Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szczyty kiczu i kuriozum

zone

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeśli miałes na myśli mój :wink: to jest to Rafał Olbiński - polski plakacista tworzący w Stanach :D Ale, fakt- mozna sie pomylic :wink:

Nie pomyliłem się :D

Wiem dobrze , że to Olbiński, pisałem przecież wyraźnie o fascynacji jedynie Magrittem a nie kto jest autorem :D :D

Jeszcze bardziej można się pogubić oglądając jego Manon .

PS miałem okazję poznać i pogadać sobie osobiście z Rafałem, tuż przed jego wyjazdem do Paryża, pisałem wówczas pracę o ilustracji muzycznej. :wink:

Jeśli miałes na myśli mój :wink: to jest to Rafał Olbiński - polski plakacista tworzący w Stanach :D Ale, fakt- mozna sie pomylic :wink:

miałem okazję poznać i pogadać sobie osobiście z Rafałem, tuż przed jego wyjazdem do Paryża, pisałem wówczas pracę o ilustracji muzycznej. :wink:

WOW! :D Wygląda na sympatycznego faceta i szalenie mi sie podoba jego spojrzenie na świat :wink: A jego wyobraźnia i spojrzenie na ...kobiety :wink: Super :D

Jeżeli mówimy o wschodzie to jak to nazwać? ............tradycją? ..........kulturą? ...........czy zbiorem kiczu??

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/18134/ciezarowka1.jpeg

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/18134/ciezarowka2.jpeg

To zależy gdzie jeżdżą te autobusy. Jeśli po Indiach to pewnikiem tradycja i kultura. Jeśli w Polsce to już chyba kicz, choć pewnie też zależy od kontekstu :)

inez5

O kobietach nie rozmawialiśmy ( raczej) :D

Owszem sympatyczny dosyć.

Teraz żałuję, że nie zapytałem Go wówczas o szczyty kiczu :p :p

Myślę , że Jego zdanie dużo by wniosło Świerzego (W.Świerzego off cors :wink: ), chociaż Olbiński to człowiek z dużym dystansem do siebie.

W każdym razie taki był.

to jest chyba jelonek ;)

moja córka takiego chciała

czy jest kiczowaty ?

zalezy kto co lubi 8)

wg. mnie nie, raczej pozytywnie zakręcowy

a może za bardzo... :D

albo zależy co kto ma we wnętrzu 8)

ja tego jelonka traktuję w formie żartu i nie biorę go dosłownie

kiczem i w ogóle elementem nie do przyjęcia, byłby dla mnie "naturalny" odpowiednik

http://imgserv2.polter.pl/sub/bB6548.jpg

A się przyznam, że taką kaczkę ( w stadku ) podarowałam moim dzieciom starszym ( synowi i przyszłej synowej) na Dzień Dziecka.

Taki Kiczor w sumie a wywołał falę dzikiej radości i rzucane płomienne spojrzenia na siebie nawzajem.. :oops: :oops:

Oj będzie się działo w tej wannie, będzie. :oops: Wyścigi i łodzie podwodne i kto większą fontannę wysiura :oops:

Kiczor górą !

http://imgserv2.polter.pl/sub/bB6548.jpg

A się przyznam, że taką kaczkę ( w stadku ) podarowałam moim dzieciom starszym ( synowi i przyszłej synowej) na Dzień Dziecka.

Taki Kiczor w sumie a wywołał falę dzikiej radości

Kiczor górą !

Śkiczny kiczor kaczor. :D

moje dzieci też taką mają :roll:

:wink:

Gość Pepeg z Gumy
to jest chyba jelonek ;)

czy jest kiczowaty ?

zalezy kto co lubi 8)

kiczem i w ogóle elementem nie do przyjęcia, byłby dla mnie "naturalny" odpowiednik

O tak.Zawsze powieszenie jakiejkolwiek głowy na ścianie, jest generalnie formą fenomenalnego żartu.

Proponuję dla większych jaj powiesić na ścianie głowę śp. gajowego albo chociaż gumowy odlew łba naszego Burka , co go rok temu sołtys przejechał po pijaku.

Takie żarty są zawsze wyrazem wyjątkowego poczucia humoru i wysublimowanego smaku.

to jest chyba jelonek ;)

czy jest kiczowaty ?

zalezy kto co lubi 8)

O tak.Zawsze powieszenie jakiejkolwiek głowy na ścianie, jest generalnie formą fenomenalnego żartu.

Proponuję dla większych jaj powiesić na ścianie głowę śp. gajowego albo chociaż gumowy odlew łba naszego Burka , co go rok temu sołtys przejechał po pijaku.

Takie żarty są zawsze wyrazem wyjątkowego poczucia humoru i wysublimowanego smaku.

po pierwsze : tak, ta różowa figurka jest dla mnie żartem

tak samo jak usta służące za kanapę, jak rzeźba popiersia Che Guevary czy gipsowy odcisk penisa Jimiego Hendrixa, etc.

po drugie: chyba nie zrozumiałeś mojej DRUGIEJ części wypowiedzi, proponuję przeczytać jeszcze raz

i po trzecie: kto powiedział, że ja sobie coś takiego powieszę na ścianie ?

i tak dla wyjaśnienie, nie posiadam burka, nie mieszkam na wsi i nie wypycham zwierząt

Gość Pepeg z Gumy

tak samo jak usta służące za kanapę, jak rzeźba popiersia Che Guevary czy gipsowy odcisk penisa Jimiego Hendrixa, etc.

po drugie: chyba nie zrozumiałeś mojej DRUGIEJ części wypowiedzi, proponuję przeczytać jeszcze raz

i tak dla wyjaśnienie, nie posiadam burka, nie mieszkam na wsi i nie wypycham zwierząt

Nie interesuje mnie czy sobie powiesisz , czy nie - Twój interes.Tak samo jak to, gdzie mieszkasz i co robisz. Ważniejsza tu była jedynie ocena przedstawionego gniota, którego wraz z penisem Jimmiego ,traktujesz jako dobry żart.

Takie żarty z reguły są zawsze bardziej kiczowate niż śmieszne.

Podobnie nie śmieszą mnie małe trumienki czy trupie główki traktowane we wnętrzu jako szpas.

I obojętne, choćbyś nawet gipsowego penisa Hendrixa zamieniła na własną, marmurową waginę nie będzie to ani śmieszniej, ani bardziej designersko - będzie zwyczajny kicz, może tylko bardziej lub mniej apetyczny.

Nie wiem jednak czy apetyczny ,bo nie widziałem.

Nie interesuje mnie czy sobie powiesisz , czy nie - Twój interes.Tak samo jak to, gdzie mieszkasz i co robisz. Ważniejsza tu była jedynie ocena przedstawionego gniota, którego wraz z penisem Jimmiego ,traktujesz jako dobry żart.

Takie żarty z reguły są zawsze bardziej kiczowate niż śmieszne.

Podobnie nie śmieszą mnie małe trumienki czy trupie główki traktowane we wnętrzu jako szpas.

I obojętne, choćbyś nawet gipsowego penisa Hendrixa zamieniła na własną, marmurową waginę nie będzie to ani śmieszniej, ani bardziej designersko - będzie zwyczajny kicz, może tylko bardziej lub mniej apetyczny.

Nie wiem jednak czy apetyczny ,bo nie widziałem.

skoro nic cię nie interesuje to po wuja interesujesz się moim poczuciem humoru (bo to je oceniasz a nie jelenia) :roll:

mnie tam też nie interesują twoje upodobania bądź nie do trumienek i innych gadżetów o jakich ja nawet pojęcia nie mam

dobry żart czy słabszy, nie o to tutaj chodzi, ja w przeciwieństwie do Ciebie nie traktuję pewnych rzeczy tak serio, tyle

rozumiem, że świnka skarbonka czy zabawki dla psów w formie gumowego kurczaka też są dla Ciebie nie do przyjęcia

no cóż, jedni doszukują się drugiego dna tam gdzie go nie ma a inni patrzą na pewne rzeczy z przymrużeniem oka

p.s.

własną, marmurową waginę nie będzie to ani śmieszniej,

hmmm... ja jednak myślę, że mój facet by się uśmiał gdybym mu taką podarowała w prezencie

jak widzisz punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :p

ewentualnie niech będzie, że mamy spaczone, czarne i w ogóle totalnie dziwne poczucie humoru

skoczę się teraz oklepać deseczką

wyluzzzzuj

Gość Pepeg z Gumy

inni patrzą na pewne rzeczy z przymrużeniem oka

Masz na myśli to swoje marmurowe cudo, co to by pewnie Twojego faceta tak ubawiło ?

Już mówiłem, że nie widziałem.

Kto wie, może jakbym zobaczył, też bym się uśmiał ?