MRS.CONSTR. 24.09.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 WitamJa z moim mezusiem jestesmy dwa lata z malym haczykiem w Philadelphii.Wracamy w lipcu przyszlego roku.Juz nie moge sie doczekac.Mamy wiele planow i mam nadzieje,ze przynajmniej czesc uda nam sie zrealizowac.Glowny projekt to oczywiscie budowa naszej wymarzonej Andromedy.Mamy juz dzialeczke w Szczepanowie kolo Srody Slaskiej.Pozdrawiam wszystkich Polakow na emigracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 12.10.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Irlandia. Czasowa emigracja. często jest mi tu smutno ale zawsze wtedy pomyślę sobie o domku który wbudujemy za odłożone , ciężko zarobione "jurki" (jak niektórzy tu mawiają). Kiedy ? niewiadomo, za każdym razem jak ceny matriałów idą w górę, planowany pobyt trzeba wydłużyć. Działka już jest, w sercu Żuław Wiślanych. Marzenia powoli nabierają kształtów, na razie jeszcze są płaskie ale może już niedługo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 13.10.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Emi to tak jak my. nasze marzenia zeczely sie realizowac. mamy zrobione zero.mysle ze nasz pobyt tu to jeszcze rok lub dwa.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hobo2000 05.11.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 czytam forum,bo interesuje mnie jak wyglada obecnie w kraju budownictwo...nie bylem od dziestu lat,i jak narazie nie planuje odwiedzin...mam plany gdy bede na emeryturze--moze wroce,ale to jest tylko jedna z opcji,jezeli bede uwazal,ze jest dla mnie lepiej niz w stanach...inne opcje to pozostanie w stanach,albo Ameryka poludniowa....a tak na marginesie,gdzie jest dorotadab,ktora wywolywalaq tyle kontrowersji,czy wrocili do Polski i buduja swoj wymarzony dom,czy po prostu zawiedli sie i dlatego nic nie pisza???pozdrawiam budujacych,jestem dla niech pelen podziwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martajochna 08.11.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 mlode malzenstwo (25 i 26 lat ) wita Was z Galway w Irlandii Jestesmy juz ponad rok a cel - wybudowac nasze gniazdko ''Opalka 2g'' Planujemy w przyszlym roku na jesien, jak bedzie?czas pokaze Czy wrocimy?Naprawde nie wiem, na razie myslimy o budowie wlasnego dachu nad glowa ,,na stare lata''.... Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 16.01.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 grenlandia piekne okolice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 25.02.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam z Dublina, Irlandia. Za jakies 2 lata, moze rok - powitam Was z Lesiska, Gruszow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 28.02.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Ten Gruszów obok Raciechowic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 29.02.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 03.03.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Szkoda, piekne okolice a jakie widoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 03.03.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 U mnie chyba nie gorsze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heros 10.03.2008 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Hejka witam wszystkich z usa , ciesze sie ze niejestem sam w mojej tesknocie do Polski .Pomimo iz jestem tu 8 lat i caly czas buduje tu domy dla innych ,to jednak dla siebie tu nie chce , a to dlatego ze domy w usa nie maja duszy ani tym bardziej gustu , to drweniane karmniki bez smaku . Mam nadzieje ze juz niedlugo i ja postawie swoj domek w Polsce o pieknym dachu z czerwonej dachowki . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 11.03.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 domy w usa nie maja duszy ani tym bardziej gustu , "To nie sztuka wybudowac nowy dom, sztuka sprawic, aby mial on dusze" Pamieta ktos, z czego to cytat? Z piosenki chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 11.03.2008 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Alicja majewska "to nie sztuka wybudowac nowy dom" piekna piosenka! "...podków szczęścia nie wyrzuca się na złom nie wynosi się na śmietnik snów i wzruszeń to nie sztuka skonstruowac super plan , wszystko z góry mieć zaplanowane sztuka z losem grę prowadząc sam na sam nie bać się przegranej i wygranej" jakie prawdziwe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aeb 23.05.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Witam. Pozdrawiam z Galway, ale mam nadzieje ze za rok bede mogla pisac z Polski, z mojego placu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 12.07.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Zielona Wyspa Carlow pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrus_pan1719503715 28.07.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Szwajcaria, jeden dom juz wybudowany, powrot za miesiac po 10 latach i w planach nastepny dom w innej czesci kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 09.10.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Serdeczne pozdrowienia z zielonej wyspy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 07.01.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Z republiki Czeskiej. Tutaj mamy działkę, tu się bedziemy budować i mieszkać. W przeciwieństwie do większosci obecnych, chcę tu mieszkać na zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
northern 15.02.2009 02:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 witam wszystkich mieszkam od blisko 4 lat w Irlandi Polnocnej niedaleko Belfastu i musze powiedziec ze najbardziej brakuje mi polskich przestrzeni gor i lasow po ktorych mozna wedrowac bez ograniczen! w Iirlandi jest ladnie ale wiekszosc widokow mozna podziwiac z okien samochodu, bo za miastem chodnikow brak a drogi waskie, miedzy miedzy lakami tez prozno szukac kazdy kawalek gruntu ma wlasciciela.jesli chodzi o budownictwo to wszedzie beton i kamien a o dociepleniach to zaczynaja sie dopiero uczyc ,sam pracuje w jednej z nielicznych firm ktora ma certyfikat na wykonywanie systemow docieplen (bez certyfikatu poprzedzonego szczegulowymi kontrolami jakosci wykonanych prac, przeprowadzanymi przez producenta systemu, nie sprzedadza nawet jednej plyty styropianu) . Jesli chodzi o ludzi to nie spotkalem sie z wrogoscia, rodowici Irlandczycy maja dosc ograniczony swiatopoglad( nie obrazajac nikogo ) ale to otwarci i przyjazni ludzie .Slyszy sie czasem o wrogosci ze strony "protestantow" ale pamietajmy ze niedalej jak 3 lata wstecz zakonczyla sie oficjalnie wojna miedzy nimi a katolikami,a wiadomo "Polak to katolik" .Ogolnie jak ma sie stala prace to zyje sie latwiej niz w Polsce, tylko to nie POLSKA!!!!!!!!!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts