Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ELEKTROLUX - wątek zbiorczy o sprzęcie kuchennym: opinie, rady, modele, zdjęcia

julcik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 174
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki dziewczyny szkoda tylko że powiedziała mi to teraz a nie kiedy powstawał projekt mebli .Ściana była przebudowywana więc spokojnie mogłaby być przesunięta o tą szerokość czyli 10 cm a tak to Tym sposobem skasowała mi moją wymarzoną dużą płytę i będę musiała szukać 60 tki Idzie się załamać.

Miejsce na lodowke zalezy tylko od "mechanizmu" otwierajacego drzwi. Moja drzwi otwieraja sie identycznie jak korpus lodowki tz na taka szerokosc i u mnie jest dokladnie 61 cm miedzy sciana a szafka. Nie ma problemu z wyciaganiem szuflad.

A odnosnie AEG, to moze zaburze troche pozytywy :wink: Mialam przez wiele lat Bauknechta - zmywarke, dwa lata temu kupilam AEG Favorit Genius 3 in 1....... bylam rozczarowana i to bardzo z jakosci mycia. A ze bylam rozczarowana, to od dwoch miesiecy mam Siemensa i wszystko jest cacy 8) :lol: I nie jest to moja pierwsza porazka z AEG :-? Kupilam odkurzacz ze szczotka elektryczna, koniecznie chcialam zeby nie bylo kabla od szczotki na wierzchu tylko w rurze tz zeby polaczenia pradu byly przez rure w srodku. Po pol roku juz nie kontaktowalo, wymieniono rury.... po roku to samo. Teraz mam trzecia i juz w niektorych pozycjach przestaje kontaktowac.

Akurat w tym wątku nikt nie jest zainteresowany zakupem odkurzacza więc opinia na temat tego sprzętu jest dla nas mało przydatna. Bo trudno porównać odkurzacz AEG z piekarnikiem AEG, raczej powinno się porównywać ze sobą te same artykuły . Po lekturze forum wiem, że trudno o zakup sprzętu do kuchni tej samej firmy bo jak dobre opinie ma płyta i piekarnik to kiepskie zmywarka. Jak ktoś polecił by pralkę to nie koniecznie lodówkę.

Może MIELE sprostało by naszym oczekiwaniom ale nie wszystkich na nie stać.

Jeżeli możesz podaj nam oznaczenia twojej poprzedniej zmywarki z której byłaś zadowolona i cenę to będzie na pewno przydatne dla nas.

Nie dajmy się zwariować, ostatnio byłam lekko zdziwiona no i może podbudowana jak właścicielka zakładu fryzjerskiego z którego usług korzystam chwaliła się znajomym sprzętem zakupionym do kuchni, o AEG czy Elektrolux nawet nie słyszała sprzęt zaproponowało jej studio meblowe /za niektóre urządzenia przepłaciła słono oczywiście ona o tym nie ma pojęcia/ Firma rodzima nie wymienię nazwy bo nie chcę mieszać i dużo gorsze parametry.

Może dlatego warto niktóre rzeczy przekonsultować na forum, ja od jakiegos zcasu tez tak robie idę do skleu wypatruje co mi się podoba a potem sprawdzam ceny w internecie i na konic ide do małego zaprzyjaźnionego sklepiku i pytam ich o ceny, w ten sposób kupiłam juz umywalke, kibleke i batreię

Elus sprzet mozna jak najbardziej porownywac do siebie firmowo. Obojetnie czy to jest lodowka czy odkurzacz. Tak jak uwaza sie ze miele jest dobra firma obojetnie co sie z tej firmy kupuje, tak AEG czy inna firma ma swoj standard i na swojej polce sie trzyma.

A niestety AEG/Elektrolux nie jest juz srednia marka, jaka byla jeszcze pare lat temu, dlatego maja klopoty i musza zwolnic tysiace ludzi, przeniesc produkcje do Polski czy Czech.... bo ludzie poprostu nie chca juz tego sprzetu kupowac.

I jeszcze raz powtarzam, to jest moje znadnie, ja nie mowie ze ktos nie bedzie zadowolony z tego sprzetu, bo kazdy z nas ma swoje indywidualne zapotrzebowanie 8) Ale na moje zapotrzebowanie sie nie sprawdzilo, tym bardziej ze wiem ze bylo nie tak, mam porownanie bo mam juz czwarta zmywarke :wink:

Sorry Sonika wlasnie sprawdzalam jakie ma oznaczenie :lol: Bo moja jest niemiecka i szukalam polskiego odpowiednika, to jest ta:

http://www.siemens-agd.pl/produkty/przeglad_produktow/produkt.php?idproduktu=381

mozesz spokojnie kupowac bez bajerow :lol: Moj "chlopak" kocha techniczne cacka i zawsze kupuje z bajerami, ktorych i tak sie nie uzywa :wink:

No i mój wybór znowu w tym samym miejscu, idę dziś ogladać płyty simensa ale piekarnik chyba jednak kupie AEG duzo tańszy a z piekarnika mało korzystam

Skoro plyta Siemensa to moze piekarnik Bosch... Jakos bardziej do siebie pasuje.

W promocji jest teraz model HBN 230250, ktory mozna juz nabyc za 1200 zl i to calkiem niezly dla niewymagajacych: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73997040

Albo tez Siemens w bardzo przyzwoitej cenie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73764850 - ma calkiem sporo funkcji.

No zależało mi na pyrolizie, bo nie lubie szorować a piekarnika zwłaszcza a, że bedzie wysoko to sczególnie powinien być czysty, a siemens zaczyna sie od 3500 i to po cenie promocyjnej, ale obejze jeszcze boscha, chociaz bosacha mam zmywarke i juz raz sie popsuła

Płyta ceramiczna

Siemens ET 73P701 ma sterowanie na stalowym panelu wiec jak sie przesunie garnek to płyta nie szaleje , moze ktos wie cos wiecej o tej płycie