retrofood 12.01.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 J Co do podziału mocy - owszem występuje ale tylko w przypadku kiedy podłączona jest do 230V a nie 400V. w ogóle nie wyobrazam sobie takiej kuchenki na 230V. Oczywiście, teoretycznie można, ale w praktyce to same problemy. Dlatego jesli nie ma, radzę wczesniej podciągnąć 3 fazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barzuc 12.01.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 J Co do podziału mocy - owszem występuje ale tylko w przypadku kiedy podłączona jest do 230V a nie 400V. w ogóle nie wyobrazam sobie takiej kuchenki na 230V. Oczywiście, teoretycznie można, ale w praktyce to same problemy. Dlatego jesli nie ma, radzę wczesniej podciągnąć 3 fazy. Dokładnie tak. Ale żeby było śmieszniej producent dopuszcza podłączenie na 1 fazie (oczywiście nie powoduje to utraty gwarancji, stosowny schemat podłączenia jest załączony, jednak od razu informacja, że moc płyty spadnie chyba do 50% w stosunku do mocy maksymalnej). Szczerze mówiąc - też nie wiem po co... chyba żeby nie ograniczać sobie rynku zbytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megi 28 13.01.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Polecam ta płytę , sama użytkuję od kilku m-cy grzeje bardzo szybko - mam wrażenie , że szybciej niż gazowa . Co do głośności zależy od garnka - ja uywam z Tefala - są b. ciche - SUPER, z Tesco - są głośniejsze ale tylko na max grzaniu:) pozdr megi 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjasio253 06.02.2011 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Dokładnie tak. Ale żeby było śmieszniej producent dopuszcza podłączenie na 1 fazie (oczywiście nie powoduje to utraty gwarancji, stosowny schemat podłączenia jest załączony, jednak od razu informacja, że moc płyty spadnie chyba do 50% w stosunku do mocy maksymalnej). Szczerze mówiąc - też nie wiem po co... chyba żeby nie ograniczać sobie rynku zbytu Oczywiście zgadzam się z przedmówcami, że pełne skrzydła można rozwinąć na instalacji "siłowej", ale .... Użytkownicy z instalacją 1-fazową nie stoją chyba na straconej pozycji pod warunkiem, że mają instalację o odpowiednim przekroju i odpowiedni przydział mocy w lokalu (zabezpieczenie przedlicznikowe). Ja sam osobiście zastanawiam się nad zastosowaniem tej płyty w takiej instalacji. Mam ułożony do niej przewód 3x4mm2, zabezpieczenie przedlicznikowe 32A, zabezpieczenie obwodu płyty 25A. Praktycznie bez jego wybicia powinienem wyciągnąć z tej płyty ok.5700W. Jak się popatrzy na tabelę jakie potrawy gotuje się przy jakich nastawach pól, to się okaże, że normalny obiad można spokojnie ugotować przy włączonych 4 polach jednocześnie np.na poziomie 6. Czy mógłby ktoś potwierdzić tę informację producenta o spadku mocy o 50% przy 1-fazowym zasilaniu? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 07.07.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Pytanko do posiadajacych nowe lodowki electoluxa - czy sa glosne ? Chodzi mi glownie o lodowki typu ERN 297xx.Na stronach podawane sa wielkosci rzedu 35 dB - czyli najnizsze na rynku chyba. Ale znalazlem wiele opisow, ze wlasnie glowna wada tych lodowek jest to, ze sa glosne !! Podobno wydaja caly czas jakies dzwieki "dodatkowe". Fantomps. Od 8 lat mam jeden z modeli electroluxa, 2-agregatowy i kupowalem go z mysla o glosnosci pracy - i jest rewelacyjna. Teraz sie boje .....Juz chcialem kupic Liebherra, ale jak poczytalem opinie to sie zalamalem. Podobno bardzo duzao pada tak 2-3 lata po zakupie, czyli po gwarancji. I kazda ma ta sama wade - rozszczelnia sie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 07.07.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Ja mam Liebherra - zobaczymy czy padnie:). Nie słyszałam ani nie czytałam takich opinii,to jakiś konkretny model czy wszystkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 07.07.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Co do tych opinii Liebherra : http://liebherr.fm.interia.pl/ Widac, ze to jakis blad konstrukcyjny, i dotyczy wiekszosci modelow. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 07.07.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Ja mam Electroluxa kupowaną 2 lata temu. Faktycznie jest dość głośna od czasu do czasu jak uruchamia się sprężarka czy coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 07.07.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Myślę sobie , że takie opinie to o wszystkich markach znajdziesz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 07.07.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Zadko sie zdazaja opinie, mowiace dokladnie to samo : blad projektowy i sposob wykonania, powoduja zawsze to samo uszkodzenie, mniej wiecej w tym samym okresie czasu. To jest lipa, ktora powinna byc juz dawno poprawiona. Przez takie cos dosatje w du.. np Toyota. Ale oni przynajmniej sie przyznaja i naprawiaja. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniia01 07.07.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Ja mam lodówkę Elektroluxa ERN29750 i jest bardzo cicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odilla 07.07.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 My mieliśmy starszy model " ern " nie pamiętam dokładnie jaki , ale miał 36 dB i był rewelacyjny . Teraz kupilismy ern 29790 który ma 34 dB i jest masakra , słychać jakieś takie dziwne przelewanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 07.07.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Dzieki za info. Zastanawiam sie nad 29770 i ma ona chyba inny agregat niz 29750 ale taki sam jak 29790 I wlasnie takie opinie slyszalem - ze cos nie tak z glosnoscia. Nawet po zabudowaniu glosno "przelewa" ? Tylko czy mozna gdzies ja kupic w realu ?? W sklepach internetowych dostepna, ale w MM, czy RTVeuroAGD nie zastalem Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.07.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 podejdź do serwisu i zapytaj, jak sprawdzić by była cicha.ja mam elektoluxa od 10lat, 2 agregaty - nie wiemy kiedy się włącza i wyłacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 07.07.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 No wlasnie jak widac, te stare byly ciche. Ja tem mam starego (8 lat, dwa agregaty) i jest super cichy. A te nowe wyglada, ze ju znie ... Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 07.07.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 No wlasnie jak widac, te stare byly ciche. Ja tem mam starego (8 lat, dwa agregaty) i jest super cichy. A te nowe wyglada, ze ju znie ... Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odilla 07.07.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Słychać po zabudowaniu , chyba te starsze modele były lepsze od obecnych. My długo wybieralismy lodówke ze względu na otwartą kuchnie , zdecydowaliśmy się na electroluxa bo poprzedni model był super i ta lodówka to niestety nasz najgorszy wybór wśród wszystkich sprzętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 07.07.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 No zalamka. Ja juz szukam od tygodnia - nic wiecej chyba za te 2 tys nie wyiore Musze wziac tego 29770. a jak bedzie halasowal to bede robil antyreklame przez dlugie lata. A moze pokusze sie o badania glosnosci ..... Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 07.07.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Ja mam Electroluxa ERN cośtam... i jest bardzo cicha. Kupowana końcem 2008 roku. Mamy kuchnię otwartą na salon (cały dół otwarty, brak firan i zasłon, więc akustyka jest hmmm, dość spora) i szczerze mówiąc, to nie bardzo wiem kiedy się włącza. Działa bez zarzutu i jestem z niej bardzo zadowolona. Z tej samej firmy mam zmywarkę i piekarnik i co do nich to mam mieszane odczucia : Tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 08.07.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 No wlasnie, a te modele o ktorych pisze to sa chyba od 2010Mozesz sprawdzic jaki masz dopkladnie model ? Albo przynajmniej ile mniej wiecej kosztowal. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts