Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szczyty kiczu i kuriozum

zone

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A swoją drogą - skąd się ta moda na ceglane ściany wzięła?

Mnie kiedyś bardzo się podobało. Ale ja wiem, dlaczego - kocham starocie, stare pałace, podziemia kościołów. tam były ceglane ściany w łuki. Aż chęć brała, żeby sobie namiastkę zafundować... Bodajże gotyk jeszcze miał odkryte ściany (o ile mnie pamięć nie myli) ale to już mi mniej leży, jednak wnętrza kościołów wolę otynkowane i z freskami. A co ma to wnosić do domu? Tęsknota za czym? Nawet na wsiach drewniane chałupy tynkowali czy tam bielili, a co dopiero w dworkach. To skąd te cegły?

No właśnie nie. Moja mama budowała dom ponad 30 lat temu i też ma jedną ścianę z cegły. U niej to nie razi, bo to ściana w wysokiej piwnicy (tak się wtedy budowało przy ograniczeniach powierzchniowych) i jakoś tak piwnicznie wygląda. Gorzej było u teściowej, bo miała ścianę w kuchni w bloku pomalowaną w cegiełki. To już był kicz czystej wody. Ale musiała ta moda przyleżć znacznie wcześniej, tylko nie wiem, skąd... W jakimś serialu było??? Bo łuki to z czterdziestolatka ;)

a oto realne ogłoszenie o sprzedaży domu w mojej miejscowości... koniecznie otwórzcie sobie wszystkie fotki i sami oceńcie, czy cena jest adekwatna (bo to "OKAZJA"!!!!) ;-)

http://otodom.pl/dom-180m2-dzialka-1900-m2-sandomierz-okazja-id8283824.html

Edytowane przez kachna28

według autora 300 tyś działka i 800 dom, 180 m2 ale w standarcie panelowo-plastokowo-boazeryjnym z wyposarzeniem do wywalenia... Ja bym nie dała, ale gusta są różne. Może okolica bardzo chodliwa no i amatora dziwnych projektów trzeba szukać...

a oto realne ogłoszenie o sprzedaży domu w mojej miejscowości... koniecznie otwórzcie sobie wszystkie fotki i sami oceńcie, czy cena jest adekwatna (bo to "OKAZJA"!!!!) ;-)

http://otodom.pl/dom-180m2-dzialka-1900-m2-sandomierz-okazja-id8283824.html

Kurna, jak sprzedają z meblami, to biorę!!! :rotfl:

ja wróciłam sie aby zera policzyć, zerknęłam tylko na dom i pomyślałam, ze tak tanio, bo moze po powodzi. Myślałam, ze 110 tys.:D

dokładnie, tez taką kwotę małą zobaczyłam ;)

Pewnie gościu miał mało kasy na wykończenie domu więc zrobił go tak jak mógł aby było "cokolwiek".

Ważne, ze jest gdzie usiąść i kawe wypić