kapliczki przed domem ,czasem wmurowywało sie postac Matki Bożej w specjalna luke w elewacji a ostatnio na takim malym domku widzialam taki wielki krzyz wielkosci 3/4 wysokosci budynku i to z cała pewnoscia nie kaplica byla...

Jak dla mnie takie uzewnetrznainie wiary to za duzo,a nie wystarczylby taki krzyzyk zwieszszony na scianie wewnatrz??

Wspolczuje pijaczkowi jakiemus wracajacemu na rauszu przy takim mrugajacym Chrystusie....Pewno nietknal by juz alkoholu....

Nie wiem, czy widzieliście (ja dopiero ostatnio) np w Liroy M śliczne "żywe obrazy" np prawie prawdziwy wodospad, ale są i inne wszystko podświetlone, odlot - mówię Wam :lol:

cudowne są!

i zawsze kilka zafascynowanych osób przy nich stoi...)

Np. moje dziecko. Stałoby, gdyby u nas było LM.

Ale kiedyś widziałam taki obraz z dźwiękiem dodatkowo. Jakieś ptaszki i szum wody. Suuuper. :wink:

Ja z kolei marzę o żabie w ogrodzie.

Ale raczej kamiennej, niż zielonej żabce ceramicznej. 8)

Albo fontannie w kształcie żaby. Kamiennej.

Poważnie mówię.

Apropos prezentów od rodziny.

Moja rodzina też oświadczyła, że prezent już upatrzony ma do nowego domu. Pytam więc co to? Nie chcieli pary puścić (mama). Więc naciskałam a ona: "no dobra, taki piękny zegar w skórze w formie obrazu" :o No i mnie rozwaliła ......

Kategorycznie zabroniłam - nie dość, że w ogóle za zegarami nie przepadam, to jeszcze ten w skórze....... :-?

Całe szczęście, że wprowadzać się będziemy w lecie - do tej pory rodzince wywietrzeją z głowy pomysły o zegarach, obrazach, które mi się nie podobają....itd.

A może dla tych co to koniecznie muszą już coś kupić (bo przecież winko by wystarczyło :D ) listę jak na ślub zrobić....... :roll: ? :wink:

:lol:

Mnie już znajomi podpytują, co chcę na parapetówę :D

Raz nie wytrzymałam po piwku i palnęłam, że ratę kredytu :oops: :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Masz pojęcie, jak mi się głupio potem zrobiło :oops: :oops: :oops:

Dobrze, że mnie już wszyscy znają i wiedzą, że po piwie mam durne odzywki :oops: :wink: