piotrek33 07.03.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 a wiec na jednej stronie bedzie duzy naroznik, stolik a na scianie bedzie powieszony telewizor, na drugiej stronie biurko z komputerem i jakies niskie meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 08.03.2010 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Pokój dzienny 40 mkw. i komputer w nim stoi??? Skoro masz takie meble, jakie wymieniasz, to zrezygnowałabym z górnego oświetlenia. A jeśli chcesz górne, to niech Ci je zaprojektuje ten, kto doradził podwieszany sufit i obniżenie pomieszczenia do 2.20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 08.03.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 podwieszany sufit juz jest A oswietlenie bedzie przed meblami bo jeszcze nie mam wybranych Stary, ale czy Ty czytasz o co pytają?? Zamiast szukać łatwej odpowiedzi zadaj sobie chociaż odbrobinę trudu i odpowiedz na zadane pytanie co do wysokości twojego pomieszczenia, bo 2,20 m to chyba jakaś pomyłka, chyba że jesteś jakim liliputem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 08.03.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Wiem na pewno, że chce by to było cos nowoczesnego i robiącego duże wrażenie Jeśli pokój rzeczywiście ma wys 2,20 to właściwie już osiągnąłeś zamierzony efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 08.03.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Wiem na pewno, że chce by to było cos nowoczesnego i robiącego duże wrażenie Jeśli pokój rzeczywiście ma wys 2,20 to właściwie już osiągnąłeś zamierzony efekt Dlatego wlasnie proponuje pytkowi wywalenie zabudowy sufitu - dlatego pytalem ile wtedy by zyskal - jesli 20 cm to chyba warto - jesli 5 to nie... Swoja droga mam wrazenie ze zabudowa sufitu g-k jest czesto pierwszym punktem programu, po ktorym nastepuje znak zapytania.... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nalewka 08.03.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 2,20? A ile macie wzrostu wy, domownicy? Jeśli powyżej 1,50 to jak chcecie się choćby przeciągnąć? A jeśli odwiedzi was jakiś wielkolud 1,75??? Nie mówiąc już o wentylacji i takich tam technicznych drobiazgach... Przy takiej wysokości proponuję styl arabski albo mongolski, poduchy i dywany na podłodze, stolik wysokości max 50 cm i zero krzeseł czy kanap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek33 08.03.2010 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 sprawdzilem jeszcze raz i faktycznie moj bład wysokosc to 2,50m jezeli to bedzie pomocne to jutro moge zrobic zdjecia pokoju i wrzucic moze sie rozjasni sytuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulasiek 09.03.2010 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 nie badzo rozumiem - nie masz jeszcze pomysłu na oswietlenie...a co z montażem? jak masz rozłożoną elektrykę na ścianach ( np. kinkiety ), suficie... ja na etapie zakładania sufitu miałam juz rozciagnięte wszystkie kable pod oświetlenie, wycięte otwory do mocowania lamp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 09.03.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 jeśli chcesz efekt to halogeny ale nie dla ozdoby w zlotych ramkach itp bo to straszne (naprawde koszmar jeśli do tego jest powyginany sufit) tylko takie ktore same nie zwracają uwagi a oświetlają dane punkty w pokoju musisz być pewien gdzie co ma stać do tego lampy sufitowe ktore mają ozdabiać pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nalewka 09.03.2010 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Jeśli w pokoju nie ma wyprowadzonych kabli, to pozostają chyba tylko lampy stojące, albo zupełnie bezkablowe, na baterie (słoneczne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 10.03.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Ten wątek należy skopiować do tematu o durnych pomysłach naszych panów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek33 10.03.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Kable pod oswietlenie sa rozprowadzone tak, ze sa 3 wyjscia z sufitu na lampe wiszaca 2 na lewej stronie pokoju 1 na drugiej, poza tym jesli zdecyduje sie na boczne oswietlenie to gosc od instalacji mi przeciagnie kable. Klasycznych halogenow nie chce ew. dla podswietlenia czegos specjalnie, ale na pewno nie jako glowne oswietlenie. Lampe stojaca moge kupic po wykonczeniu wszystkiego jesli stwierdze, ze jest mi potrzebna i mam na nia odpowiednie miejsce. Narazie skupiam sie na glownym oswietleniu czyli lampach wiszacych i ew. kinkietach. Sęk w tym, ze nie zbyt podoba mi sie wizja np 2 lamp wiszacych pod sufitem wolałbym cos mniej klasycznego. @jaksie moze moje pomysly sa durne, lecz w temat zostal zalozony po to by wypowiedzieli sie w nim ludzie bardziej kreatywni i mniej 'durni' odemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 08.08.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Podciągam watek. Może ktoś ma już lampę u siebie powieszoną i może się pochwalić? A może jakieś inspiracje? Ja też szukam, jak znajdę cos ciekawego to się podzielę chętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.08.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 (edytowane) moje gluty proszę cię bardzo http://img801.imageshack.us/img801/2474/img0466qd.jpg zdjęcie mało oddaje ale trudno sfotografować a sensownych zdjęć robionych normalnym aparatem nie mam przy sobie Edytowane 9 Sierpnia 2010 przez efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 09.08.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Fajne te Twoje gluty - z tego co pamietam to Editta ma też takie tylko nad schodami i tam kojarzone były tez z plemnikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekgr 19.08.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 @efilo - śliczne te gluty; z jakiego nosa (firmy) jeżeli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 22.08.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Wypatrzone w dzienniku minkapinka: Może coś takiego? Tylko cena oczywiście odpowiednia... Moooi Random http://lh5.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/THGAqSbyNKI/AAAAAAAAAgA/_CQSqj70-Bk/moooirandom.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.08.2010 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 @efilo - śliczne te gluty; z jakiego nosa (firmy) jeżeli można wiedzieć? to vistosi lacrima (lacrima po włosku to łza ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.08.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 http://a.imageshack.us/img163/9286/006501.jpg pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyposaza 24.08.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) Efilo, jeżeli temat nadal aktualny, to takie lampy jak na zdjęciach widziałem w tym roku na targach w Hong Kongu, tylko cholera chyba zgubiłem wizytówkę z namiarami na producenta ... http://img825.imageshack.us/img825/5199/wallo.jpg http://img682.imageshack.us/img682/3172/wall2j.jpg Mogę jeszcze poszukać gdyby ktoś był zainteresowany. Pozdrawiam. Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez wyposaza* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts