anci 22.05.2025 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja Dzieńdobry, dostałem warunki zabudowy na garaż na swojej działce. Moje pytanie brzmi czy sąsiedzi z całej ulicy powinni dostać odpis z gminy mojej całej decyzji? Bo w tej chwili sąsiad z naprzeciwka przyniósł mi odpis mojej decyzji i mówi ze chyba sie pomylili. Rzeczywiście, pomyslałem sobie przeciez ja nigdy zadnego odpisu decyzji sasiadów jak sie budowali nie dostałem. czy to jest zgodne z prawem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 22.05.2025 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja Strony zainteresowane czyli najbliżsi sąsiedzi działki na której jest planowana inwestycja dostają informację. Taka informacja jest publiczna i jest zgodna z prawem a uzależniona od obszaru oddziaływania inwestycji. Chodzi tu o oddziaływania pod względem oświetlenia, zacienienia, hałasu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anci 22.05.2025 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja Czyli tylko dostają sąsiedzi najblizszsi? Ci po granicy z moją działka i naprzeciwko poprzez uliczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 22.05.2025 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja (edytowane) To jest uzależnione od zakresu i obszaru oddziaływania inwestycji na tereny sąsiednie i z regóły tylko gdy nie ma MPZP który ogranicza i ujednolica pewne sprawy. Obszar oddziaływania wyznacza się na podstawie analizy potencjalnych skutków inwestycji na sąsiadujące nieruchomości W zależności od wielkości działki, gęstości zabudowy i wysokości budynku itp np. zasłaniać słońce możesz także nie tylko najbliższemu sąsiadowi. Edytowane 22 Maja przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts