Annja 12.02.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Jest i kominek http://inspiracje.leroymerlin.pl/medium/157_HPIM0528.JPG LM powinno jakaś cenzurę stosować przy zamieszczaniu tych zdjęć przez klientów, bo im niszczą wizerunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.02.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Może nie jest to szczyt designu, ale kiczami (lub szczytami kiczu) w sumie też tego bym nie nazwała - myślę o tej Bawarii z Prowansją. Ot, zwykła przeciętność blokowa. Ale kiczowate będą dla mnie styropianowe kasetony na suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 13.02.2010 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Ale kiczowate będą dla mnie styropianowe kasetony na suficie trochę pałacu w mieszkaniu jeszcze brakuje mosiężnych świeczników i fortepianu... P.S. Inspiracje LM są "niesamowite" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 13.02.2010 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 a pamiętacie jak kiedyś się zbierało butelki albo inne gadżety??? w wielu domach do dziś stoją jako dekoracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 13.02.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Ale kiczowate będą dla mnie styropianowe kasetony na suficie trochę pałacu w mieszkaniu jeszcze brakuje mosiężnych świeczników i fortepianu... P.S. Inspiracje LM są "niesamowite" Jest jednak pewna roznica w pieniążkach miedzy kasetonami 2 zl/m2 a fortepianem min. 10.000 zl/sztuke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 13.02.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Elfir - ja nie będę mogła przez Ciebie spać! Przeżyłam poważny wstrząs po wizycie na stronie z "inspiracjami" LM! Np. to - to nie jest bynajmniej dom publiczny w Szanghaju, to jest "salon" http://inspiracje.leroymerlin.pl/medium/6308_DSC_0275.jpg To sa zrealizowane czyjes marzenia Cudze marzenia moga zaskakiwac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.02.2010 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 chciałabym umieć grać na fortepianie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 13.02.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Dla mnie fortepian sam w sobie też oczywiście nie jest kiczem i to nie dlatego, że jest kosztowny, tylko dlatego, że jest po prostu piękny, ale jeżeli ktoś absolutnie nie umie grać na tym instrumencie i wstawia go do salonu właśnie po to, żeby na nim poustawiać bibeloty to może moim zdaniem zakrawać na kicz. Uważam również, że nie tylko rzeczy tanie mogą być kiczowate, można wydać mnóstwo kasy i urządzić upiorne wnętrze. Chociażby to drugie zdjęcie Elfir z "fantazyjnie" upiętymi firankami - to nie są tanie meble, a te firanki nie są z Jyska ( jak moje ), a wyszedł potworek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 13.02.2010 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 sam fortepian jest piękny mi chodziło o pałacowy styl w bloku (mieszkaniu o powierzchni powiedzmy 60 m.kw. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 14.02.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 dlaczego ... ...najlepiej jak link się kończy na img , jpg .JPG itd. czyli : http://lh5.ggpht.com/_KUhTR1lui4M/S3c2Fp4_y-I/AAAAAAAACcs/3AB1W_Na_hI/624259716_c9a5d03a6a.jpg http://lh5.ggpht.com/_KUhTR1lui4M/S3c2Fp4_y-I/AAAAAAAACcs/3AB1W_Na_hI/624259716_c9a5d03a6a.jpg ps. komóra za pasem ,na stole browce & paluchy ,na ścianie pies noorrrmalnie bajka Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 14.02.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Tak na marginesie, to pan gra na pianinie Ale wnętrze urocze, najbardziej urzekający jest ten martwy "pies" na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.02.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 nie znalazłam zdjątka z fortepianem, które pasowałoby do tego tematu a różnicy między pianinem a fortepianem chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć bo fortepianów naogół się nie trzyma w bloku - zajęłyby cały pokój. No chyba, ze gabinetowy, ale ten optycznie przypomina bardziej pianino. Nawiasem mówiąc mam pianino (fortepian za duży ) i co w tym dziwnego? Stoi sobie, czaem ktoś pogra w przypływie natchnienia. Czy to źle? Powiem więcej, nawet dla tego pianina zrobiliśmy gabinet w stylu... no trochę angielskim.- tapeta udająca matriał łączona z ciemnym drewnem... barek i stare pianino. Hm, pewnie niejeden by wybrzydzał... Na wszeli wypadek nie wklejam zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 14.02.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Na wszeli wypadek nie wklejam zdjęcia Dobra , dobra ... Zdejmuj psa ze ściany i cykaj foty Czekamy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.02.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Dobra , dobra ... Zdejmuj psa ze ściany i cykaj foty Czekamy Pozdrawiam to musiałabym zdjąc z niego wszystkie bibeloty i przydasie, które pcha tam mój mąż, często -bo nie ma na nie miejsca gdzieś indziej a pianino to taki dobry stojak na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 14.02.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Hm, pewnie niejeden by wybrzydzał... Na wszeli wypadek nie wklejam zdjęcia ale od tego sie nie umiera no dawej ten salon, tapeta mnie interesuje, bo sama kombinuję coby wtrącić jakąs tapetę, co prawda do przedpokoju ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 14.02.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 globalizacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.02.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 uczyniwszy sobie w tym roku spacer po osiedlu bożonarodzeniową porą doszłam do wniosku, że to wcale nie amerykanie mają na tym punkcie najbardziej ... . Racja. Niemcy maja na tym punkcie jeszcze bardziej ... . A Polacy strasznie lubia ich naśladować. Wiadomo, że co niemieckie to dobre. zapomniałam dodać dobrze zaopatrzony gazetnik obok szczotki do wc. nie wiem tylko czy to kicz czy....... nie wiem nawet jak to nazwać - brak słów Ooo przepraszam. To jest normalne wyposażenie łazienki. Jeszcze dodałabym jeden szczyt bezguścia w polskim wykonaniu - obrazy (albo co gorsza reprodukcje obrazów) oprawione z złocone (bądź w kolorze złota) ciężkie ramy - które mogą być piękne - obiektywnie (jeśli są powieszone z Zamku Królewskim lub innym pałacu) ale w mieszkaniach/domach są jakby "z innej parafii". Znaczy się kiczem są reprodukcje w ramach czy reprodukcje w ogóle? Jeśli to drugie to nie rozumiem dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.02.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 JoShi o gazetniku to już były wymienione opinie http://forum.muratordom.pl/tylko-dla-pan-durne-pomysly-facetow-na-urzadzenie-mieszkania,t163887-180.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.02.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 W mojej łazience stale jakaś ksiązka lub gazeta lezy przy klozecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 16.02.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 zapomniałam dodać dobrze zaopatrzony gazetnik obok szczotki do wc. nie wiem tylko czy to kicz czy....... nie wiem nawet jak to nazwać - brak słów JoShi napisał: Ooo przepraszam. To jest normalne wyposażenie łazienki. Oj kobraa, a Ty nie czytasz siedząc na kiblu albo w wannie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts