Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ELEKTROLUX - wątek zbiorczy o sprzęcie kuchennym: opinie, rady, modele, zdjęcia

julcik

Recommended Posts

"Monterzy Elektroluxa będą chodzić po domach i sprawdzać zmywarki. Okazało się, że w maszynach zastosowano niewłaściwy element, który może prowadzić do przegrzewania się urządzenia, a nawet do pożaru. Chodzi o zmywarki wyprodukowane w okresie od lipca 2006 do kwietnia tego roku - podaje sztokholmski dziennik ekonomiczny "Dagens Industri"."

http://www.tvn24.pl/0,1509570,0,1,wiadomosc.html

Ja chyba jestem szczesliwym posiadaczem takiej zmywarki :evil: . Ktos juz moze dzwonil do elektroluxa?

• Odpowiedzi 174
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

"Monterzy Elektroluxa będą chodzić po domach i sprawdzać zmywarki. Okazało się, że w maszynach zastosowano niewłaściwy element, który może prowadzić do przegrzewania się urządzenia, a nawet do pożaru. Chodzi o zmywarki wyprodukowane w okresie od lipca 2006 do kwietnia tego roku - podaje sztokholmski dziennik ekonomiczny "Dagens Industri"."

http://www.tvn24.pl/0,1509570,0,1,wiadomosc.html

Ja chyba jestem szczesliwym posiadaczem takiej zmywarki :evil: . Ktos juz moze dzwonil do elektroluxa?

wymienia ci na nowa....musisz sama zglosic

http://finanse.wp.pl/POD,1,wid,8920729,wiadomosc.html?rfbawp=1181576544.106

• 1 month później...
Witam, Na dniach wymieniam lodówko-zamrażarkę, zmywarę i pralkę na co chcę przeznaczyć do 5.000,- zł. Chcę żeby urządzenia były jednej firmy ,szukam więc dla odmiany negatywnych opinii o sprzęcie Elektrolux lub AEG-Elektrolux. Czy jest coś co nie spełniło waszych oczekiwań w tym sprzęcie. Jaką opinię macie o serwisie tej firmy itp. Dziękuję za wszelkie informacje, pozdrawiam

Zmywarka Elektrolux ESL 693

:evil: :evil:

po pierwsze ma bardzo źle rozwiązany,nie wiem jak to nazwac,system wysuwania górnego i dolnego kosza;górny jest na takich roleczkach-szpulkach,które(może mają za małe rowki) ciągle blokują się i b.często wypadają z prowadnic i wtedy kosz, zwykle pełny zostaje w rękach(chyba,że nie zdąży się złapac );dolny kosz przy wysuwaniu ma tendencje do skręcania na boki,może za plytkie rowki w drzwiczkach?

Nie wiem jak to miałam rozwiązane w poprzedniej zmywarce, nie szwankował,to mnie nie interesował(ten mogę już chyba składac z zamkniętymi oczami )

po drugie w górnym koszu kubki stoją pod zbyt małym kątem,prawie poziomo,i "woda" nie spływa z wgłębień w dnach(myślę,że chcieli aby kosz był pojemnieszy i przechytrzyli)

po trzecie,ale to opinia subiektywna,dużo gorzej zmywa

• 6 months później...
  • 4 months później...
  • 1 month później...

My mamy taką zamontowaną od mniej więcej 4 miesięcy. Żona powiedziałaby pewnie więcej bo ja to się częściej zajadam tym co ona przygotuje:) Ale wracając do płyty. Bardzo nam się spodobał jej wygląd ze względu na brak zarysów pól grzejnych i ramki. Całe sterowanie jest wygodne i proste w obsłudze - w tym świetny timer który można ustawić dla każdego pola. No i można praktycznie dowolnej wielkości garnek postawić co jest wielką zaletą. Błyskawicznie gotuje (ale to chyba już zasługa technologii indukcji) i reaguje na zmiany ustawienia grzania. Trochę nam zajęło przestawienie się ze zwykłej płyty ale było warto. Warto przeczytać też instrukcję aby wykorzystać wszystkie funkcje. A sensory działają dobrze - trzeba mieć tylko wprawę we wciskaniu palcyma. I czyści się też dużo prościej niż zwykła płyta. Trzeba mieć tylko dobry środek. Podsumowując - polecam.

P.S Było już o tym pewnie sto razy na forum ale powtórzę. Garnki nie muszą być jakieś super drogie i specjalne. Ważne żeby się magnes przyczepiał do dna. My mamy zwykłe garnki z ikei i działają bez zarzutu.

Dziękuje za konkretną wypowiedź,ja planuje jej zakup własnie ze względów na wielkość płyty,wizualnie żadnych malowanych kółek z polami bardzo mi się to podoba,pozatym można postawic garnek w innym kształcie ,interesowało mnie jeszcze czy ma timer do każdego pola...nigdzie niemogłam znaleźć informacji ,ale dzieki tobie wiem ze jest...na 98% zakupie własnie tą płytę.Pozdrawiam Ilona

• 5 weeks później...
Może głupie pytanie, ale co tam. Czy taka płyta indukcyjna ma możliwość zaprogramowania, żeby wyłączyła się po zagotowaniu wody?Tzn czy może działać jak czajnik elektryczny? Kombinuję, żeby nie trzeba było ustawiać czajnika na blacie i wygodnie obejść się płytą do gotowania wody na herbatę.

• 2 months później...

Czy ktos posiada plyte elektroluxa EHD60020P O MOCY 7200KW.

Nie wiem czy dokonalam dobrego wyboru a cena nie jest chyba wysoka -prosze o opinie i porady.Zastanawiam sie czy ta plyta bedzie miec jakies problemy kiedy bede uzywac wszystkich pol jednoczesnie, bo podobno w niektorych moc sie jakos dzieli???

Prosze o pomoc

pa

Ja mam i jestem zadowolony. Jedna uwaga - jak każdą indukcyjną słychać jak pracuje.

Co do podziału mocy - owszem występuje ale tylko w przypadku kiedy podłączona jest do 230V a nie 400V. Przy podłączeniu do "siły" można ze spokojem grzać wszystkimi polami na max-a... ale jeszcze się nie zdarzyło, bo zwykle okolice 50% mocy pola się wykorzystuje, więc odpalenie 4 pól na max-a jest mało prawdopodobne. Jedno co równie ważne - łatwo ją w czystości utrzymać.