jabko 08.10.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Andreas Stihl ! i tylko on ...do zabawy i cięcia żywopłotu owszem Podobnie jak Mirek napiszę że do porządnej długiej pracy tylko Husqvarna. A mieszkam w zalesionym górskim terenie i wiem co mówię. Jak ktoś z pracujących w lesie przypadkiem miał inną piłą niż husqvarna to po roku musiał japo prostu zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 08.10.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 jabko - a ja powiem : STIHL Sam mam prywatnie : super. W tym roku "zatrudniałem" drwali do wycinki z mojego lasu drzewa na więźbę : pracowali STIHL-ami. Pogadałem sobi z nimi na temat pilarek. I oni pracują tylko na tej marce ... A więc bez takich jednoznacznych stwierdzeń ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 08.10.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Kupuj co chcesz, bardzo ważny jest serwis. Zrób rozpoznanie gdzie i jakiej firmy masz dobry serwis i zaopatrzenie w części zamienne,bo prędzej czy później sprzęt będziesz musiał naprawić i zakupować zestawy tnące, nic wiecznie nie chodzi,a czas szybko leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atam 22.04.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Zamiast Stihla i Husgvarny zaproponowano mi Makitę DCS 430 jakieś pozytywne/negatywne opinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marinero 09.07.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 A ja zdecydowałem się na spalinowego Varioluksa BKS 35 z niemieckego OBI (odległego o 40 km),ma toto 1,9 kM i służy jako przydomowa,kwiatkiem do tego ustrojstwa jest 5-letnia gwarancja.No i ta cena,89,99 euro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 10.07.2008 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Husquvarna E345 - to moge polecić. Nieduża, lekka ( chyba ok., 4 kg) łatwa w obsłudze, ergonomiczna i jak się o nią dba to wchodzi jak w masło.Odgrzebany cytat z zeszłego roku, ale chyba nie można było lepiej i prościej pochwalić pilarki tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 10.07.2008 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Użytkuję już od dłuższego czasu Husqvarnę 42 - stara porządna konstrukcja - żadnych niespodzianek - piła funkcjonuje od lat znakomicie - wymieniłem już prowadnicę i ze trzy łańcuchy - to całe koszty eksploatacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mind 10.07.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Dolmar i Makita to te same urzadzenia. Elektrycze pilarki Dolmar sa produkowane przez Makite, spalinowe Makity to produkty Dolmara... Roznia sie kolorem obudow Motyw czesto spotykany wsrod producentow narzedzi i nie tylko http://www.makita.com/assets_product/UC3500/uc3500_l.jpg http://www.mirgazonokosilok.ru/thumb_gc/350x290/2420.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti.sa 03.08.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Może ktoś podpowie co teraz jest godne polecenia do 1500pln. Zastanawiam sie nad stihl. Piła teraz potrzebna na budowę a później do cięcia drewna do kominka i kotła na paliwo stałe. Mam też trochę lasu (grabowy) więc tam też by się przydała. A ogólnie nikt się nie zastnawiał nad zakupem w USA? MS 260 wychodzi ok. 1200pln ze wszystkimi kosztami. U nas sporo ponad 2000pln. Wada brak gwarancji.Aha jeszcze jedno pytanie czy w usa jeżeli taki sam model to są identyczne części bo z samochodami w usa jest trochę inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-rex 03.08.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 maikta i nie patrzcie na długość prowadnicy !! a na moc !prowadnicez awsze mozna zmienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti.sa 03.08.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Co do firmy to jestem na tak ale bardziej jeżeli chodzi o wiertarki, szlifierki i młoty...ale pilarka napewno również dobra jednak czy za 20-30 lat będę mógł ją bez problemów serwisować lub dostać każdą część zamienną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-rex 03.08.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 a czemu nie ? makita to makita. - tylko mniej reklamowana w Polsce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti.sa 04.08.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Ze wskazaniem na jaki model nacisk? Nie znam się na dodatkach oraz wyposażeniu pilarek oraz stosunkach mocy i jest mi ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 04.08.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 maikta i nie patrzcie na długość prowadnicy !! a na moc ! prowadnicez awsze mozna zmienic. Dokładnie - ja mam i używam Husqvarne 42 - piła jest niezniszczalna - zużyłem już dwie prowadnice i kilka łańcuchów - polecam - żadnych problemów - tylko lać paliwo i rżnąć - łańcuch pełne dłuto i żaden kloc drewna się nie ostanie / piła jest spalinowa / . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 04.08.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 tylko stihl i husqvarna, makita robi dobre elektronarzedzia ale na pile spalinowej raz się przejechaliśmy i nigdy wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti.sa 04.08.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 No to teraz mam mieszne uczucia i mętlik ale na pile spalinowej raz się przejechaliśmy i nigdy wiecej Dokładnie to była Makita? Dolmar PS 460 c.1349pln + dodatkowy łańcuch http://www.dolmar.de/produkte/product/4847/index.html Makita DCS 460 c.1459pln http://www.makita.pl/index.php?page=katalog&produkt=307 Zaznaczam, że Dolmar i Makita to identyczne produkty róźni je tylko kolor obudowy natomiast wszystkie rozwiązania i podzespoły identyczne. Poczytałem o Dolmar i się trochę usłuchałem historii od P. sprzedawcy który zdaje się, że nawet ma pojęcie i rozeznanie. Co usłyszałem. ... że Dolmar to światowy lider pił spalinowych i egzystuje od 1921r. A teraz to jedna firma z Makita Podobne parametry ma stihl ms250 lecz cena bedzie wyższa ok 1700-1800pln Aha dowiedziałem się że dolmar i makita w modelu np. 460 ma "aluniniową lub ze stopów obudowę" nie jestem tego pewien co to dokładnie ale widzialem na wlasne oczy (u doły od strony prowadnicy) a Stihl ma plastik i mniej skutecznie odprowadza ponoć ciepło, dopiero od modelu MS260 ma na podobnej zasadzie jak makita i dolmar. Może jeszcze coś komuś się nasunie na place? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 04.08.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 tak, to była makita, posypała się przy użytkowaniu, powiedziałbym, małointensywnym, takim jak amatorskie, przydomowe,a tak wogóle to drwalem zawodowym jesteś czy co że sie boisz ze przegrzejesz piłę? na budowę najlepsza jest mała i lekka piła, coś jak ms170 czy 180 stihla, im mniejsza i lżejsza tym zgrabniejsza i poręczniejsza, taka piła wystarczy też do piłowania drwena na opał zarowno do kominla jak i do pieca w domku jednorodzinnym, nie wiem jak z grabem jest ale teść ma piec na drewno, kilka ha lasu sosnowego i brzózek, ma stihla ms170 i oleo-maca małego (chyba 937 jeśli dobrze kojarzę) i sobie chwali, wystarczają one do zrobienia opału corocznie, przecinki i pielęgnacji lasków, moim zdaniem nie ma sensu w twoim przypadku wydawać 1,5 czy 2 tys na piłę która będzie używana sporadycznie i amatorsko ps. ja na budowę kupiłem prawie nową ms170, taniuchno bo za trzy stówki, no ale nie u nas, no i bez gwarancji (tzn. z gwarancją ale nie polską), sprawuje sie idealnie, oczywiscie łańcuch i prowadnice sobie dokupiłem bo nówki mają cienkie 1,1 tzw."stolarski", troszkę za delikatne na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-rex 05.08.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 stihl jak najbardziej - husqvarna - ja znowu do tej nie mam przekonania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 05.08.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 stihl jak najbardziej - husqvarna - ja znowu do tej nie mam przekonania ... STIHL - może być - mam kosę spalinową , HUSQVARNA - best of the best - mam kosiarkę i piłę spalinową / no i jeszcze jeżdżę Volvo / . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek.B 05.08.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Stihl i Husqvarna - jedno z dwojga. Ja preferuję stihla, mam dwie w firmie, jak będę trzecią kupował to też stihla . Husqvarna jest ok, ale dla mnie stihle są poręczniejsze i tak bardziej "z głową" zrobione. I serwis husqvarny w moim mieście jest beznadziejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts