Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile p?acili?cie geodecie?

Redakcja

Recommended Posts

okolice podwarszawskie

geodeta z minska

za wytyczenie domu-12 punktow

430zl-ale jeszce do ugadania-przychodzi w poniedzialek/robilismy juz u niego mapki do celow projektowych i wytyczenie dzialki-wtedy za ta operacje zaplacilismy 1050zl

powiedzialam ze jeszce przeciez bedziemy korzystac z jego uslug przy odbiorze domu wiec powiedzial ze jakos sie dogadamy-takze te 430 juz z podatkiem jeszcze sa do ugadania.

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mapa do celów projektowych - 600zł. W mojej okolicy to jest bardzo niska cena. Mapkę tą załatwił mi kolega- architekt od geodety u którego bierze takie mapki hurtowo - stąd niższa cena. Gdy szukałem geodety na własną ręke, to najniższą ceną (po znajomości; żona innego kolegi) była kwota 800zł. Geodeta oczywiscie na działce się nie pojawił, przez co na mapce nie było wogóle drzew. W rzeczywistości było ich tam ok. 40tu (1200m2). Kolega architekt, który robił adaptację, musiał sam się fatygować na działkę i zewidencjonować te drzewa które kolidowałyby z domem, lub przyłączami. Pozytywem tego było tylko to, ze mogłem sobie wyciąc tyle drzew ile chciałem nie pytając sie nikogo o zgodę :wink: .

Wytyczenie budynku kosztowało mnie 300zł, ale był to geodeta współpracujący z moim wykonawcą, który stawia 25-40 domów rocznie.

pozdrawiam

Konrad

Podział działki 1600PLN za pierwszą, 500 za każdą następną

Mapy do cełow projektowych 600

Wyznaczenie domu 800

Na wschód od Warszawy, gm. Halinów.

Inmud

Witam

czy pisząc "każdą następną" masz na myśli każdy wytyczny nawet najmniejszy prostokącik na Twojej działce i zaznaczony na mapce?

Ja mam 3 sąsiadujące działki długie paski. Żeby to zmienić chce to podzielić je teraz w poprzek na 3 inne bardziej kształtne. Czy to oznacza, że mam już 9 działek za które zapłacę 1600+ 8*500? Razem 5600zł? :o