dedek76 25.05.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Pozdrowienia z Weymouth(UK) gdzie zarabiamy na nasz dom który buduje się w okolicach Rzeszowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 29.05.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Pozdrawiamy z Edinburga w Szkocji! Domek już stoi i niedługo wracamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doskonala2 21.06.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Pisze z polnocy Norwegii (Tromsø) . Jestem tutaj ok. 8 miesiecy ,pracuje i odkladam pieniazki na nasz domek "Doskonaly 2" ,ktorego budowa rozpocznie sie w marcu przyszlego roku . Domek bedziemy budowac jakies 40 km od Warszawy. Norwegia jest piekna ,z domu mam widok na gory i morze ,cisza ,spokoj ,przyjazni ,otwarci ludzie ,dobra opieka socjalna .Dostajac najnizsza stawke mozna tu naprawde godnie zyc. Planujemy wrocic na Gwiazdke 2011 roku ,mam nadzieje ,ze do wymarzonego ,wykonczonego juz domku. Wracamy.. bo tesknimy za Polska ,rodzina ,przyjaciolmi ,jezykiem ,kuchnia ,szybszym tempem zycia, duzymi supermarketami,spalinami, tlumami ludzi ,gwarem .. No coz pochodze z Warszawy i kocham to miasto i dzis jestem dumna ,ze moge powiedziec ,ze jestem z Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 06.07.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Pozdrawiam wszystkich z Navan, Irlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigwa 30.07.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Mieszkam od 27 lat w USA w przepięknym stanie Utah w sercu Gór Skalistych. Naczytałem się tu wiele krytycznych (delikatnie mówiąc) opinii o Ameryce. Nie zamierzam wdawać się w dyskusje z ludżmi, którzy tę Amerykę, jak widać, mało znają. Ameryka to nie Chicagowskie slumsy, to piękny i wspaniały kraj ludzi bardzo życzliwych i tolerancyjnych, skłonnych do pomocy wszystkim, którzy tego potrzebują, to kraj ogromnej szansy dla każdego. Wiele lat tu przeżytych daje mi prawo do takich opinii. Żyliśmy tu z pracy rąk, nie założylismy żadnego biznesu a mimo to trzy razy zmienialiśmy domy na coraz lepsze i piekniejsze. Żyjąc mądrze i inwestując w starość, doczekaliśmy się niezłej stabilizacji i dostatniej i pogodnej emerytury. Dzis mieszkamy w przepięknym domu w osiedlu zamkniętym (gated community), gdzie bramę główną otwiera się pilotem, mamy basen i mały ogródek, dużo podróżujemy. Wielu ludzi nie umie sobie mądrze zorganizowac życia ani zabezpieczyc sie na starość. Ci zawsze będą narzekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz79 07.08.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam wszystkich. Mieszkamy z zona w Swords - polnocny Dublin. Jestesmy z Ustronia - taka sliczna miejscowosc w Beskidzie Slaskim. Jestesmy juz tu 5 lat. Wyjechalismy zaraz po studiach. Prace mamy na dobrych stanowiskach, ale strasznie ciagnie do Polski Musimy jeszcze na Zielonej Wyspie zostac ze 3 lata (no chyba, ze wujek lotto cos przyniesie...). Przynajmniej tak nam wyszlo z kalkulacji. Zaczynamy budowac dom w Ustroniu. Projekt kupiony architekt stara sie o pozwolenia, mapki itd... Pozdrowienia dla wszystkich rodakow teskniacych za ta nasza dziwna Polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiaiviki 24.10.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Irlandia- Birr... Sercem zawsze z rodziną w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kilervirago 05.12.2009 01:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Witam wszyskich .Od 4 lat mieszkam z rodziną w Halifax w West Yorkshire w Anglii.Tu pada dwa razy częściej niż w innych rejonach ,ale trzeba się poświęcić,by do czegoś dojść. Na szczęście dom na cichej wielkopolskiej wsi już powstaje.Mury właśnie stanęły.na wiosnę dach.Po powrocie mam zamiar pić kawę,spacerować z psem i czasem popracować Pozdrawiam wszystkich budujących emigrantów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gpiesiewicz 23.12.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Pozdrowienia z W.K. Luksemburg! Kilka miesiecy temu kupilismy tu dom (kilka km pod miastem Luksemburg), z 1971 roku (w przeciwienstwie do Polski budownictwo z tego okresu okazalo sie porzadne . W styczniu / lutym zaczynamy remont, ale nic wielkiego, bo dach / okna/ kuchnia sa nowe z 2008 roku i bardzo porzadne. glownie przerabiamy lazienke, podlogi, szpachlujelmy sciany, przebudowujemy kominek, odswiezamy piwnice i pralnie czyli kosmetyka. wlasnie przerabiam zakup materialow w Polsce i rejestracje wykonawcow, ktorzy przyjezdzaja do nas z PL na 4 miesiace. jest wesolo . a Polska nieoceniona jesli chodzi o uslugi budowlane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 07.02.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 pozdrowienia z UK.za rok lub dwa z Trojmiasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klima88 05.05.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Ja pozdrawiam z Tych a dokładnie Lędziny, niedaleko katowic. Przepiękna okolica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izka1985m 07.05.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witam wszyskich .Od 4 lat mieszkam z rodziną w Halifax w West Yorkshire w Anglii.Tu pada dwa razy częściej niż w innych rejonach ,ale trzeba się poświęcić,by do czegoś dojść. Na szczęście dom na cichej wielkopolskiej wsi już powstaje.Mury właśnie stanęły.na wiosnę dach.Po powrocie mam zamiar pić kawę,spacerować z psem i czasem popracować Pozdrawiam wszystkich budujących emigrantów My rowniez witamy z West Yorks I podobnie jak wy bedziemy budowac sie w malej wiosce w WLKP. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grabnianin 25.05.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Pozdrawiam z Rijswijk-u w Holandii miasteczko przyklejone do Hagi(trybunal haski).w Polsce buduje Grabno 3 km przed Ustka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
citizen girl 24.07.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 My mieszkamy w Niemczech (gdzie remontujemy nasz nowy dom nad jeziorem) i w Szwecji (gdzie nasz domek jest juz po czesciowym remoncie). Nie planujemy mieszkania w Polsce, bedziemy tylko rodzine odwiedzac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolipoplady 01.09.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Przesylam pozdrowiena z Manchester UK!!! mieszkamy tu od 5 lat, a w polsce okolice Poznania. strasznie smutno mi sie zrobilo kiedy czytam te posty - tylu z nas musialo wyjechac..... ja najbardziej tesknie za polskim LATEM bo u nas ciagle pada.... Na wiosne zaczynamy budowe domku i do konca roku mamy zamiar wrocic do ojczyzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra15 23.08.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) Ja od 10 lat przebywam we Fracji, a konktetnie od 7 lat miejscem mojego zamieszkania jest Paryż. Piękne miasto, ale za krajem powoli już mi się tęski. Odkładam kase i zaczynam za rok budowę domku w Zakopanym. Co prawda z tamtąd nie pochodzę, ale kocham góry. Będzie to doskonała przystań na jesień życia za jakiśś czas. Edytowane 29 Sierpnia 2011 przez kobra15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 31.08.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Pozdrowienia z Włoch - Verona w przyszłości mazowieckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 27.12.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Pozdrowienia z Paryża a wkrótce Oświęcim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 29.12.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Pisze z polnocy Norwegii (Tromsø) . Jestem tutaj ok. 8 miesiecy ,pracuje i odkladam pieniazki na nasz domek "Doskonaly 2" ,ktorego budowa rozpocznie sie w marcu przyszlego roku . Domek bedziemy budowac jakies 40 km od Warszawy. Norwegia jest piekna ,z domu mam widok na gory i morze ,cisza ,spokoj ,przyjazni ,otwarci ludzie ,dobra opieka socjalna .Dostajac najnizsza stawke mozna tu naprawde godnie zyc. Planujemy wrocic na Gwiazdke 2011 roku ,mam nadzieje ,ze do wymarzonego ,wykonczonego juz domku. Wracamy.. bo tesknimy za Polska ,rodzina ,przyjaciolmi ,jezykiem ,kuchnia ,szybszym tempem zycia, duzymi supermarketami,spalinami, tlumami ludzi ,gwarem .. No coz pochodze z Warszawy i kocham to miasto i dzis jestem dumna ,ze moge powiedziec ,ze jestem z Polski Jak tam gwiazdka w domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lady_AnneBelle 14.07.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Mam nadzieję, że ktoś tu jeszcze zajrzy Pozdrawiam z Holandii, z Heerhugowaard. Dom budujemy w rodzinnym mieście w Polsce (ok. Poznania). Po pięciu latach budowania na odległość tegoroczne święta Bożego Narodzenia planujemy już spędzić "na swoim" i "u siebie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts