Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szczyty kiczu i kuriozum

zone

Recommended Posts

A wracając do kiczu, który w tym przypadku nazwałabym tandetą, to... Pod choinkę dane mi było dostać przecudnej urody lampę do kompletu z niezmiernie ślicznym wazonem, z komentarzem, że to na nowy dom :-? :( Jakoś starałam się ukryć moje "szczęście", ale... co ja mam z tym zrobić. Wiem, że osoba, która mi to dała, starała się i wiem, że nie dysponuje jakąś dużą ilością gotówki, ale są ładne i niedrogie lampy. Trochę jest mi żal i chyba skończy się na tym, że lampa stanie na pierwszą wizytę a potem, jak to zwykle bywa, jakoś się tak przypadkiem rozbije.

A poniżej moje cudo. Gdyby ktoś reflektował...

W tym właśnie problem, że dla każdego "ładne" wygląda inaczej :roll: :wink:

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cena przedmiotu ogłoszenia - 1 PLN

I tyle jest wart. ;-)

Z opisu nieruchomości:

"Budynek doskonale nadający się rownież do celow komercyjnych(pensjonat,agencja,gabinety/klinika,itd,) "

:D :D :D

Cena przedmiotu ogłoszenia - 1 PLN

I tyle jest wart. ;-)

Z opisu nieruchomości:

"Budynek doskonale nadający się rownież do celow komercyjnych(pensjonat,agencja,gabinety/klinika,itd,) "

:D :D :D

Chyba nie ta od restrukturyzacji i modernizacji rolnictwa :roll:

A wracając do kiczu, który w tym przypadku nazwałabym tandetą, to... Pod choinkę dane mi było dostać przecudnej urody lampę do kompletu z niezmiernie ślicznym wazonem, z komentarzem, że to na nowy dom :-? :( Jakoś starałam się ukryć moje "szczęście", ale... co ja mam z tym zrobić. Wiem, że osoba, która mi to dała, starała się i wiem, że nie dysponuje jakąś dużą ilością gotówki, ale są ładne i niedrogie lampy. Trochę jest mi żal i chyba skończy się na tym, że lampa stanie na pierwszą wizytę a potem, jak to zwykle bywa, jakoś się tak przypadkiem rozbije.

http://lh3.ggpht.com/_OPK8PoAILUE/S5n2Y0lq4iI/AAAAAAAACPw/G29cUII8X08/s512/P050110_17.08.JPG

Nie uwierzysz, ale też dostałam na "nowy dom" prawie identyczną lampę, mam zamiar przemalować ją na biało a klosz wymienić na szary i będzie mi pasowała do jadalni :wink:

pozdrawiam

ja nie mam siły ani ochoty nawet na zrobienie listy, ale dzięki swojej inteligencji wrodzonej wpadłam na lepszy pomysł...dużo jest różnych kont na FM oraz gdziekolwiek indziej rozmaitych ludzkich niedoli więc każdy gość parapetówkowy wylosuje sobie karteczkę z numerem konta, na które będzie mógł przekazać to co ewentualnie chciałby wydać na mniej lub bardziej potrzebny prezent mam nadzieję, że tego nikt nie uzna za snobizm...

http://lh3.ggpht.com/_OPK8PoAILUE/S5n2Y0lq4iI/AAAAAAAACPw/G29cUII8X08/s512/P050110_17.08.JPG

Nie uwierzysz, ale też dostałam na "nowy dom" prawie identyczną lampę, mam zamiar przemalować ją na biało a klosz wymienić na szary i będzie mi pasowała do jadalni :wink:

pozdrawiam

Moja jest ladniejsza ... szkliwiony braz z wypuklymi kisciami winogron i bezowym kloszem w zlote greckie szklaczki :wink:

Myslalam, ze to tylko ja jestem poszkodowanym sczczesliwym posiadaczem prezentowym :lol: :lol: :lol:

shell... pomysł nowatorski :D niepowiem :D jednak ja bym tak nie zrobiła... z wielu powodów. i żadnym z nich nie jest posądzenie o snobizm. ale to pewnie zależy od podejścia towarzystwa. no ale to z kiczem nie ma nic wspólnego, więc eot :)

swoją drogą zaczęłam grzebać w pamięci w poszukiwaniu moich cennych skarbów i od razu przyszedł mi na myśl ceramiczny podgrzewacz do potraw, malowany w kwiatuszki i... uzmysłowiłam sobie że tak naprawdę on nie jest kiczowaty tylko kompletnie nie dopasowany do charakteru naszego domu i w innym wystroju wyglądałby wspaniale. i to mi przypomniało naszą wpadkę prezentową. zawieźliśmy znajomym piekną białą ultranowoczesną misę (sami byśmy taką chcieli dostać :oops: ). jak zobaczyliśmy ich dom... z kocimi łbami przed domem, starą XV wieczną ceglaną śnianą kominkową, i zabytkowymi meblami kuchennymi to wybuchnęliśmy śmiechem. przez pół pobytu byl to temat żartów. włącznie z obietnicą przywiezienia w ramach rewizyty miski w różyczki :lol:

pozdrawiam

Moja jest ladniejsza ... szkliwiony braz z wypuklymi kisciami winogron i bezowym kloszem w zlote greckie szklaczki :wink:

Myslalam, ze to tylko ja jestem poszkodowanym sczczesliwym posiadaczem prezentowym :lol: :lol: :lol:

Nie jestem osamotniona :lol: :lol: :lol:

• 1 month później...