Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ELEKTROLUX - wątek zbiorczy o sprzęcie kuchennym: opinie, rady, modele, zdjęcia

julcik

Recommended Posts

Ja mam AEG-Electrolux Santo SZ91802-4i (wysoka, jednodrzwiowa, bez zamrażarki) z funkcją longfresh 0st.C jest dość cicha, ale jakość plastików w porównaniu z zamrażarką Boscha jest nienajlepsza. Już przy pierwszym myciu udało mi się ukruszyć kawałek półki z drzwi i teraz po prostu bardziej muszę uważać. Plusem jest przyjaźniejsza cena niż wspomnianego Boscha czy Liebherra.

• Odpowiedzi 174
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No wlasnie, a te modele o ktorych pisze to sa chyba od 2010

Mozesz sprawdzic jaki masz dopkladnie model ? Albo przynajmniej ile mniej wiecej kosztowal.

Fantom

Ty to umiesz człowieka w sobotni wieczór pogonić do roboty :mad:

Udało mi się wygrzebać papierzyska od lodówki i stoi w nich, że to model ERN 29750.

Potem, natchniona znaleziskiem, przegrzebałam mojego gmaila i znalazłam maila z zamówieniem, a w nim cenę: 1449,00 zł :yes:

Uprzedzając ewentualne pytanie, zakupu dokonałam przez internet, w sklepie Best-Media.

Jakby co, to można pytać dalej, jak wiem, to powiem :bye:

ja mam wprawdzie inny model ale o głośności coś dodam

ze dwa razy na dobę przez kilka minut bulgocze, kwiczy, jakieś przelewania itp, trwa to ze 3 minuty może i koniec, oprócz tego wad brak,

pochwalić serwis mogę, bo kiedy pękła uszczelka (luby nie mógł się do uchwytu przyzwyczaić i za drzwi ciągał), to szybko i sprawnie wymienili na nową,

od roku posiadam 29750 było cicho. od 2 tyg podczas wlaczania sie sprezarki niestety halasuje jak cholera. Tak jakby czesci metalowe wchodzily w jakis zezonans czy cos.

pewnie skonczy sie na serwisie..

pivek

Nie strasz kolego, moja zanim zaczęła pracować to 1,5 roku stała i czekała, więc jakby co to mam już po gwarancji :(

Moja mama posiada lodówkę Electroluxa z dwoma agregatami, kupioną parę lat temu (40 db chyba) i jest baaardzo cicha. Natomiast ja kupiłam lodówkę tej firmy rok temu i tą słychać (42db chyba), wydaje dziwne dźwięki. Ja podejrzewam że to przez funkcję no frost. Kiedy,ś takich cudów nie było.

• 1 month później...

No to na zakonczenie : zaryzykowalem i kupilem tego ERN 29770. Dziala od miesiaca i jak na razie baaaardzo cicho. Nie ma tych "bulgotow" itp opisywanych przez wielu uzytkownikow. Sa dwie mozliwosci :

- albo pojawia sie po jakims czasie (oby nie)

- halas zalezy od chinczyka ktory skladal agregat (trafilem na dobrego)

Fantom