Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam! Jestem właścicielką mieszkania i chciałabym wydzielić trzecią sypialnie dla dziecka. Mam kilka pomysłów ale żadennie do końca nie przekonuje więc chciałabym prosić Was o pomoc. Wejście do mieszkania jest nie przesuwalne a jedyny pion znajduje się w łazience między sypialniami. W planie kuchnia znajduje się naprzeciwko wejścia w tej węższej części salonu. Na korytarzu są dwie szafy: jedną głęboka pełniąca funkcję schowka i druga standardowa na kurtki. Będę Wdzięczna za wszelkie pomysły. Mieszkanie ma 90 m2 już z balkonem. Okna zaznaczyłam markerem i znajdują się tylko na dwóch stronach mieszkania co wiele utrudnia. Ścian nośnych nie ma. 

IMG_5079.png

Edytowane przez Konewka007
https://forum.murator.pl/topic/293111-dziwny-uk%C5%82ad-czy-da-si%C4%99-co%C5%9B-wymy%C5%9Bli%C4%87/

Balkon musi zostać jak jest - oddzielnie, nie można go zabudować. Na ten moment jest głęboka szafa na korytarzu pełniąca rolę schowka i takie miejsce na przechowywanie musi się też znaleść w nowym układzie. 

IMG_5079.png

No właśnie wiem o tym bo już próbowałam kombinować na różne sposoby. Przez te okna i pion w łazience jest kicha ale ciągle mam nadzieję, że może uda się stworzyć jakiś sensowny układ. 

Wyprostowałam rzut jakby ktoś miał ochotę porysować. Przydałoby się też choć kilka wymiarów, również wymiary okien i ich odległości od siebie i od rogów pomieszczenia. Ja tu nie bardzo widzę pełnoprawną sypialnię, raczej symbolicznie wydzieloną z salonu (i może części pokoju obok) alkowę z łóżkiem rodziców.

Konewka007-prosty.JPG