Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ELEKTROLUX - wątek zbiorczy o sprzęcie kuchennym: opinie, rady, modele, zdjęcia

julcik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 174
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

w wątku o sprzęcie AGD AMICA napisałam:

szukałam niedrogiej mikrofali z podstawowymi funkcjami. Zaprzyjaźniony sprzedawca dużego sklepu z AGD bardzo polecał markę Elektrolux, ktora przy przyzwoitych paramertach ma przyzwoitą cenę. I komentarz: jak chcesz mieć kłopoty kup AMICE, dużo reklamacji, kiepski serwis, dużo niezadowolonych klientów......

A z Elektroluxa będziesz bardzo zadowolona.....

Dzięki każdy taki głos jest dla mnie cenny. Bo utwierdza w przekonaniu że dokonuję trafnego wyboru. Pozostała mi jeszcze jedna kwestia mianowicie piekarnik.

Mój stary piekarnik ma tą szybę taką pożółkłą niestety nie da się zmyć. Nie wiem jak to jest obecnie. czy jest to jeszcze problem piekarników .Bo mój nowy piekarnik będzie wyeksponowany w słupku. Czy ktoś się na tym zastanawiał jak będzie za 5 lat.Może się okazać że zamiast zdobić będzie szpecił.Błagam rozwiejcie moje wątpliwości.

Chciałam bowiem żeby mój piekarnik nie miał za dużo tz. bajerów .Ale jak czytam, że piekarnik ma Pyrolizę tz. podczas działania tej funkcji osady z wnętrza piekarnika zostają w wysokiej temperaturze zamienione w popiół .po tym procesie wystarczy wnętrze przetrzeć wilgotną szmatką. wbudowany katalizator oczyszcza wylatującą z piekarnika parę/czyli fajną rzecz/ to dochodzi lista innych bajerów których bym nie chciała. Ale tak nie ma ,ale jest tz."Ful wypas" albo...Więc mam dylemat. Bardzo proszę o wasze opinie w sprawie piekarnika.

Chyba nie ma reguły morze okazać się, że sprzęt tani doskonale spełni swoją funkcję a sparzyć się możemy na czymś renomowanej firmy. To zależy od wielu czynników. Można ich tu wymienić mnóstwo. Ja nie mam na ten temat recepty ale wiem jedno. Opinie należy zebrać z wielu źródeł.

Kiedy ja kupowałam lodówkę podparłam się opinią sprzedawcy w sklepie. Doradził, kupiłam bubla który padł bo niestety był nienaprawialny. To nie żart. Jak zepsuła się uszczelka to uszczelki nie można było kupić tylko trzeba było zaraz kupić całe drzwi. Jak padł system chłodzący to wartość naprawy przekroczyłaby koszty zakupu połowy nowego sprzętu. Więc naprawa bez sensu.

Natomiast jak kupowałam pralkę to zadzwoniłam do zakładu napraw AGD pytałam o części koszty naprawy i takie tam. Rozpytywałam wśród znajomych. Wybór jakiego dokonałam na tej podstawie okazał się trafny. co prawda pralka zepsuła się po 8 latach ale naprawa kosztowała 120 zł a części jakie pasowały do mojego konkretnego modelu pasowały aż z 4 firm.

Ja w końcu też chyba sie zdecyduje na AEG piekarnik na perwno bo np Simens z pyrolizą jest dużo droższy bo posiada termosondę, na której mi niezalezy a na pyrolizie tak gdyz praktycznie wszystkie resztki się spalaja i nie trzeba zakasywać rękawów i szorować, poza tym szybę w związku z tym tez łatwo utrzymac w czystości, poza tym pierwszą od wewnąterz łatwo wyjąć i umyć.

Ola fajnie, że jesteś. Sprawdzałam ceny to z pyrolizą można kupić w topmarket.pl za ok. 1850 zł nie wiem czy cena podlega negocjacji bo ja jeszcze nie wiem który chcę. A o którym modelu ty myślisz? I w którym ta szybka jest wyjmowana.

Pyrolizę ma ceny z topmarket

COMPETENCE B 3781-4M inox 1929 zł

COMPETENCE B 5701-4A aluminium 1879 zł

COMPETENCE B 5701-4M stal 1859 zł

3781 z wymienionych ma pyrolię

Dane techniczne

Pyroliza

6 sposobów ogrzew.

Isofront plus

Line-Control

Backtronic

Zegar elektroniczny

Chowane pokrętła

Opuszczana grzałka grilla

Szyba panoramiczna

Klasa energochłonności A

kolor: inox

to jest 5741 o tym myslałam + teleskopowy system wysuwania blach (opcja dodatkowa) ten sytem jest bardzo pozyteczny wysuwasz swobodnie blachę i nie trzeba goracej blachy podtrzymywac, z tego i z pyrolizy na pewno nie zrezygnuje, a te szybki to chyba we wszystkich modelch, dzis ise do sklepu elektroluxa wieć pomęczę pana i moze cos ciekawego jescze sie dowiem

Oluś to ja bardzo cię proszę podziel się jutro spostrzeżeniami. Mi zależy żeby kupić jak najtaniej więc ja ograniczam swój wybór tylko do pyrolizy. Ale tak się nie da, bo jak jest ta funkcja to i mnóstwo innych a ja szczerze ci powiem boję się sprzętu zbyt nafaszerowanego techniką.

Ola fajnie, że jesteś. Sprawdzałam ceny to z pyrolizą można kupić w topmarket.pl za ok. 1850 zł nie wiem czy cena podlega negocjacji bo ja jeszcze nie wiem który chcę. A o którym modelu ty myślisz? I w którym ta szybka jest wyjmowana.

Pyrolizę ma ceny z topmarket

COMPETENCE B 3781-4M inox 1929 zł

COMPETENCE B 5701-4A aluminium 1879 zł

COMPETENCE B 5701-4M stal 1859 zł

Właśne sprawdziłem jak to wygląda w agdhurt -

3781-4M 1814,56zł

5701-4A 1767,92zł

5701-4M nie znalazłem (ale niewykluczone że mają)