AGNIESZKA31 11.01.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 A ja pozdrawiam z Liverpool.Miłe miasto .Tęsknie jednak za moimi Bieszczadami.Do Anglii przygnały a właściwie wygnały mnie problemy finansowe.Teraz juz sie przyzwyczailiśmy.Dzieci polubiły tutejszą szkołe,w pracy sie wszystko ustabilizowało.Nie szukam tu nowych przyjaciół,nie chodzimy po pubach.Ale w każdy weekend robimy sobie wycieczki,do Walii bo tam dziko,do Cumbrii bo tam prawie jak u nas,do Szkocjii jak jest więcej wolnego czasu-bo tam najpiekniej .Zostawilismy w Polsce wszystko,spaliliśmy mosty ,ale wiem ze na starośc kupie chałupke na strasznym bieszczadzkim zadupiu i dopiero wtedy bede szczęśliwa gdy dwa koty zamruczą,kawa będzie mi pachniec a za oknem będzie .......Polska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejHH 17.01.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 witam serdecznie!!!!!! Kiedys planowalem i snilem o Wielkiej Ameryce......i chociaz mam tam pol swojej rodziny, moje wedrowki emigracyjne /koniec lat osiemdziesiatych/ skonczyly sie w Hamburgu. I tak naprawde tego nie zaluje. do Polski blisko,a ze mieszkam w Zachodnio Pomorskim wlasnie tam rozpaczalem swoja budowe domu jednorodzinnego,ktory jak mysle przy znacznej pomocy Muratora i jego czytelnikow bedzie wygladaljak z bajki. Z rodzina z za Oceanu ..rozmawiam przez SKYPE..... wiem ze tesknia ....za Polska , tak jak kazdy bedacy na obczyznie ............ja jednak kiedys powroce i to na stale moze .........juz za 25 lat. Pozdrawiam wszystkich Andrzej z Hamburga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaT80 28.01.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam ze slonecznej Irlandii Od kilku dni jestem szczesliwa posiadaczka wlasnych 4 scian lasnie tu. Z ogroma ciekawoscia i podziem wsiaklam w to forum, znajduje tu mase ciekawych informacji. Wielkie brawa dla pomyslodawcow forum! pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biop 11.02.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Witam i ja z Irlandii. Dublin pólnocny-Tyrrelstown. Z ta slonecznoscia to roznie bywa ale guinnessik wynagradza niedostatki pogody Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 18.02.2007 01:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Nie zaskocze nikogo jak napisze, że Nottingham. A właściwie to okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejHH 12.03.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 ..........Hanse Stadt Haburg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_1024 23.03.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Farnborough, okolice Londynu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JulianKowal 27.03.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Witam - Najpierw mieszkalem w Italy potem w Austrii a obecnie w Canadzie od 20-tu lat i nie narzekam. Jestesmy na etapie kupna ziemi w Polsce,w przyszlosci myslimy sie budowac , pochodzimy z Wroclawia. Moja corka urodzila sie tutaj mowi, pisze i czyta po Polsku - ma 12-cie lat , moj syn 6-sc lat, radzi sobie nie naj gorzej. Obydwoje chcieli by pojechac na stale do Polski i my tez. Ale wiem gdyby do tego doszlo to ????????????????????????????. Czesc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viking70 16.04.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Pisze z Irlandii, gzie obecnie mieszkam i pracuje /50 km i jestem nad brzegiem wielkiej sadzawki. Dom buduje w Rakowie niedaleko Czerniejewa w WLKP. Mam zamiar w tym roku zadaszyc domek ale jakos marnie to widze. pozyjemy zobaczymy Pozdrawiam wszystkich i zapraszam na zielona wyspe nie koniecznie do pracy ale na zwiedzanie tej badz co badz dziwnej krainy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejHH 19.04.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 .............WOLNE MIASTO Hanse Stadt Hamburg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cybi 02.05.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 pare lat temu jakby mi ktos powiedzial gdzie bede zabil bym smiechem:D teraz sie blakam po Itali i szukam tych slawnych budowniczych albo wygineli albo ich niema dobra robote odwalaja cudzoziemcy pozatym jest ciekawie i leje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 28.05.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Ja razem z mężem mieszkam w Oslo, budujemy dom w Zagórzu, koło Sanoka.Norwegia to piękny i przyjanzy kraj ale jak tylko nasze gniazdko będzie gotowe wracamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa 05.06.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Ja też jestem z mężem w Oslo. Zarabiamy pieniążki na domek który jest w trakcie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
79mirka 06.06.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 A ja od prawie siedmiu lat w Berlinie, ale jeszcze TYLKO DWA MIESIACE! A potem wracam z cala rodzina do Polski, gdzie wlasnie wykanczamy nasz wlasny wymarzony domek. A ze bez kredytu, to tylko dzieki temu ze tutaj mielismy wieksze mozliwosci niz w Polsce. Teraz, gdy domek juz gotowy, nie trzeba nam bedzie tego-wybieramy ojczyzne, rodzine, przyjaciol, swoj kraj ktory kochamy mimo wszystkich politycznych jaj! Z pewnoscia bedzie nam troche smutno stad wyjezdzac, ale taki byl cel:pojechac-nazbierac na dom-wracac i tego sie trzymamy! Mirka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 07.06.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Mirko, gratuluję!Można by powiedzieć,że osiągnęliście cel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
79mirka 07.06.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 quote]aneta s Mirko, gratuluję!Można by powiedzieć,że osiągnęliście cel Chyba mozna tak powiedziec!Na dodatek, wraz z bagazem wieziemy ze soba dwoje dzieci (wlasnych, nikomu nie podwedzilismy) zeby w domku nie bylo nam zbyt cicho. Teraz czeka nas mile ale odpowiedzialne zadanie-szybko wykonczyc nasza chatke, ale na tyle ladnie, by nam sie przez najblizsze lata nie znudzila. A potem ruszamy szukac pracy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 15.06.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Wioska o nazwie East Knoyle na południu Wielkiej Brytanii. Razem z moim Towarzyszem Życiowym pracujemy w stajni wyścigowej i zarabiamy pieniążki na zbudowanie własnego domu i otworzenie końskiego interesu w Polsce. Pracę mamy bardzo fajną, mieszkanie też, a w styczniu udało nam się, na dodatek, przywieźć psy z kraju. W Polsce mamy już zaczątek własnego miejsca, czyli kupiliśmy gospodarsto w woj. kuj-pomorskim, na pojezierzu pałuckim. Z czasem zrobimy z tego piękny dom z pokojami gościnnymi i stajnię rekreacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartiMisio 21.06.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Witam wszystkich Razem z moim narzeczonym mieszkam w Wielkiej Brytanii. Od stycznia miastem naszego pobytu jest Manchester. Jesli chodzi o Polske, pochodze ze Stargardu Szczecinskiego. Moj narzeczony z Katowic W tym roku rozpoczynamy budowe naszego domu. Budujemy sie 8 km od mojego rodzinnego miasta... Pozdrowionka dla wszystkich budujacych...i planujacych budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 31.07.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 pozrawiamy ze Sligo w Irlandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fmj 28.08.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Od 2 lat w małym Wielkim Księstwie (Luksemburg). Jest miło, choć klimat trochę podły. Zaczynamy na wiosnę budować dom (stary sie spalił), okolice Mińska Mazowieckiego. Jak się uda, to za gotówkę, chociaż życie jest tu droooogie. Czy powrót niebawem, to się okaże, ale fakt, że nigdzie nie czujemy się tak swojsko jak na naszej polskiej wsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts