Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szczyty kiczu i kuriozum

zone

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

e tam, co by nie gadac - wlasciciele byli przynajmniej konsewentni w obranym "stylu" :)

cudna choinka moze lekko zakloca ,ale to pewnie tylko sezonowo.

a kuchnia to mi sie nawet podoba :oops: (moze z wylaczeniem budyniowo- glutowatego tynku), szczegolnie w kontrascie do wszechobecnego pedu do "wenge".

Sam kominek tez cos w sobie ma - gdyby ta wywalic telewizor, ten glutowaty tynk i dolny katafalk- to to co zostaje wyglada interesujaco :) :oops:

Przedziwny styl, choć rzeczywiście niezwykle konsekwentny.

Nie potrafię tego z niczym skojarzyć !

Ani to słynne romskie klimaty, ani typowy kicz "wiejsko- podmiejski' typu krasnali, szucznych kwiatów itp.

Coć jakby meksykańskie klimaty (kolorystyka, kafle małych rozmiarów kładzione w karo i szachownicę no i te kolumny "kaktusowe" - ale to już jakiś pomysł własny wskazujący na ispiracje. :o :wink:

Na pewno jakieś bardzo dziwaczne nagromadzenie inspiracji "etnicznych" i Bóg wie jakich, do tego nadmiar kolorów i wzorów, stąd taki efekt okropny.

Gdyby było tylko 1/4 albo i mniej z tego to mogło by być całkiem fajnie.

I na deser łazienka- moim zdaniem jakby troszeczkę "poltu" jej brakowało. Brak weny tworczej czy co :roll:

http://www.agg.lublin.pl/oferta/fotki/SBLBB15642_28.jpg

Ciekawe co to za seria płytek, bo Tubądzin Minimal to to nie jest?

E tam, jakaś mało kolorowa....

Ja tu widzę silne inspiracje Meksykiem.... moja nauczycielka od historii sztuki nazywała takie dzieła "Gargamelami" czyli że może i fajne, ale troszkę nie w tym miejscu co trzeba. Ten dom rozminął sie ze swym poprawnym położeniem o kilka ładnych tysięcy km:) Podejrzewam, że tam wyglądałby całkiem na miejscu i przeciętnie :wink:

Mnie ostanio jeden sprzedawca w sklepie, gdzie chciałam kupić kanapę chciał przekonać, że pomarańczowy pasuje do różu i fioletu...?

A teraz wychodzi, że wszystko do wszystkiego pasuje a my tu na forum dywagacje prowadzimy... wenge do szrości, kremowy do beżu... zmarnowany normalnie czas :roll:

Mój męczyzna to nawet chciał się umówić na oglądanie tego domu bo tak jest ciekawy właścicieli ale ja obawiam się, że mu się chałupa podoba :D

Myślicie, że projekt i wykonanie by Forest Natura???

Witam.

Przyjmuję to jako żart :wink: . Pomimo tego że pisałem kiedyś że chętnie popełnił bym jakiś kicz. Ale nie o te klimaty mi chodziło :-(

Takiemu klientowi zaproponował bym prawdziwą meksykańską kiv'ę lub gliniany kominek z pracowni Zdrowaka.

Pozdrawiam.

Myślicie, że projekt i wykonanie by Forest Natura???

Witam.

Przyjmuję to jako żart :wink: . Pomimo tego że pisałem kiedyś że chętnie popełnił bym jakiś kicz. Ale nie o te klimaty mi chodziło :-(

Takiemu klientowi zaproponował bym prawdziwą meksykańską kiv'ę lub gliniany kominek z pracowni Zdrowaka.

Pozdrawiam.

Toż to oczywista oczywistość, że to był żart :D Myślę, że z Twoimi genialnymi pomysłami i świetnym smakiem nie byłbyś w stanie zrobić kominka w tym domu. Chyba nawet śmiertelna dawka alkoholu by nie pomogła :wink:

Witam.

Hm...kaska...i jedziemy z tym "koksem" :lol:

No może nieco inaczej by wyglądał 8)

Ale tak nawiasem - ten na zdjęciu pasuje całościowo do klimatów...W każdym razie skopiowałem zdjęcie do mojej prywatnej kolekcji. Zdjęć takich "kominkowych rodzynów" mam co najmniej kilkanaście, ale nie będę ich prezentował na Forum (chociaż już o tym myślałem) bo jak to się mówi: są gusta i guściki - każdy ma prawo do swego :wink:

Pozdrawiam.