Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szczyty kiczu i kuriozum

zone

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam serdecznie weszłam poczytać jak zawsze i widzę tu taki temacik i jestem zszokowana co tu czytam,i ze każdy moze wtrazic swoje zdanie wiec postanowilam i ja.Nie podoba mi sie jak pisze ktos o krasnalach meblach na polysk o stylu amerykanskim czy wogole umieszczanie tu linkow do stron itd i pisanie o kiczu.Chcialabym zeby kazdy poprzegladal swoj dziennik ,zdjecia i czy w nich nie ma jak to sie pisze kiczu -ze moze za 20 lat ktos napisze tak o was bo bedzie wtedy inna moda jaka to byla kiedys na te np. biedna krasnale itd nie bede sie juz rozpisywala o tych kranach itd.Moim zdaniem macie wysokie mniemanie o sobie ,ze macie wszystko najlepsze najladniejsze i najdrozsze nie kanape ,sofe za 1000 zl ale musi byc za 5000 i mozna sie tym wtedy chwalic zdjecia pokazywac na kazdej stronie by kazdy widzial ile to mamy kasy,ale czy to tu jest wazne moim zdaniem chyba nie jest to forum tylko dla bogaczy ale i dla ludzi ktorzy maja buduja na kredyt i ze jak maja cos juz w nie waszym stylu to dla was kicz -smieszne gdyby teraz byla moda na krasnale kazdy z was w swoim ogrodzie by mial i to niejednego meble na wysoki polysk by staly w kazdym teraz domu -straszne co tu czytam,i dochodze do wniosku ze jest niejedna taka osoba jak ja przegladajaca to

forum ,nie piszaca ,buduje,wykancza, ktora nie chwali sie tym co ma -bo zostanie skrytykowana i ze zostanie wziete to za kicz bo buduje urzadza za kredyt i nie stac jest na meble za 10 tys ktore teraz takie modne poruszyl mnie ten temat i napewno nie mnie jedna -teraza napewno nie pochalailabym sie tym co mam jak urzadzam -poruszylo mnie to strasznie - nabijacie sie z takich ludzi jak ja!!!

Ze kazda dziurke upychamy jak umiemy i tym co mamy czekajac na czasy kiedy bedzie nas stac kupic choc jedna rzecz nie kiczowata waszym zdaniem.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Interpunkcja

Witam serdecznie weszłam poczytać jak zawsze i widzę tu taki temacik i jestem zszokowana co tu czytam,i ze każdy moze wtrazic swoje zdanie wiec postanowilam i ja.Nie podoba mi sie jak pisze ktos o krasnalach meblach na polysk o stylu amerykanskim czy wogole umieszczanie tu linkow do stron itd i pisanie o kiczu.Chcialabym zeby kazdy poprzegladal swoj dziennik ,zdjecia i czy w nich nie ma jak to sie pisze kiczu -ze moze za 20 lat ktos napisze tak o was bo bedzie wtedy inna moda jaka to byla kiedys na te np. biedna krasnale itd nie bede sie juz rozpisywala o tych kranach itd.Moim zdaniem macie wysokie mniemanie o sobie ,ze macie wszystko najlepsze najladniejsze i najdrozsze nie kanape ,sofe za 1000 zl ale musi byc za 5000 i mozna sie tym wtedy chwalic zdjecia pokazywac na kazdej stronie by kazdy widzial ile to mamy kasy,ale czy to tu jest wazne moim zdaniem chyba nie jest to forum tylko dla bogaczy ale i dla ludzi ktorzy maja buduja na kredyt i ze jak maja cos juz w nie waszym stylu to dla was kicz -smieszne gdyby teraz byla moda na krasnale kazdy z was w swoim ogrodzie by mial i to niejednego meble na wysoki polysk by staly w kazdym teraz domu -straszne co tu czytam,i dochodze do wniosku ze jest niejedna taka osoba jak ja przegladajaca to

forum ,nie piszaca ,buduje,wykancza, ktora nie chwali sie tym co ma -bo zostanie skrytykowana i ze zostanie wziete to za kicz bo buduje urzadza za kredyt i nie stac jest na meble za 10 tys ktore teraz takie modne poruszyl mnie ten temat i napewno nie mnie jedna -teraza napewno nie pochalailabym sie tym co mam jak urzadzam -poruszylo mnie to strasznie - nabijacie sie z takich ludzi jak ja!!!

Ze kazda dziurke upychamy jak umiemy i tym co mamy czekajac na czasy kiedy bedzie nas stac kupic choc jedna rzecz nie kiczowata waszym zdaniem.

czyżby uderz w stół a nożyce się odezwą?

takie ozdoby jak krasnale nigdy ni były modne i zawsze były kiczem, a nie zauwazyłam, zeby ktoś na zdjęciach pokazywał jako kicz kanapę za 1000zł...

albo takie szafki we wdzięcznym kształcie trumienek, one z całą pewnością tanie nie były...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Interpunkcja

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Trurl, ubiegła/eś mnie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kasiutek :-? :wink: , do tematów należy podchodzić z uśmiechem, co jest kiczem dla jednego dla innego arcydziełem, po prosu należy troszkę się umieć pośmiać także z siebie :-? :wink: :o , np jak elutek mógł sfotografować "mój" czajnik :-? :wink: :wink: :wink: . sama pewnie zauważyłaś że tutaj też dyskutuej sie co jest lub było no i bedzie kiczem, ja też pewnie mam parę kiczowatych rzeczy w domu :-? :wink: :lol: :lol: i się tym nie martwię, także Kasiutek spoko i się troszke pobaw, a najwiekszą sztuką jest umieć śmiać się z samego siebie :):):):)

(tak w tajemnicy miałem zamiar postawić krasnala w ogrodzie dla ......... przekory :):):))

a cała reszta :oops: :wink: :wink: sza od ortografii ................ :o :o :oops: :wink: :wink: :lol: :lol:

Ludzie wyluzujcie... od początku ni byłam zwolenniczką tego tematu bo było jasne jak to się skończy... prawda jest taka, że Polacy uwielbiają krytykować i tyle... :oops: ten temat to morze i nigdy nie dojdzie się w nim do konsensusu i tyle. Każdy jest inny więc lubi co innego i niech tak zostanie bo świat byłby nudny gdyby każdy robił wszystko pod linijkę :wink: proponuję wklejać swoje zdjęcia, swoich osiągnięć-kto będzie chciał to pochwali, a nie krytykować gusta innych- wszystko na ten temat :D

Krasnale staly w niejednym ogrodzie niejedna wtedy osoba przechodzac obok robila oh ah a teraz sie nabija,szkoda słow jaki czlowiek moze byc niepamietliwy marzenia o ogrodach i w nich krasnalach teraz sie tego wstydzi,szkoda słow-kiedys przyjdzie dzien ze oczko wodne bedzie kiczem ,skalniaki ,basen.....

:lol:

szczególnie basen!

i pływalnie gminne ! :lol:

No ok, piszesz że śmianie się z tego co kupiłaś, masz w domu i uważasz za kicz jest ok. Ale co jeśli ktoś inny też ma tą samą rzecz i poczuje się urażony bo śmiejesz się z tego co ma i nie daj panie jeśli dał za to duże pieniądze z kredytu :roll: Błędne koło.

Jak tu już wiele osób stwierdziło kicz jest pojęciem względnym, zawsze znajdą sie osoby dla których nawet te "modne meble za 10tys" będą kiczem. Nie popadajmy w paranoje i popieram że każdy powinien robić/kupować to co mu się podoba, a do takich tematów powinno się podchodzić z dystansem :) Śmiech to zdrowie :D