Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kocioł kondensacyjny - beretta, co sądzicie o tych kotłach?

Bogdan Lizoń

Recommended Posts

witam,

jestem "dumnym" posiadaczem kotła kondensacyjnego beretta. zakupu dokonałem ok. 2,5 roku temu. do tej pory wszystko nieźle działało, rachunki małe biorąc pod uwagę kubaturę do ogrzania. jednakże pół roku po wygaśnięciu gwarancji z pieca zaczęła cieknąć woda, przez co spadało ciśnienie w instalacji. wezwałem serwis i okazało się, że piec jest cały przeżarty rdzą, koszt naprawy 1700 zł. biorąc pod uwagę, że to tak krótki okres działania pieca, a takie z nim problemy, szczerze odradzam zakupy produktów firmy beretta.

witam,

jestem "dumnym" posiadaczem kotła kondensacyjnego beretta. zakupu dokonałem ok. 2,5 roku temu. do tej pory wszystko nieźle działało, rachunki małe biorąc pod uwagę kubaturę do ogrzania. jednakże pół roku po wygaśnięciu gwarancji z pieca zaczęła cieknąć woda, przez co spadało ciśnienie w instalacji. wezwałem serwis i okazało się, że piec jest cały przeżarty rdzą, koszt naprawy 1700 zł. biorąc pod uwagę, że to tak krótki okres działania pieca, a takie z nim problemy, szczerze odradzam zakupy produktów firmy beretta.

A jaki typ/model konkretnie? Z czego/jaka instalacja? Woda była zmiękczona/jaka twardość? Robiłeś przeglądy? Co konkretnie wymienił serwis?

• 1 month później...
  • 5 years później...
Hmmm, dla Twojej wiadomości to obrażasz teraz polskich robotników bo Beretta produkuje te kotły w fabryce w Polsce :). Mam ten kocioł i powiem tak : jestem z niego baaardzo zadowolny. Grzeje od 16 listopada i na 150 m2 powierzchni domu świerzo wybudowanego zużyłem 260 m3 gazu co uważam za bardzo dobry wynik przy stałej temp. około 22 st. i narazie bez sterowania regulatorem i pogodówką (narazie spięte na ostro). W przeciwieństwie do Vallanta który bo zaniku napięcia trzeba programować od nowa (mój znajomy ma taki problem) nie musze się martwić, że jak malarze wywala co chwila różnicówkę to będę coś musiał grzebać w sterowniku pieca.

Pozdro

Polska To też biedny kraj , biedniejsze nisz Italia. PD , ciekawe ile przejechał by polaki samochód wyprodukowany w Polsce . ojcu silnik rozleciał sie po 30 tys. a samochód był z salonu