bratki 21.08.2005 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 dobrzykowice napisał: Napisz coś więcej, bo z tego co piszesz jak dla mnie wynika, że taki efekt był zamierzony.[/color] nie wiem czy zamierzony, ale wnętrze było naprawdę piękne, ładny kominek kamienny + dębowa podłoga, piekne stoły i krzesła i tak historia z Mona Lizą. Ten obraz miał jakoś dodać chyba prestiżu. Oj, chyba zamierzony... I co więcej nie tak zamierzony jak plastykowy kwiatek na torebce od Gucciego, ani nie jak znaczek ala Gucci na torebce ze stadionu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.08.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 No to i ja się dołączę do "kiczowej" dyskusji:) Od lat walczę z mamą i jej wszechobecnymi wełnianymi serwetkami. Walka bezskuteczna - dziś rodzice mają ładny dom, piękne meble, a na nich... serwetki... Do tego jeszcze mój ojciec na swe 60-te urodziny dostał ogromnego strusia ("cudeńko") i ten struś z racji tego, że jest prezentem - stoi w "rodzicowym" holu. To tak z rodzinnego podwórka było. Ale np. u przyszłych teściów jest znacznie ciekawiej, ponieważ tuż przy wejściu uderza nas piękno obitych boazerią drzwi wejściowych, następnie wchodzimy do przedpokoju, gdzie można dostrzec przecudnej urody stiuki na ścianach tuż pod sufitem i takowe także na suficie przy mocowaniu żyrandola. Przy wejściu do kuchni zamiast drzwi oplatają nas cudne koralikowe sznureczki (trzeba uważać, gdy się wychodzi z czymś gorącym w rękach). Lodówka jest nie wiem jakiego koloru, bo z góry na dół obklejona magnesikami: selerek, truskaweczka, literki z Danonków itepe... Wizyta w "salonie" dostarcza najwięcej wrażeń, otóż: wszędzie dokoła poukładane są "śliczne" porcelanowe figurki i "porcelana" w różowe różyczki. Dosłownie wszędzie, bo nie ma 5 cm luzu pomiędzy nimi (szkoda, że nie potrafię wklejać zdjęć. W witrynach pozytywki, talerzo-zegarki, miśki, zapomniana bombka choinkowa, kryształowe wazoniki, patera ze sztucznymi owocami i wiele jeszcze...(meblościankę od ziemi do sufitu pomijam - bo to zapewne sprawa finansowa, za to cała reszta na 300% zostałaby na swoim miejscu mimo zmiany mebli). Pomiędzy meblami na ścianie wisi ogromny święty obraz z migającymi światełkami dookoła. Po obu stronach obrazu stoją krucyfiksy. Całość ozdobiona jest sztucznym kwieciem. na kolejnej ścianie mamy jakąś rzeźbę z zegarem i tuż obok niej piękny japoński rozłożysty wachlarz w nader krzykliwych kolorach, a także zdjęcie ślubne córki - wszystko razem na odcinku może dwumetrowym. Sciana naprzeciw meblościanki "ozdobiona jest" dywanem (i zapewniam, że nie służy on do ogrzewania pupy;)). Oczywiście kolory i wzory na ściennym dywanie nijak się mają do narzuty na wersalce, poduszki z wizerunkiem kotka i dywanu na podłodze. W centrum pomieszczenia oczywiście ława z firankową serwetką przykrytą szybą. Na ławie wazon ze sztucznymi żonkilami. Teraz łazienka: cała w kolorze brunatnobrązowym włącznie z wanną i umywalką. Nie wiedziałam, że takie są Możnaby poświęcić więcej uwagi łazience, jednak opis już jest długaśny, a tu przecież czeka ubikacja z ogromnym plakatem reklamującym perfumy Chanel, sądząc po fryzurze modelki, pochodzącym z czasów, gdy u nas niewiele osób o istnieniu Chanel słyszało. Podczas kontemplacji na desce klozetowej można poogladać całą kolekcję naklejek z Alfem (zapewne zapomnianych pamiątek z dzieciństwa mojego przyszłego męża). Naklejki takie można zobaczyć także na pozostałych drzwiach:) Dodam, że jest w tym mieszkaniu zachowana pewna konwencja, ponieważ naklejki są domeną Pana Domu - na Boże Narodzenie wszystkie bombki konsekwentnie oklejone są gwiazdkowymi nalepkami i przepięknie oświetlone migającymi lampkami z pozytywką Bajka. Ktoś mnie przebije? Ania, toż to piękne A kto ściera kurz? Pewnie przyszła synowa będzie.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 22.08.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Maja nie strasz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 22.08.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 AniaS79, ty lepiej uwazaj co piszesz o PRZYSZLYCH tesciach...zeby sie ich syn nie rozmyslil,bo w koncu moze miec podobne upodobania... Na szczęście syn jest wyjątkowym "odrodkiem" i ma, Bogu dzięki, zupełnie inny gust Sam mnie przygotowywał do wizyty w rodzinnych progach mówiąc: "tylko się nie zdziw, mój tata ma specyficzne poczucie piękna"... Nie wiedziałam o co może Mu chodzić - teraz już wiem Będąc wczoraj z wizytą u "lada chwila teściów" dojrzałam w witrynce jeszcze coś: miniaturkę weneckiej gondoli ze.... smerfami w roli pasażerów... Ja się poddaję! PS. To naprawdę cudowni, ciepli ludzie - żeby ktoś nie myślał, że jest inaczej - niemniej jednak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jfilemonowicz 27.09.2005 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 nie mogę tego oglądać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 28.09.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 AniaS79, ty lepiej uwazaj co piszesz o PRZYSZLYCH tesciach...zeby sie ich syn nie rozmyslil,bo w koncu moze miec podobne upodobania... Na szczęście syn jest wyjątkowym "odrodkiem" i ma, Bogu dzięki, zupełnie inny gust Sam mnie przygotowywał do wizyty w rodzinnych progach mówiąc: "tylko się nie zdziw, mój tata ma specyficzne poczucie piękna"... Nie wiedziałam o co może Mu chodzić - teraz już wiem Będąc wczoraj z wizytą u "lada chwila teściów" dojrzałam w witrynce jeszcze coś: miniaturkę weneckiej gondoli ze.... smerfami w roli pasażerów... Ja się poddaję! PS. To naprawdę cudowni, ciepli ludzie - żeby ktoś nie myślał, że jest inaczej - niemniej jednak.... Cudo !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 28.09.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 a jak mi się to przyśni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 28.09.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 A co ja mam powiedzieć? Mnie czeka życie pełne wrażeń Pozdrawiam Wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 28.09.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 A co ja mam powiedzieć? Mnie czeka życie pełne wrażeń Pozdrawiam Wszystkich serdecznie Aniu nie martw nic. To niestety taki specyficzny "styl". Dla nas to kicz ale takich domów jest więcej i w pewnym sensie mają swój urok Przypominają mi się telewizyjne wykłady Prof Zina (teraz je powtarzają chyba na Polonii) on nawet w takich zestawieniach znajdował architektoniczne perełki i styl. P.S. Też cierpię z powodu takiego gustu - na imieniny zostałam obdarowana karafką z szklankami. Teściowa wie że zbieram szklane i kryształowe bibeloty pod styl okresu końca wieku ale czemu na tym szkle są złote kłoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 28.09.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Nie dałam rady przeczytać wszystkich postów, ale niektóre pomysły mnie powaliły, zwłaszcza ten wózek.Dołączam swoją przygodę:Parę lat temu wprowadziła się pietro wyżej młoda para. Zaczęli od długotrwałego i męczącego remontu. Po tych hukach i odwiertach spodziwałam się cudów. Oto co zobaczyłam:Holograficzna srebrna tapeta w ciasnym przdpokoju (nie dodaję, że w tym oświetleniu była czarna), drzwi do kuchni bez drzwi, za to z tąż tapetą zachodzącą na rustykalne płytki z dekorem owocowym. A w pokoju żyrandol z wiatrakiem! I to wszystko na 48m2 zwykłego M4!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 28.09.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 proszę bardzo - na przykład Wenus z Milo Zarazem może to być kiczem. Ponieważ wszystko jest względne. taka Wenus moze byc kiczowata lub nie w zaleznosci od kontekstu. jesli na przyklad ktos ma zdjecie Wenus z Milo na scianie w lazience - ok, fajnie; ale jesli ktos ma plastikowa Wenus z Milo wrzucona do akwarium, to juz jest mniej fajnie i nawet bym powiedzial STRASZNIE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 28.09.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 A co powiecie na kwiaty rosnące w dziecięcym tak zwanym głębokim wóżku wystawione przed domem Szkoda, ze nie miałam ze sobą aparatu To już nie szczyt kiczu - to przesada :| Ja bym to odebrał jako pogrzebanie dziecka :| Przecież to wyglądało jak kwiatki na grobie, jak trumienka malutkiego dzieciątka :| Nie ważne czy to było różowe czy jakie... no popatrz, a na przyklad Hasior zrobil z wozka dzieciecego instalacje, tylko zamiast kwiatow w ziemie w wozku wsadzil krzyze i swieczki, a praca byla poswiecona dzieciom pomordowanym przy jakiejs okazji podczas IIWW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 05.10.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 A u mojej teściowej na działce kwiatki są wsadzone do różowego sedesu i stoją obok schodów przy tarasie -notabene mój pomysł kicz kontrolowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 10.10.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 a co powiecie na to? moja nowa popielniczka http://tripper.w.interia.pl/popielniczka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 12.01.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 A co powiecie na to? http://images.scrippsweb.com/HGTV/2004/12/09/elinor_1MediaRoom_e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 13.01.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 No jeżeli to poczekalnia w recepcji coca-coli to czemu nie... Ale szczerze wątpię... No ale temat, że tak powiem się ładnie rozwijał... Zaczęło sie od kiczu budowlanego, poprzez cellulit, sikające krasnale, hipcie, lwy, inne gipsowe cudaki, wózki, kibelki, teściów, Wenus z Milo, Mona Lisę po łóżka i inne coca-cole... Dla mnie lekka trauma, nie powiem... Najbardziej mnie jednak chyba rozwaliły wspomniane Święte obrazki z migajacymi światełkami naokoło... Muszę iść sie odstresować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashanti 14.01.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 A wiecie co ja ostatnio widzialam? moze to nie do konca ma zwiazek z urzadzaniem wnetrz, a jednak ... powalilo mnie to na kolana. zielony tico, najwyrazniej porysowany jakims ostrym narzedziem, z tym, ze... rysy pozaklejano naklejkami, takimi najzwyklejszymi na swiecie (jakies misie, kotki, itp)... szkoda ze nie udalo sie uwiecznic tego na fotografii.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 14.01.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 na desainerskich fotelach - serwetki z koniakowa Skoro z Koniakowa to moze nie byly to serwetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulla 17.02.2006 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Podobno każdy byt jest nośnikiem prawdy, dobra i piękna (tak z filozofii ) Zjawiska uznane przez niektórych za kicz powstały po to, aby cieszyc czyjeś oczy i zaspokajac indywidualne poczucie estetyki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 09.05.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 aniu s.......wzruszyla mnie twoja historia..do lez....napisze do "wybacz mi"i przeprosze moja sasiadke....wzruszaly mnie do tej chwili jej cudowne sztuczne poltorametrowe bluszcze w skrzynkach za oknem...juz nigdy sie nie usmiechne na ich widok...obiecuje...wzrusza mnie rowniez cudne autko SMART-em zwane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts