Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ELEKTROLUX - wątek zbiorczy o sprzęcie kuchennym: opinie, rady, modele, zdjęcia

julcik

Recommended Posts

Proszę o opinie na temat lodówki Elektroluxa typ ERB 3022X.Chyba ją sobie kupię .W megamedia mają ją za 2349 zeszli do 2100 z drobnymi,ale ja muszę kupić na raty,więc chyba zdecyduję się w Avansie.Cena pierwotna była 2399,teraz proponują 2250 na 10 rat bez odsetek i prowizji,bez 1 wpłaty z tym ,że będzie to chyba egzemplarz z wystawy.

Napiszcie czy macie doświadczenie z kupowaniem na raty.W Avansie mówią ,że gdyby była gotówka to można jeszcze cenę obniżyć.Zastanawiam się ,czy jeżeli jest z wystawy to nie powinni jeszcze obniżyć ceny mimo ,że jest to na raty?Co Wy na to?

• Odpowiedzi 174
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

3022x bardzo ładna lodóweczka z dwoma agregatami w dobrej cenie, sprawdzona choć już stara technologia chłodzenia, ale dopiero jazda zaczyna się od ENB-3269S - wada to + dodatkowe 1tyś zł.

Nie ma czegoś takiego jak raty "0%", to sprzedawca płaci za klienta jakieś tam minimalne oprocentowanie (zgodnie z umową z bankiem), dlatego sklepy nie chętnie spuszczają z ceny przy zakupie na "0%", gdyż trzeba parę procent odpalić bankowi/firmie ratalnej. Więc tak naprawdę raty są już wliczone w cene. By niemniej klient ma prawo powalczyć o cenę. Z reguły nie ma znaczenia iż towar stoi na wystawie, klient i tak musi dostać towar pełnowartościowy, dlatego nikt nie zmusi sklep do dodatkowego upustu ze względu iż towar jest "na wystawie". Bo Oni i tak wrzucą to w jakiś karton i powiedzą iż stała na magazynie i to nie ta na wystawce (mimo iż znikneła z wystawki).

• 3 weeks później...
Nowy 1 - ja kupiłam w końcu tą lodówkę w Avansie ,ale w Czechowicach-Dziedzicach obok sklepu Walcownik.Rzeczywiście dzwoniłam do Avansu w Bielsku,ale pan miał cenę dużo wyższą niż w Czech.-Dz./tu kupowało paru znajomych i są zadowoleni/.Lodówki jeszcze nie załączyłam,przeprowadzam się przed świętami,mam nadzieję ,że będzie o.k.Dzięki za ostrzeżenie .

• 4 months później...

to jest komplet z płytą, w standardowej wersji produkowany tylko na Polskę, dlatego masz problem ze znalezieniem opisu, a więc

płyta: zapalarka i zabezpieczenie przeciwpyłowe

piekarnik: termoobieg, grzałka górna i dolna, grill elektryczny, odmrażanie

a czego szukasz ??

wygladu,ceny czy tez jakosci i wyposazenia ??

plyta ma zabezpieczenia

piekarnik wystarczajace w normalnym uzytkowaniu funkcje

praktycznie zero szpanu....kuchnia i tyle

a electrolux generalnie jest wiodaca marka agd wiec mozna spokojnie brac

8)

edit:mdzalewscy chodzilo o zabezpieczenie przeciwwyplywowe

tylko Mu sie palec na klawiaturze omsknal

czyszczenie katalityczne jest O.K, tylko mało kto wie iż to się zużywa i trzeba wymieniać, rozmawiałem ostatnio z jakimś tam szefem sprzedaży Wrozmetu i on twierdził iż same wkłady się prawie nie sprzedają, to o czymś świadczy, klienci zużyją i już nie używają dalej, bo wkładów nie kupują

reszta jak adass napisał tak kuchnia ma wszystkie niezbędne funkcje i jest wystarczalna, ja bym raczej zwrócił uwagę na typ inoxa i szukał mniej brudzącego, albo lakierowanego, a z zabezpieczeniem przeciwpyłowym to mi się udało :D , akurat czytałem artykuł o Polakach, którzy umierająna na raka od pyłu, który powstała w czasie sprzątania po WTC i mi się jakoś namieszało

Mdzalewscy - to jaki powienien byc typ tego Inoxa zeby było ok??

I bardzo przepraszam bo nie miejsce na to ale wykorzystam juz fakt ze piszę - nie miałam nigdy mikrofali- ale chcę mieć - dla jej podstawowych funkcji podgrzewania małych porcji i rozmrazania - sprzęt generalnie chyba w wiekszosci bedzie Elektroluxa ale czy to sie jeszcze nie zmieni nie wiem - poleć proszę jakis model - moze byc ew. z innej firmy - Inox do zabudowy - dobry bez bajerów ktorych nie bede wykorzystywała - w rozsadnej cenie. Z góry dzięki

ps. - Juz mi sie rodzą inne pytania do ciebie - ale zadam je w innym wątku- gdzies taki był o sprzęcie AGD- lece szukać. :)

Wiecie co Wam powiem - lepiej już nic nie szukać i czytać bo im dalej w las... wczoraj prawie już się zdecydowaliśmy na płytę ceramiczą, ale sąsiedzi nas uświadomili jakie mają zużycie prądu, a mają ją już trochę i gotować na niej umieją. Będzie gaz i tyle... i chyba ta kuchnia, skoro działa i piecze i jest tam karuzela dla kurczaka to nam wystarczy.

Dzięki za opinie.

Mdzalewscy - to jaki powienien byc typ tego Inoxa zeby było ok??

inoxów jest kilka rodzajów, niedaleko mnie stoją obok siebie dwa piekarniki Wrozametu i Aristona, ten pierwszy to ładny brudasek, gdzie nie dotkniesz tam plama, ten Ariston ma lakierowany Inox, jesli chodzi o dotknięcia to rewelacja, już z kolegą który wcześniej zakupił Wrozameta dumaliśmy czy się nie da to jakoś pomalować lakierem bezbarwnym ten inox u samochodziarza 8)

• 3 months później...

Cena wyjściowa to 8000 zł mam nadzieję, że po silnych negocjacjach wystarczy na sprzęt poniżej, wybrałam:

zmywarka AEG FAVORIT 64080IM

piekarnik AEG lub Elektrolux

płyta do zabudowy Elektrolux EHG7762X

lodówka Elektrolux ERB3023X

Okap TEKA NC 90

Proszę o ostateczne opinie i podpowiedzi.