Eluś 02.12.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Ja jestem po negocjacjach z Panem z Bartyckiej są to wstępne negocjacje. Jeszcze nie wiem czy u niego dokonam zakupu bo transport u niego to oddzielna sprawa.Proponuje mi piekarnik Bosch HBN 43W350 za 1480,-zł nie wiem co o tym myśleć. Finansowo chciałabym się zmieścić w 7000 zł więc gotowa jestem zaakceptować jego propozycję. Ale czy dobrze zrobię to nie jestem przekonana. Idzie zwariować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 02.12.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Oj zwariować idzie to prawda tez poczatkowo ogladalam ten piekarnik, ale nie ma zadnego sterowani podobno , np. nastwienie czasu po którym się wyłącza, zobacz jescze 43s540 ten co proponowała Inezka, cena nie dużo się różni ma sporo funkci tyle za ma 1 prowadnice i albo to wystarczy albo mozna dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 02.12.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Ja sie tez caly czas zastanawiam nad 3 modelami (Siemens HB 43s540, Bosch 43w350 i ten najtanszy Bosch HBN 230250) i mam dylemat. W sumie chowane pokertla to tylko sprawa wizualna, a Eco Clean podobno na niewiele sie zdaje. Pozostaje tylko sprawa prowadnic teleskopowych, w tym drozszym Boschu sa 3, w Siemensie 1, ale czy tak naprawde one az tak ulatwiaja obsluge???? W sumie z piekarnika nie korzysta sie codziennie... A plyta.... Bosch proponuje taka bardzo tania za 400 zl w promocji, ale nie ma zapalarki w pokretle i niby to nie jest wielki problem przycisnac guziczek druga reka, ale to ja jakos dyskwalifikuje. Za zapalarke w pokretle + troszke ladniejszy design trzeba juz doplacic kolejne 400 zl. I wez tu czlowieku badz madrym Z tematu AEG/Electrolux zrobil sie Bosch i Siemens moze nie zostaniemy zlinczowani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 02.12.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Spokojnie na pewno nie. Właśnie z takiej wymiany rodzą się właściwe decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 02.12.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Ola J. ten piekarnik Bosch 43w350 naprawde nie ma zadnego sterowania???? To po co mu taki wyswietlacz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 02.12.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Teraz już nie wiem który jest bardziej wypasiony czy tj. HBN 43W350 czy jakiś inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 02.12.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Inezka na 100% nie jestem pewna , ale podobno tak jest, prowadnice sie przydaja bo wyjeżdza blacha i mozna sobie np. w miesku pogrzebac nie trzymając blachy to na prawde jest uzyteczne, moja mam ma jakiś trm clean na ściankach bocznych w amice i róznica jest kolosalna tylna scianka ma nalo i jest brudna a boczne sa czyste, ale o płycie to ja myslałam elektrycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 02.12.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Elus podobno bardzie wypasioeny, znaczy sie ma więcej automatyki, tyle ze ma 1 prowadnice teleskopową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 02.12.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 no nie dokończyła jest 43s540 i na tego chyba sie zdecyduje, tylko dokupie te prowadnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 02.12.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Bosch HBN 43W350Opispiekarnik wielofunkcyjnyWyświetlacz graficznyChowane pokrętłaGrzałka górnaGrzałka dolnaGrill z cyrkulacją powietrzaDuży grill o zmiennej powierzchniMały grill o zmiennej powierzchniRozmnażanieGrzanie dolne i górne z cyrkulacją powietrzaRegulacja temperatury w zakresie 50-270OświetlenieProwadnice teleskopoweSystem czyszczenia EcoClean na ścianie tylnej i bocznejEmalia GranitEmailPojemność piekarnika 53 lMoc przyłączenia 2,3 kW1 blacha emaliowana1 ruszt1 blacha aluminiowaElektywność A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 05.12.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 piekarnik wielofunkcyjny (7rodzajów grzania) grzanie górne/dolne grzanie dolne duży grill o zmiennej powierzchni mały grill o zmiennej powierzchni rozmrazanie grill z cyrkulacją powietrza grzanie gorącym powietrzem(termoobieg) wielofunkcyjny zegar elektroniczny regulacja temperatury w zakresie 50-270 C zabezpieczenie przed uruchomieniem przez dzieci oświetlenie piekarnika kolor inox chowane pokrętła Prowadnice teleskopowe 1-częściowe system czyszczenia ecoClean wewnętrzne ściany piekarnika pokryte emalią titanGlanz zdecydowłam sie na simensa piekarnik HB 43s540 + płyta z panelem sterującym i najprostrzy okap, bo bedzie zabudowany uf nastepny wybór za mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 05.12.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Witaj Olu. Zazdroszczę Ci że już uporałaś się z tematem. Ja czekam cierpliwie na wycenę sprzętu. Choć moja cierpliwość się kończy.W ogóle to mam już dość remontu,bałaganu,kurzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 05.12.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Napisz mi ile kosztuje ten piekarnik to może i ja się na niego zdecyduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 05.12.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 z jednym tematem, a bedą jescze milony, kafle, meble , podłogi, schody, drzwi, juz jestem przerażona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 05.12.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Tak te wszystkie decyzje przed tobą. Ale najważniejsze że nie będziesz miała presji że do świąt zostało 3 tyg. w sklepach szaleją bo właśnie mają żniwa. Nienawidzę takich okresów. Ale sama jestem sobie winna bo nie chciałam czekać do wiosny przyszłego roku.A tak dzisiaj jestem po dwóch rozmowach, że mają gdzieś negocjacje bo klienci walą drzwiami i oknami więc mogę kupić gdzie indziej.Przykład szafa system komandor podobno podrożały znacząco. Firma sprytnie wykorzystuje reklamę że ostatni okres na odliczanie no i wszyscy chcą mieć szafy. Realizacja dopiero możliwa koniec stycznia. No i bądź człowieku zdrowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 05.12.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 No niestety wszędzie tak jest, i zapewnie jest to z powodu ulgi remontowej i Świat , szaleństwo i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 06.12.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Witaj Olu pozdrawiam mikołajkowo. Spieszę podzielić się dobrą wiadomością Dzień co prawda zaczął się nieszczególnie bo rano humor zepsuł mi Pan Lipnicki z Warszawy ul. Bartycka Nie będę rozwijać wątku ale nikomu go nie polecę.Zasugerował mi on zakup okapu firmy CIARKO w cenie 1350 zł + koszty przesyłki .Niestety już go sprzedał bardzo ubolewałam bo wydajność tego okapu wynosi 700 ma halogenowe oświetlenie. Nie poddałam się jednak tak łatwo. Zadzwoniłam do fabryki tych okapów. Okazało się, że okap mogę kupić bez problemu bo mają sklep internetowy obsługa bardzo fajna ten sam za 1200 zł koszt z dostawą. Ucieszyłam się z tego faktu, lepiej zaoszczędziłam ok.200 zł. Tym sposobem cały mój smutek prysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 06.12.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 No to super, to prawie prezent mikołajowy, ja okap zamówiłam simensa do zabudodowy, bo ma być nad wyspa i obudowany, ale się wolę nie zstanawiac czy wybrałam dobry czy też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 06.12.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Ważne jest, żeby nie było za pstrokato. Ja zupełnie o tym zapomniałam, bo namieszał mi ten gość powyżej. Trudno decyzja zapadła. A miał być okap TEKI i płyta TEKI.Ale cieszę się, że w ogóle coś już zamówiłam, bo pachnie świętami a ja jeszcze mam przed sobą tyle wyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 06.12.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 No wałsnie dobrze, że zamówione i po kłopocie i nie ma sie juz co zastanawiać, bo zwariujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts