Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szczyty kiczu i kuriozum

zone

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ludzie, widzieć kicz to nic. Dostać coś takiego to jast dopiero... problem. Kilka tygodni temu zaprosiliśmy rodzinę mojego męża na kolację, a ponieważ byli u nas pierwszy raz, postanowili obdarować nas prezentem. Po przywitaniu się osłupiałam, bo zostałam obdarowana czymś. Czymś wielkim i ciężkim. W trakcie imprezy postanowiliśmy to coś rozpakować i wtedy... podobno moja mina byla bezcenna.

Dostaliśmy obraz o rozmiarach ok 150x50 przedstawiający 5 (słownie:pięć) wodospadów w zielonoturkusowych kolorach, oprawiony w bogatą, złotego koloru ramę. Rodzina z dumą powiedziała, że to nie wszystko, to cudo świeci i wydaje dźwięki (szum wodospadów i ćwierkanie ptaków)!!!!!!!

I co ja mam z tym zrobić??????????

Ludzie, widzieć kicz to nic. Dostać coś takiego to jast dopiero... problem. Kilka tygodni temu zaprosiliśmy rodzinę mojego męża na kolację, a ponieważ byli u nas pierwszy raz, postanowili obdarować nas prezentem. Po przywitaniu się osłupiałam, bo zostałam obdarowana czymś. Czymś wielkim i ciężkim. W trakcie imprezy postanowiliśmy to coś rozpakować i wtedy... podobno moja mina byla bezcenna.

Dostaliśmy obraz o rozmiarach ok 150x50 przedstawiający 5 (słownie:pięć) wodospadów w zielonoturkusowych kolorach, oprawiony w bogatą, złotego koloru ramę. Rodzina z dumą powiedziała, że to nie wszystko, to cudo świeci i wydaje dźwięki (szum wodospadów i ćwierkanie ptaków)!!!!!!!

I co ja mam z tym zrobić??????????

wystaw na Allegro.

Kupie - i bez kozery powiem "pieńcet" -:)

Mnie też znajomi obdarowali kiedyś niepowtarzalnym "dziełem sztuki", na szczęście nie wydawało dzięków. Aby ich nie urazić wieszałam to na cieniutkim gwoździku w przedpokoju jak się zapowiadali z wizytą. Ponieważ było to wąskie przejście, w czasie jednej z wizyt zostało "nieopatrznie" strącone ramieniem jednego z wyższych domowników. Rama się rozpadła i dzieło zostało zniszczone. Na szczęście nie zaoferowali kupienia kolejnego.

Ja naprawdę nie rozumiem jak komuś może się podobać coś takiego?

No, ok. Dzieci - one lubią kicz. Ale miałam wrażenie, że się raczej z tego wyrasta.

Podobne upodobanie do kiczu mają klienci Leroy, którzy wrzucają zdjęcia swoich wnętrz na stronę sklepu w dziale inspiracje.

Że ich zęby nie bolą od połączenia pomarańczowej kanapy i różowych ścian?

Mam taką ciocię, która gdy zobaczyła dom innej cioci, moim skromnym zdaniem urządzony klasycznie i ze smakiem, prychnęła: 'a czym tu się zachwycać, dom jak dla starszej pani' - przy czym ta komentująca ciocia ma w domu zestaw ala nowobogaccylatadziewiędzieciąte: 'złote' karnisze, 'złote' klamki, 'złote' listwy przy glazurze udającej marmurek, nieforemny ale skórzany komplet wypoczynkowy i poza stolikiem i wielkim telewizorem, oraz 2 obrazami w złotych ramach, w 40metrowym salonie nie ma nic więcej (!). I uważa, że jej dom wyznacza kanony, że to jest klasyka!

Odpowiadając na Twoje pytanie Elfir, myślę, że to kwestia kombinacji złego gustu i pewności siebie, dobrego samopoczucia, może wręcz zadufania w sobie...

Uwaga, osoby o wyrobionym guście proszone są o wyłącznie tej strony. Za uszczerbek na zdrowiu wywołany szokiem na widok poniższego obrazka nie odpowiadam.

http://img249.imageshack.us/img249/7655/beztytuuiij.jpg

No co chcesz? Stylowa kuchnia dla miłośniczek Barbie