a-k-a 04.03.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 witam . jaki macie? jaki polecacie? jaki jest dobry za rozsądną cenę?co jest ważne w takim odkurzaczu ,czyli czym się kierowac przy zakupie? pozdrawiam ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 04.03.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Moi rodzice maja philipsa nie wiem jaki model ale rok temu kosztował 1200 zl. Jeżeli chodzi o jego funkcjonowanie to tak średnio pierze...zależy jak bardzo stare są plamy...jak siostra wyprała sobie wersalke to dwa dni ją suszyła...poza tym do normalnego odkurzania mają drugi - mniejszy, poręczniejszy, z pozostałych funkcji nie korzystają... W moim odczuciu to szczota i dobry środek też dobry(o ile nie lepszy) sposób na plamy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 07.03.2005 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Macio dziękuję!czy nikt więcej nie ma takowego odkurzacza ??? pozdrawiam ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 07.03.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 co do odkrzuczaczy w cenie około 800-1000zł, czyli najpopularniejszego Philipsa i Zelmera Wodnika, to moje opinia jest zbliżona do macio, szczota na plamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 08.03.2005 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 interesują mnie opinie i o innych tych z droższej półki odkurzaczach.pozdrawiam ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 15.03.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Phillips (modelu nie pamietam, ale ten popularny model z metalowymi rurami, 2000 czy cos takiego) sprawuje sie dobrze. Nawet lubie myc nim okna. Wczesniej kupilem Elektroluxa to jak go chcialem przeniesc (trzymajac za orginalny uchwyt) to odpadal zbiornik z plynem do prania i zabrudzil dywan. Poza tym slabo spasowane czesci. Modelu niestety nie pamietam bo byla to przygoda jednodniowa. Co do Wodnika to kolega narzeka,ze polaczenia przewodow przeciekaja i jego zona nie uzywa go do prania tylko odkurzania. W/g mnie modele drozsze od tanszych poza moca roznia sie tylko wyposazeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 15.03.2005 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 serdeczne dzięki za ciekawą odpowiedz!pozdrawiam ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capra 16.03.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Słyszałam opinię jakoby pranie dywanów i wykładzin tym sprzętem powodowało namnażanie się roztoczy, zwłaszcza jeśli dywan nie jest wysuszony (zdjęty po praniu, co nie jest możliwe np. w przypadku wykładziny na całej podłodze). Alergolog odradził kupno mojej mamie, bo moja siostra ma alergię poważną, a taka wilgoć w dywanie sprzyja tym wypierdkom (roztoczom). Wśród moich znajomych którzy kupili takie sprzęty, okazuje się później że nie korzystają z tych właściwości odkurzacza bądź robią to sporadycznie, większość stwierdziła że częstotliwość używania funkcji piorącej niewarta jest takich pieniędzy. Pozdrawiam. Capra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 16.03.2005 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Capra, pewnie masz racje z tym sporadycznym praniem , bo kto czesto pierze dywany.U mnie brzdace rozrabiaja i wydaje mi sie ze zona pierze co 3m-ce. Wczesniej kupila (bez konsultacji ze mna) taki ktory tylko zbiera wode (tzn. trzeba bylo szorowac reczna szczotka a on tylko potem zbieral wode). Wytrzymala z nim rok, no a teraz jest bardzo zadowolaona.Tyle ze na pewno taniej byloby wynajac kogos do prania dywanow (biorac pod uwage takze stracony czas). Kiedys mozna bylo wypozyczac taki odkurzacz w sieci Komfort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 05.09.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Ponieważ mam sporo podłogi z terakoty i mało czasu na sprzątanie, wymyśliłam, że kupię sobie odkurzacz, który będzie mył podłogę. Znalazłam coś takiego odkurzacz piorący Karcher http://www.karcher-mjm.pl/index.php?view=describe&id=31&item=19 Czy Ktoś używa odkurzacza do mycia podłóg ? Jakie macie modele odkurzaczy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda.b 13.09.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 odkurzacz piorący służy nie do mycia podłogi, tylko do prania wykładzin. Do mycia podłóg ja używam czasami męża;-)))) pozdr,Magda B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gieno 12.11.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Zona zamierza kupic odkurzacz pioracy do domu (czyszczenie dywanow, obic), cena do 1000 zl I zachodzi pytanie odkurzacz jakiej firmy wybrac aby bylo tanio i zeby sie nie psul Czy mozecie cos poradzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blablaluga 13.11.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Mamy electrolux praxio bodajże chyba 4026 z filtrem hepa, nawet szyby ładnie myje... polecam, worki tylko drogie, ale są zamienniki, kosztował 1100, teraz może i 1000 ale warto dopłacić wodniki zelmera, i w zasadzie z tego co wiem to tylko te dwa reszta to szajs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gieno 14.11.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Po wizytach w sklepach z sprzetem AGD i niektorych opiniach sprzedawcow doszlem do wniosku ze lepiej bedzie nie kupowac odkurzacza a co jakis czas wezwac fachowcow od czyszczenia dywanow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka76 17.11.2006 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Wydałam 6 lat temu ponad 1100,- kupiłam wodnika i... prałam może 2 razy. Owszem znajomym pożyczyłam ale do odkurzania przeprosiłam się ze starym. Wielkie, ciężkie a po schodach musze nosic więc niewygodnie. Raz w tygodniu przejade na kolanach szmatą dywan i też świeżo a trzepak blisko więc kurzu wiele się nie nazbiera. Może kiedyś jak małża zmobilizuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 19.11.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 my też z 8 lat temu kupilismy wodnika ale praca z nim to obył koszmarciężki, dużo pracy przygotowawczej i potem czyszczącejmasakrastoi teraz choć sprawny na strychu i odpoczywamoim zdaniem nie warto wydawać kasy na pseudo piorące odkurzacze, lepiej raz na jakiś czas wynająć kogos do tej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anla 29.11.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Jaki kupić odkurzacz do prania dywanów i tapicerki.? Nie myślę o sprzęcie profesjonalnym tylko do domowego użytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 01.01.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 Czy ktoś używa może tego modelu?Też o nim rozmyślam ostatnio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 02.01.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Nie mam Karcher'a ale mam Philipsa do sprzątania na mokro/sucho + pranie wykładzin dywanów + przystawka do mycia okien. Z praktyki mogę podpowiedzieć że taka maszyneria to wielki grzmot zajmujący sporo miejsca. Najwygodniejsze to to nie jest. Dużo ceregieli jest z czyszczeniem. Trzeba wylać syf potem co nieco przepłukać wysuszyć itd.. Zmywanie podłogi wcale nie idzie tak szybko. Szybciej wychodzi metodą tradycyjną czyli zamiatanie szczotką a później zmycie mopem. Sporo zabawy jest z "przezbrajaniem" odkurzacza z suchego odkurzania na funkcje mokre i na odwrót. Praktycznie w Philips'ie funkcje mokre są używane raz w roku do prania dywanów. Mycie okien i podłóg to sporadyczne zastosowanie. Przy zakupie takiej maszynki podstawowa moim zdaniem sprawa to szybkość i łatwość czyszczenia samego sprzętu, bo co z tego że łatwo sie sprzata jak później trzeba bawić się ze sprzętem. Dla przykładu podam przypadek turboszczotki do dywanów. Odkurzanie dywanu 5 minut czyszczenie z włosów/sierści szczotki tyle samo albo dłużej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 02.01.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 No to już sama nie wiem ... Na razie nie przyglądałam się na żywo, tylko w necie, będę musiała zrobić sobie wycieczkę do sklepu i popytać. U mnie takie urządzenie jest koniecznością, ponieważ na dużej powierzchni będę mieć tzw. kamienny dywan, czyli podłogę chropowatą z drobnymi szczelinkami (drobne kamyczki zalane masą epoksydową). Coś takiego: http://members.chello.pl/w.dzwonkowska/peranrc1.JPG Mop sobie z tym raczej nie poradzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts