Gość 19.09.2002 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2002 W umowie wykonawca dał mi bez problemu 5 lat rękojmi. To dużo czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAN 20.09.2002 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 Wykonawca nie musiał dawać gwarancji, jezżeli nie wynikało to z umowy. Więc dobrze, ze dał 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 05.10.2002 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2002 Czytałem, powyższe wypowiedzi kilka razy i nie zwróciłem uwagi, że mylicie gwarancję z rękojmią. Rękojmia wynika z kodeksu cywilnego i okres rękojmi (zgodnie z KC) trwa rok, a w przypadku budynku 3 lata. Natomiat gwarancja wynika z umowy, lub karty gwarancyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts