cieszynianka 12.03.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 A wracając do kiczu, który w tym przypadku nazwałabym tandetą, to... Pod choinkę dane mi było dostać przecudnej urody lampę do kompletu z niezmiernie ślicznym wazonem, z komentarzem, że to na nowy dom Jakoś starałam się ukryć moje "szczęście", ale... co ja mam z tym zrobić. Wiem, że osoba, która mi to dała, starała się i wiem, że nie dysponuje jakąś dużą ilością gotówki, ale są ładne i niedrogie lampy. Trochę jest mi żal i chyba skończy się na tym, że lampa stanie na pierwszą wizytę a potem, jak to zwykle bywa, jakoś się tak przypadkiem rozbije. A poniżej moje cudo. Gdyby ktoś reflektował... W tym właśnie problem, że dla każdego "ładne" wygląda inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 12.03.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 W tym właśnie problem, że dla każdego "ładne" wygląda inaczej No tak, faktycznie. TA lampa była akurat ładna dla obdarowującego, dla obdarowanego już nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 15.03.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Podstawę przemalować na biało lub szaro, klosz zmienić na jednolity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.03.2010 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Jestem wstrząśnięta ofertą mieszkaniowa w naszym kraju: http://www.domy-mieszkania.pl/oferta/4414a1898b2a4.JPGhttp://www.domy-mieszkania.pl/oferta/4414a14a83d86.JPGjakby ktoś chciał to cudo architektury kupić: http://www.domy-mieszkania.pl/domy/sprzedaz,358.html?PHPSESSID=45e56d26b6578117fb83622217eef567 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 15.03.2010 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 jakby ktoś chciał to cudo architektury kupić: http://www.domy-mieszkania.pl/domy/sprzedaz,358.html?PHPSESSID=45e56d26b6578117fb83622217eef567 Cena przedmiotu ogłoszenia - 1 PLN I tyle jest wart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 15.03.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 jakby ktoś chciał to cudo architektury kupić: http://www.domy-mieszkania.pl/domy/sprzedaz,358.html?PHPSESSID=45e56d26b6578117fb83622217eef567 Cena przedmiotu ogłoszenia - 1 PLN I tyle jest wart. Z opisu nieruchomości: "Budynek doskonale nadający się rownież do celow komercyjnych(pensjonat,agencja,gabinety/klinika,itd,) " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 15.03.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 jakby ktoś chciał to cudo architektury kupić: http://www.domy-mieszkania.pl/domy/sprzedaz,358.html?PHPSESSID=45e56d26b6578117fb83622217eef567 Cena przedmiotu ogłoszenia - 1 PLN I tyle jest wart. Z opisu nieruchomości: "Budynek doskonale nadający się rownież do celow komercyjnych(pensjonat,agencja,gabinety/klinika,itd,) " Chyba nie ta od restrukturyzacji i modernizacji rolnictwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 16.03.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 A wracając do kiczu, który w tym przypadku nazwałabym tandetą, to... Pod choinkę dane mi było dostać przecudnej urody lampę do kompletu z niezmiernie ślicznym wazonem, z komentarzem, że to na nowy dom Jakoś starałam się ukryć moje "szczęście", ale... co ja mam z tym zrobić. Wiem, że osoba, która mi to dała, starała się i wiem, że nie dysponuje jakąś dużą ilością gotówki, ale są ładne i niedrogie lampy. Trochę jest mi żal i chyba skończy się na tym, że lampa stanie na pierwszą wizytę a potem, jak to zwykle bywa, jakoś się tak przypadkiem rozbije. A poniżej moje cudo. Gdyby ktoś reflektował... http://lh3.ggpht.com/_OPK8PoAILUE/S5n2Y0lq4iI/AAAAAAAACPw/G29cUII8X08/s512/P050110_17.08.JPG Nie uwierzysz, ale też dostałam na "nowy dom" prawie identyczną lampę, mam zamiar przemalować ją na biało a klosz wymienić na szary i będzie mi pasowała do jadalni pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 16.03.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Dlatego zapraszając gości na "wielkie otwarcie" nowego domu zastrzegę, aby nie przynosili absolutnie żadnych dekoracji, lamp, ramek na zdjęcia, obrazów etc. Może poskutkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.03.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 ja to nawet sie zastanawialam czy nie zrobić listy na jakimś zoomzoomie czy innym rossim. niestety znając zycie to by zostało uznane za snobizm. i skończy sie na zbieraninie niepotrzebnych rupieci. szkoda że coś takiego nie jest u nas przyjęte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 17.03.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 ja nie mam siły ani ochoty nawet na zrobienie listy, ale dzięki swojej inteligencji wrodzonej wpadłam na lepszy pomysł...dużo jest różnych kont na FM oraz gdziekolwiek indziej rozmaitych ludzkich niedoli więc każdy gość parapetówkowy wylosuje sobie karteczkę z numerem konta, na które będzie mógł przekazać to co ewentualnie chciałby wydać na mniej lub bardziej potrzebny prezent mam nadzieję, że tego nikt nie uzna za snobizm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 17.03.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 A wracając do kiczu, który w tym przypadku nazwałabym tandetą, to... Pod choinkę dane mi było dostać przecudnej urody lampę do kompletu z niezmiernie ślicznym wazonem, z komentarzem, że to na nowy dom Jakoś starałam się ukryć moje "szczęście", ale... co ja mam z tym zrobić. Wiem, że osoba, która mi to dała, starała się i wiem, że nie dysponuje jakąś dużą ilością gotówki, ale są ładne i niedrogie lampy. Trochę jest mi żal i chyba skończy się na tym, że lampa stanie na pierwszą wizytę a potem, jak to zwykle bywa, jakoś się tak przypadkiem rozbije. A poniżej moje cudo. Gdyby ktoś reflektował... http://lh3.ggpht.com/_OPK8PoAILUE/S5n2Y0lq4iI/AAAAAAAACPw/G29cUII8X08/s512/P050110_17.08.JPG Nie uwierzysz, ale też dostałam na "nowy dom" prawie identyczną lampę, mam zamiar przemalować ją na biało a klosz wymienić na szary i będzie mi pasowała do jadalni pozdrawiam Moja jest ladniejsza ... szkliwiony braz z wypuklymi kisciami winogron i bezowym kloszem w zlote greckie szklaczki Myslalam, ze to tylko ja jestem poszkodowanym sczczesliwym posiadaczem prezentowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.03.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 shell... pomysł nowatorski niepowiem jednak ja bym tak nie zrobiła... z wielu powodów. i żadnym z nich nie jest posądzenie o snobizm. ale to pewnie zależy od podejścia towarzystwa. no ale to z kiczem nie ma nic wspólnego, więc eot swoją drogą zaczęłam grzebać w pamięci w poszukiwaniu moich cennych skarbów i od razu przyszedł mi na myśl ceramiczny podgrzewacz do potraw, malowany w kwiatuszki i... uzmysłowiłam sobie że tak naprawdę on nie jest kiczowaty tylko kompletnie nie dopasowany do charakteru naszego domu i w innym wystroju wyglądałby wspaniale. i to mi przypomniało naszą wpadkę prezentową. zawieźliśmy znajomym piekną białą ultranowoczesną misę (sami byśmy taką chcieli dostać ). jak zobaczyliśmy ich dom... z kocimi łbami przed domem, starą XV wieczną ceglaną śnianą kominkową, i zabytkowymi meblami kuchennymi to wybuchnęliśmy śmiechem. przez pół pobytu byl to temat żartów. włącznie z obietnicą przywiezienia w ramach rewizyty miski w różyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 22.03.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Jestem wstrząśnięta ofertą mieszkaniowa w naszym kraju: matko, co za potwór mieszkaniowy. Tak, ja też jestem wstrząśnięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 26.03.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Nie uwierzysz, ale też dostałam na "nowy dom" prawie identyczną lampę, mam zamiar przemalować ją na biało a klosz wymienić na szary i będzie mi pasowała do jadalni pozdrawiam Moja jest ladniejsza ... szkliwiony braz z wypuklymi kisciami winogron i bezowym kloszem w zlote greckie szklaczki Myslalam, ze to tylko ja jestem poszkodowanym sczczesliwym posiadaczem prezentowym Nie jestem osamotniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 04.05.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 nie wiem czy to się do końca wpasowuje w temat, ale się uśmiałam, więc wrzucam:http://allegro.pl/item1015542233_wieszak_suszarka_na_biustonosze.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 04.05.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 A czemu uważasz że kicz? Bo różowy, czy dlatego, że ktoś dba o fason stanika, który kosztował krocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 05.05.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Mam wybrać z tych twoich opcji? Rozchmurz się Joshi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 05.05.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Wystarczy że uzasadnisz. Jeśli rozumiesz znaczenie słowa 'kicz'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andape 05.05.2010 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Chmmmm... różu nie lubię ale takim wieszaczkiem bym nie pogardziła - lubię mieć wszystko poukładane a do bielizny poza mną nikt mi nie zagląda więc... ale może ja dziwna jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts