dorotazab 15.10.2005 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 a teraz znowu zostane zaatakowana - pfff co mi tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emigrant 17.10.2005 02:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 a teraz znowu zostane zaatakowana - pfff co mi tam Hej !Witam ale atak nie nastapi z mojej strony.Przesledzilem troche Twoje,Wasze konkluzje na temat Ameryki-USA,zycia tu albo "przezywania"zycia.Nie zabieram glosu w swiadomosci tego,ze byc moze nie dalbym rade na odpieraniu atakow i uszczypliwosci ze stron Osob, z ktorymi w niektorych wypowiedziach zgadzam sie.I jak kiedys nadmienilem na stronach tego forum,traktuje to miejsce jako skarbnice skompensowanej wiedzy potrzebnej w zyciu kazdego budujacego sie w Polsce i nietylko a nie miejsce na wzajemne opluwanie sie i docinanie.Uwazam tez,ze wiele osob wypowiada sie wtedy tylko ,kiedy glowe ma schowana za pulpit komputera.Ale to miejsce jeszcze nie jest tego przykladem (w 90%) oby jak najdluzej. A co do USA... tez mysle ,ze tylko samochody zmieniaja sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krzymi 11.01.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 A ja pisze spod smiuskich Alpow niemieckich.Aniedlugo z nad morza polskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiktoria 13.01.2006 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Ja jestem z Melbourne w Australii i w sumie raczej czytam niz pisze W najblizszym czasie ruszamy z budowa domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 11.02.2006 04:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Pisze z Redmond w stanie Waszyngton. Miszka nam sie tu wspaniale ale tez myslimy o powracie. Dzialka uzbrojona czeka na rozpoczecie budowy. Jestesmy w trakcie poszukiwania dobrego biura projektow na terenie miasta Lublina. Pozdrawiam wszystkich jak najserdeczniej.Ps. Mieszkam tuttaj 18 lat i spotkalem wielu wspanialych Amerykanow. Wiekszosc z nich jest zangazowana w naprawe tego panstwa i aktywnie uczestniczy w ruchu antywojennym. Czest nadminiaja w rozmowach ze mna , ze to Polska wyjedzie z Iraku ostatnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarmata 19.04.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Od rowno 20 lat w Chicago, USA. Wyemigrowalem bo SB mialo mnie prawie "na widelcu" (prowadzilem jedno z wiekszych wydawnictw niezaleznych). Mam zamiar wrocic do kraju na emeryture, mieszkac w dworku (ktory sobie wybuduje), otoczonym pieknym parkiem, chodowac pszczoly, robic nalewki i zabawiac wnuki i przyjaciol. P.S. Ten kraj ma swoje wady i zalety, ale nie ma cichych pol, wsrod ktorych dym z ogniska snuje sie wolno kolo placzacych wierzb... a za tym mi teskno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluton 23.04.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Pisze z przemilego miasteczka Hitchin w hrabstwie Hertfordshire w Anglii. Przyjechalem tu na poczatku 2005 roku i pracuje jako elektryk. Planuje powrot do Krakowa w lecie 2007 roku. Przymierzamy sie z zona do budowy domku, a na razie zalatwiamy kupno dzialki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLAMKA 25.04.2006 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 nie mialam takich problemow jak dorota z integracja - no coz wiele mnie ominelo moze dlatego ze wcale nie mialam zamiaru przenosic Polski do innego kraju - nie stac mnie na budowe domu w Polsce i tutaj ) wiec pozostaje tutaj - zreszta wole klimat lagodny - zima w moim regionie trwa krotko a taka sniezna to az jeden dzien a moze i nawetdwa - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdula 10.06.2006 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMI1975 17.08.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 mieszkam z zona i dwuletnim synkiem w Cork, poludniowa Irlandia.Jakkolwiek Irlandia i irlandczycy sa generalnie ok. to odliczamy dni do powrotu do Polski - po prostu nie jestesmy stworzeni do emigracji, nie czujemy sie u siebie, strasznie brakuje nam polskich krajobrazow, polskiej mentalnosci ( tak, tak !!!), oczywiscie rodziny i przyjaciol. Tesknota za krajem nie ozncza, ze idealizujemy Polske, nie, widzimy jeszcze mnostwo rzeczy do poprawienia, wiele rzeczy nas irytuje - ale wierzcie mi nie ma idealnego miejsca na swiecie, zawsze gdzies znajdzie sie hamstwo, brud, bezndziejni politycy, Polska na prawde nie jest tu jakims wyjatkiem w skali nawet Europy, tej Unijnej tez. Polska na prawde sie zmienia, i to bardzo szybko i jestem przekonany, ze na lepsze. Dlatego bardziej zwracamy uwage na pozytywy Polski, nie wpadajac przy tym w nadmierne krytykanctwo Irlandii oraz innych krajow, podchodzimy do sprawy racjonalnie. Co do tych wszystkich narzekajacych bez konca na Polske - reprezentujecie jedna z naszych cech narodowych, ale niestety ta, ktora jest negatywna: tendencja do jeczenia i narzekania na wszystko bez wzgledu na fakty - to jest cos co powinno zniknac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterPL 22.08.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Arizona! Na polnocno zachodniej czesci Phoenix! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 24.08.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Bruksela to moje miasto. Ale już niedługo!!!! Własny kąt w Polsce już się buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 11.09.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 niedaleko londynu ale jeszcze pare lat i do polski spowrotem w przyszlym roku zamiezam budowac dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c-m 11.11.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Od 20 -stu lat w niemczech kolo Karlsruhe. Budujemy niedaleko W-wy. Powrot jak Bog da na starosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 14.11.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 witamy budujacych za granicą ja jestem z pod bydgoszczy a grześ z za leszna, po kilku latach pracy tu w luxemburgu tez postanowiliśmy postawić domek w polsce. nie mogliśmy zdecydować się gdzie (u mnie czy u niego?) więc wypadlo w połowie drogi czyli pod poznaniem . podobnie jak większość osób tu piszacych zaczynamy i już nie możemy doczekać się przeprowadzki!!!! codziennie licze odlożone pieniążki i ile jeszcze nam brakuje i uwierzcie mi ze jak tylko uzbieramy ta sumke to pakujemy walizki i wracamy do kraju najszybciej jak sie da. bardzo tęsknimy za rodzinami, znajomymi za wszystkim co nasze. nigdy nie moglabym tu zostac na stałe, tu zawsze będziemy obcy, inni, gorsi. na pewno jest nam ciężej budować od tych którzy są na miejscu ale mamy nad nimi jedną przewagę: to nie by będziemy spłacać kredyt przez 30 lat i tym sie pocieszam . pozdrawiam wszystkich a w szczególnie sąsiadów z brukseli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 18.11.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Hej Rodacy z Wielkie Księstwa Luksemburg! To do was uciekają podatnicy z Belgii! Co wy tam takiego macie - oczywiście oprócz niższych stawek podatkowych - że tak wielu ludzi chawli sobie życie właśnie w Luksemburgu? A Wy jeszcze planujecie zrezygnowac z tego "raju" na rzecz Polski?! ale przyznam, że ja robie tak samo...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianka27 28.11.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Witam wszystkich ja pochodze z mazowieckiego ale kilka lat temy przywialo mnie do Malopolski a potem jeszcze dalej mnie ponioslo i obecnie jestem z moja druga polowka w Irlandii. My tez jak wybudujemy domek chcemy wracac do domu. Jednak nie ma jak u siebie. Bedziemy budowac sie w okolicach Krakowa - piekne okolice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 30.12.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 a to i ja sie dopisze obecnie mieszkamy w Dortmundzie - moj Wojtek juz hmmm niedlugo bedzie 20 lat on przyjechal tu za tzw.chlebem a ja...za nim prawie 3 lata temu do Polski planujemy wrocic na zasluzony odpoczynek,czyli kiedy wypracujemy sobie takie srodki finansowe,coby na jako-taka godna starosc starczylo a ze do wieku emerytalnego nam jeszcze ciutka brakuje jeszcze sporo lat spedzimy w Niemczech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 10.01.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 a to i ja sie dopisze obecnie mieszkamy w Dortmundzie - moj Wojtek juz hmmm niedlugo bedzie 20 lat on przyjechal tu za tzw.chlebem a ja...za nim prawie 3 lata temu do Polski planujemy wrocic na zasluzony odpoczynek,czyli kiedy wypracujemy sobie takie srodki finansowe,coby na jako-taka godna starosc starczylo a ze do wieku emerytalnego nam jeszcze ciutka brakuje jeszcze sporo lat spedzimy w Niemczech... skad ja to znam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 10.01.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 a to i ja sie dopisze obecnie mieszkamy w Dortmundzie - moj Wojtek juz hmmm niedlugo bedzie 20 lat on przyjechal tu za tzw.chlebem a ja...za nim prawie 3 lata temu do Polski planujemy wrocic na zasluzony odpoczynek,czyli kiedy wypracujemy sobie takie srodki finansowe,coby na jako-taka godna starosc starczylo a ze do wieku emerytalnego nam jeszcze ciutka brakuje jeszcze sporo lat spedzimy w Niemczech... skad ja to znam ? Frosch - a co jest Tobie tak bardzo znajome??? Dortmund? przyjazd za chlebem? czy moj Wojtek? jak sie przekonalam,to "scenariusz" bardzo popularny ostanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts